Un Newyorkez a Fost Jefuit de Bitcoin Sub Amenițarea Unei Arme

June 29, 2015 by in category Stiri tagged as , with 1 and 6
Home > Blog > Stiri > Un Newyorkez a Fost Jefuit de Bitcoin Sub Amenițarea Unei Arme

Hoții de stradă încep să se priceapă la tehnologie. Un bărbat a fost jefuit sub amenințarea armei, pe 27 mai, în New York, dar hoțul nu era în căutarea banilor obișnuiți. În schimb, el a furat 1100 dolari în bitcoin.

crima-pentru-bitcoin

Magazin care accepta Bitcoin

Jaful a avut loc în plină zi, la 11:30, în Crown Heights (Brooklyn), conform CNBC.com. Victima, un bărbat de 28 de ani, a primit un răspuns la anunțul său de pe Craiglist.com, în care spunea că oferă bitcoini spre vânzare și aștepta cumpărătorul la colț de stradă.

Cu toate acestea, pretinsul cumpărător a fost mai degrabă dispus să ia bitcoin fără să plătească. După ce s-au întâlnit, suspectul a dus victima la o mașină pentru a încheia tranzacția. Acolo era un al doilea bărbat, stând pe bancheta din spate a masinii, care a cooperat cu hoțul.

Al doilea bărbat a scos imediat un pistol și a obligat victima să transfere electronic bitcoini infractorilor. Hoții au luat apoi telefonul victimei și au plecat. În acest moment, bărbatul în vârstă de 28 de ani, a chemat autoritățile.

O purtătoare de cuvânt a poliției a declarat cazul ca fiind ”în curs de investigare”, în ciuda dificultăților legate de faptul că acesta este un tip de infracțiune neobișnuit și că nu există o înregistrare video a furtului.

Potrivit CNBC.com, acest caz este similar cu cel puțin încă un jaf bitcoin, ce a avut loc tot în New York, la începutul acestui an. La sfârșitul lunii ianuarie, un dealer Bitcoin identificat ca Dean Katz, a declarat pentru New York Observer că a fost jefuit sub amenințare cu arma, de un bărbat în Queens. În acest caz, hotul a stabilit să se întâlnească să cumpere BTC pentru a paria la Super Bowl.

Katz susține că a fost obligat să transfere criptomonede în valoare de 8500 de dolari, pierzând și 3500 de dolari cash, în aces proces. Poliția a oferit detalii suplimentare legate de acest jaf, spunând că și Katz a intrat într-o mașină cu doi bărbați, în jurul orei 1:50 dimineața, pentru a finaliza tranzacția.

El a fost amenințat cu arma, iar suspecții i-au cerut telefonul Samsung și banii,” au dezvăluit autoritățile.

Deocamdată, niciun suspect nu a fost arestat în aces caz.

1 Comment

  • alex
    on July 3, 2015 Reply

    deci cel mai sigur tot cumparatul online ramane, cu transfer bancar se rezolva intr-o zi maxim

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.