Strategia Bitcoin a Rezervei Federale

February 2, 2015 by in category Featured, Stiri tagged as , with 0 and 2
Home > Blog > Featured > Strategia Bitcoin a Rezervei Federale

Strategia Bitcoin a Rezervei Federale, a fost emisă în această dimineață, sub forma unui document, subliniind mai multe opțiuni de îmbunătățire a sistemului de plată american.strategie bitcoin rezerva federala

În trecut, moneda digitală a fost considerată prea imatură. Acum, după presiunea sectorului privat, Rezerva Federală (Fed) analizează cu atenție beneficiul încorporării codului Bitcoin în sistemul monetar american.

”Un sistem american de plată sigur, eficient și în mare parte accesibil, este vital pentru economia Statelor Unite…Rezerva Federală joacă un rol important în promovarea acestor calități ca lider, catalizator pentru schimbare și furnizor de servicii de plată…”

În prefața documentului “Strategies for Improving the U.S. Payment System” (”Strategii de îmbunătățire a sistemului american de plată”), emis luni dimineața, 15/27/01, de Rezerva Federală, afirmă din nou acest angajament. Documentul este un follow-up al documentului  “Payment System Improvement – Public Consultation Paper” (Îmbunătățirea sistemului de plată – Document Public de Consultare), emis de Fed în 2013. La momentul emiterii raportului, moneda digitală ”nu era considerată o tehnologie suficient de matură”. Dar astăzi, suntem o ”infrastructură emergentă de plată” iar Fed vede valoarea tehnologiei Bitcoin în cadrul sistemului actual.

”Un vehicul de transfer digital nu a fost considerat o tehnologie suficient de matură…dar a fost indentificat pentru exploatare și monitorizare în continuare, având în vedere interesul semnificativ de pe piață.”

În ambele documente, Bitcoin nu este niciodată menționat cu numele. În schimb, Digital Value Transfer Vehicle este folosit ca un eufemism inteligent. Chiar și așa, este greu să ignori asemănările de la linia # 1 a analizei Rezervei Federale în ”Bitcoin: Technical Background and Data Analysis.”

“În general, Bitcoin este o schemă concepută pentru a facilita transferul de valori între părți.”

În mod evident, Rezerva Federală este interesată în a explora ce îmbunătățiri pot dobândi de la codul sursă Bitcoin. Să aruncăm o privire asupra obiectivelor lor și să vedem dacă putem economisi ceva timp și bani.

Rezultate (ne)dorite

  1. O soluție electronică universală, mai rapidă, pentru a face o varietate largă de afaceri sau plăți  personale, susținute de mijloace flexibile și rentabile pentru ca compensarea plății și grupurile de reglementare să își stabilească rapid și definitiv pozițiile.
  2. Sistem securizat de plată american, care se menține foarte puternic, cu o  încredere sporită și constantă din partea publicului, și receptiv la protecții și incidente, care ține pasul cu evoluția rapidă și extinderea mediului periculos.
  3. Proporție mai mare de plați inițiate și primite în mod electronic pentru a reduce costurile medii ale tranzacțiilor și pentru a permite servicii de plată inovatoare care oferă o valoare îmbunătățită clienților și companiilor.
  4. Alternative mai bune pentru clienții și companiile din SUA, pentru a trimite și primi plăți într-un mod convenabil, rentabil și în timp util.
  5. Îmbunătățiri ale sistemului de plată sunt identificate în mod colectiv și îmbrățișate de o gamă largă de clienți, cu progres material în a le implementa.

Nu cumva punctele 1 și 4 se contrazic? Cum să obții ”alternative mai bune”, când ai participare universală? Este ca și cum am alege candidații la președinție pentru un sistem bipartidist și le-am spune oamenilor ”Iată, aceasta este opțiunea voastră.

Punctul 2 se referă la violență. Vă garantez că anonimatul nu va fi o trăsătură a Strategiei Bitcoin a Rezervei Federale – ei bine, nu pentru mine sau pentru tine. Pentru simplul fapt că guvernul trebuie să poată trimite oameni înarmați la ușa ta să te amenințe, constrânge sau răpească. Atunci când guvernul sau organizațiile apropiate guvernului, folosesc termenul ”încredere publică”, se referă la capacitatea de a scăpa, folosind violența împotriva ta.

Punctul 3, ei doresc returnarea investițiilor lor. Adică ”Din moment ce voi și bitcoinii voștri nu ați dispărut, suntem forțați să aducem schimbări în sistemul nostru. Nu ne ridicăm din pat pentru mai puțin de câteva trilioane de dolari. Pentru ca acest lucru să fie în interesul nostru, trebuie să forțăm adoptarea.” În plus, se potrivește atât de bine cu punctul 1 – ubicuitatea.

Punctul 5, ”Toate aceste…persoane, pun în aplicare sisteme care lucrează bine pentru ele. Nu le pasă că devine un coșmar tehnologic să ne prindem în cărțile lor. PayPal a fost suficient de rău. Acum e Dwolla, Stripe, Xapo, Circle, Coinbase, BitPay. Acest lucru e scăpat de sub control. V-ați distrat, dar e timpul să vă întoarceți la Rezerva Tată.

Poți să spui că sunt lipsit de speranță, dar cred în afirmația ”Vom angaja cele mai mari companii financiare pentru a descoperi ce funcționează mai bine pentru ele. Organizațiile mici vor fi nevoite să se schimbe sau să dispară.

Strategia Bitcoin

Ca pionerii ce se îndreaptă spre occident, mulți dintre noi suntem atrași de Bitcoin, deoarece se află în afara unității actuale. Fie pentru libertate sau avere, suntem aici. Pentru toate greșelile noastre, nu se aud prea multe voci în favoarea de a face Bitcoin un sistem pe care încercăm să îl abandonăm.

Cred că merită să fii lipsit de entuziasm.

Strategia 1: Colaborarea cu stakeholderi cu privire la ințiative concepute să îmbunătățească sistemul de plată american.

”…Rezerva Federală a îmbunătățit substanțial nivelul de angajament cu o gamă largă de părți interesate de sistemele de plată…va facilita implicarea activă a părților interesate de plăți…În plus, Rezerva Federală va participa, după caz, la inițiativele industriei, concepute să promoveze rezultatele dorite.”

”Avem prieteni care au investit mulți bani în carierele noastre. Nu putem dezamăgi companiile furnizoare de carduri sau marile bănci. De asemenea, noi și prietenii noștri îți putem planifica viața mai bine decât o poți face tu.”

Strategia 2: Identificarea abordărilor eficiente pentru implementarea plăților sigure, universale și rapide.

Cercetările Rezervei Federale sugerează faptul că este nevoie de mai multă viteză în cinci cazuri primare ce cuprind cel puțin 29 miliarde de plăți, sau 12% din totalul plăților din SUA, anual.”

cazuri-de-plata-rapide

Bitcoin. Deja. O face. Mai bine.

E aici, într-un singur act adițional, unde sunt definite vehiculele de transfer digital:

”Vehiculele de transfer digital (Digital Value Transfer Vehicles) sunt magazine digitale descentralizate care pot fi schimbate.”

Deși nu este menționat numele, există o tehnologie care prinde bine – Bitcoin. E greu de crezut că orice lucru construit de Rezerva Federală va funcționa direct cu Bitcoin. Totuși, având în vedere ambițiile antreprenorilor guvernamentali din trecut, probabil va avea loc un fel de acțiune copy/paste.

Acest lucru face parte din frumusețea Bitcoin. Organizațiile construite pentru înlocuire, nu pot face tranziția în ceea ce aduce noua paradigmă Bitcoin, fără a elimina defectele care au inspirat Bitcoin în primă instanță. Vreau să spun că nu este suficient pentru aceste organizații să reproducă pur și simplu procesul de afaceri deasupra pseudo codului Bitcoin și a unui model nu prea descentralizat. Trebuie să renunțe la imperfecțiunile fundamentale pentru identitatea lor – ce anume le face ceea ce sunt.

Un sistem de rezerve bancar fracționar, este inutil pe lângă Bitcoin. Nu că am avea nevoie de Rezerva Federală 2.0. E vorba că Rezerva Federală este cu totul depășită de Bitcoin.

În timpul revoluției industriale, mii de muncitori calificați au fost înlocuiți de mașinării care au crescut producția dincolo de imaginație. De ce ar trebui să fie diferită revoluția digitală? Protocoalele software pot înlocui funcționarii calificați. Bitcon face să pară demodată o industrie de finanțare cu ușile închise, care lucrează împotriva consumatorului. Încercarea de a asimila o parte din beneficiile Bitcoin cu Rezerva, este ca și cum am curăța o pată cu o cârpă murdară.

Strategia 3: Reducerea riscului de fraudă și promovarea siguranței, securității și flexibilității sistemului de plăți.

Acordarea unei înalte priorități îmbunătățirii autentificării tranzacțiilor, părților și echipamentului, în procesul de plată și urmărirea în mod activ a unor modalități de a proteja informațiile sensibile și de a  limita utilizarea și disponibilitatea lor;

Încercarea de a partaja informațiile legate de fraudă și amenințări cibernetice și de analiza datele pentru a atenua impactul negativ al amenințărilor la adresa securității sistemului de plată; și

Un accent tot mai mare pe prioritatea securității, punând la dispoziție resurse suplimentare pentru a o consolida.

Acest lucru este greșit. Poate asta e bifurcația între Bitcoin și Rezerva Federală. Din punct de vedere al proiectării, acest sistem presupune încredere și acord. Bitcoin nu necesită informații sensibile. Nu este nevoie de părți terțe și nu este limitat de echipamente electronice.

De ce nu distribuie și analizează frauda și amenințările cibernetice acum? Sunt sigur că acest lucru este o banalitate. Între timp, dacă ar fi urmărit ultimul subpunct până acum, presupun că al doilea ar fi fost adoptat.

Strategia 4: O mai mare eficiență end-to-end pentru plățile interne și transfrontaliere

Această problemă există din cauza sistemelor precum Rezerva Federală. Bitcoin elimină necesitatea acestor sisteme vechi, astfel că îmbunătățirile propuse de Rezervă nu sunt necesare.

Această situație este ca cea a unui pacient muribund care își injectează fiecare ac, înghite fiecare pilulă, cheamă pe fiecare medic lângă el, pentru a stoarce fiecare ultimă secundă a vieții.

Startegia 5: Îmbunătățirea sistemului de plată al Băncii Federale de Rezerve și a serviciilor de management al riscului

De ce să te complici cu așa ceva, dacă nu ai de gând să îți dezvolți propria companie? Sunt bani aruncați aiurea. De ce să nu tipărești câțiva pentru tine?

Aceasta a fost singura secțiune cu o cronologie definitivă. Practic, până în 2016, Rezerva Federală vrea să își pună în funcțiune instituția National Settlement Service (NSS).

Nu sunt bancher iar vocabularul guvernamental este redus în mod intenționat. Cred că NSS este organizația care stabilește împrumuturile interbancare – beneficiile sistemului de rezerve fracționar. Oricum, actualul sistem reprezintă deja 98,6% din totalul aranjamentelor.

”În 2013, Banca Federală de Rezerve a recuperat 98,6% din costurile fondurilor Fedwire și ale NSS, inclusiv PSAF. Cheltuielile de funcționare ale Băncii și costurile atribuite pentru aceste operațiuni au fost de 97,1 milioane de dolari în 2013. Veniturile din aceste servicii au fost de 96,7 milioane de dolari, rezultând într-o pierdere netă de 0,3 milioane de dolari.”

Nu e o strategie; E o tactică

”Diferența dintre strategie și tactici: strategia se aplică deasupra umerilor, tacticile sunt efectuate sub umeri” – Sun Tzu, Arta Războiului

Și e de așteptat. Rezerva Federală a emis acest document pentru a vă înștiința că va cheltui o sumă exorbitantă încercând să reproducă o tehnologie existentă și gratuită. Va scoate ce e bun și va pune în loc, răul lor.

Rezerva nu reprezintă un leadership sau un catalizator pentru schimbare. Este ca bătăușul din liceu care vă copia temele și făcea greșeli atunci când le rescria cu mâna lui. În loc să piardă puncte la notare, greșelile bătăușului sunt eliminate, iar acesta continuă să facă la fel, fără a fi pedepsit.

Să lăsăm bătăușul deoparte. Este o lume mare cu o mulțime de oameni. Este timpul să dăm oamenilor o șansă de a-și gestiona propriile vieți. În orice caz, un dolar digital ar face adoptarea Bitcoin mult mai ușoară.

4.2/5 - (6 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.