Un Fost Consilier De La Casa Albă Urmează Să Conducă MIT Digital Currency Initiative

May 11, 2015 by in category Stiri tagged as , with 1 and 7
Home > Blog > Stiri > Un Fost Consilier De La Casa Albă Urmează Să Conducă MIT Digital Currency Initiative

MIT Media Lab a anunțat lansarea Digital Currency Initiative, un program pe trei axe care vizează creșterea gradului de conștientizare a tehnologiei în campus și în străinătate, oferind în același timp, cercetări care să promoveze inițiativele legate de tactică și standarde.

Brian Forde

Brian Forde

Anunțul a fost detaliat prima dată într-un articol scris de fostul consilier de la Casa Albă și director al Digital Currency Initiative, Brian Forde, care astăzi s-a alăturat în mod oficial, laboratorului de cercetare al universității.

Forde a lucrat înainte, cu administrația președintelui american Barack Obama, pentru a consilia guvernul cu privire la investițiile în tehnologiile emergente.

Directorul Media Lab, Joi Ito, care la începutul acestei săptămâni a făcut un anunț cu privire la viitorul bitcoin la MIT, și-a exprimat entuziasmul la momentul desemnării, lăudând în același timp, monedele digitale pentru potențialul lor provocator.

Experiența lui Brian, în a integra tehnologiile emergente din zonele de munte din Nicaragua, la Casa Albă, va fi neprețuită, având în vedere că el abordează provocările monedei digitale – una dintre cele mai promițătoare tehnologii emergente pentru următorii 10 ani“, a declarat Ito.

În articolul său, Forde a continuat să detalieze cum Digital Currency Initiative va încerca să abordeze chestiuni cu privire la tehnologia de securitate, scalabilitate și confidențialitate, în timp ce va convoca guvernele și asociațiile non-profit ”să cerceteze și să testeze conceptele” legate de utilizarea acesteia.

Un efort comun

Pentru a conduce aceasta cercetare, MIT Media Lab a sugerat că intenționează să angajaeze o serie de participanți, atât din rândul actualilor lor cercetători, cât și studenți precum Jeremy Rubin, care a ajutat la dezvoltarea Bitcoin în campus alături de proiectul MIT Bitcoin.

Contribuția lui Rubin a fost de asemenea menționată de Ito care a adăugat:

Studenții care administrează Clubul MIT Bitcoin, Proiectul MIT Bitcoin precum și diferitele evenimente, cum ar fi Bitcoin Expo, au reprezentat un element cheie în procesul de pornire a acestei inițiative.

Unele din cele mai mari nume cu experiență implicate, vor fi Nickolai Zeldovich de la CSAIL și Simon Johnson de la Sloan School of Management, fost economist-șef la Fondul Monetar Internațional.

Forde a emis ipoteza conform căreia, prin angajarea unor astfel de participanți în dezvoltarea monedei digitale, campusul s-ar putea asigura că tehnologia este în măsură să aducă un nou val de inovații.

Ca o comparație, Internetul s-a dezvoltat în mai mult de 20 de ani în mediul academic și guvernamental, înainte de impactul său enorm asupra tendițelor comerciale și uzului personal”, a scris Forde.

Totuși, el a sugerat că mai e nevoie de multa muncă pentru ca tehnologia să fie una sigură, securizată și suficient de fiabilă pentru a fi utilizată la scară largă, și că industria încă suferă din cauza percepției slabe din partea publicului.

Chestiuni legate de dezvoltare

Anunțul survine mai ales în urma eforturilor Fundației Bitcoin, care e cea mai veche organizație a industriei de comerț din acest domeniu și grupul care finanțează dezvoltarea registrului Bitcoin.

În ultimele săptămâni, grupul a discutat în mod deschis, îndepărtându-se de elementul de bază al dezvoltării, deși dezbaterea rămâne în curs de desfășurare, cu privire la rolul pe care fundația va continua să îl joace în acest proces.

În discursul său, Forde a sugerat că MIT Digital Currency Initiative va fi deschisă dezvoltatorilor de hosting, deși particularitățile nu au fost detaliate.

Companiile interesate, dezvoltatorii și responsabilii politici cu viziuni progresiste, vor fi de asemenea, implicați în acest efort, a adăugat Forde.

4/5 - (1 vote)

1 Comment

  • Alex M
    on June 8, 2015 Reply

    Sunt tare curios ce o sa scoata si cum o sa educe lumea mai bine in prinvinta BTC.

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.