Pseudonimul ”BearWhale” Dă Peste Cap Piața Bitcoin

October 10, 2014 by in category Stiri tagged as , , with 0 and 2
Home > Blog > Stiri > Pseudonimul ”BearWhale” Dă Peste Cap Piața Bitcoin

Susținătorii bitcoin adoră o teorie a conspirației bună. Prin urmare, în acest weekend, când blockchain-ul (sistemul registrului încorporat al Bitcoin) a arătat că un singur achizitor Bitcoin a încercat să vândă 30.000 de bitcoini odată, la prețul de 300 de dolari bucata (sau 9 milioane de dolari, în total), fanii criptomonedei au început să sape după răspunsuri.

Un ordin de vânzare atât de mare trimite la ideea că cineva cu mulți bitocini încearcă să vândă rapid propriile bunuri. ”Am fost implicat în bitcoin mult timp și ăsta e cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut,” a scris un comentator. Cât de curând, comerciantul anonim a avut o poreclă: ”BearWhale”, un omagiu adus afacerii London Whale a băncii JPMorgan Chase.

Nimeni nu știe de ce BearWhale, oricine ar fi ace(a)sta, este atât de dornic să vândă. Dar asta nu a fost o tactică obișnuită. Imensul ordin de vânzare, care a avut loc prin schimbul Bitcoin numit Bitstamp, a fost atât de mare, încât a dat peste cap piețele Bitcoin, ridicând pe moment, un ”prag” care a făcut ca prețul bitcoin să stagneze la 300 de dolari pentru câteva ore, timp în care cei 30.000 ai comerciantului erau vâduți. (Întregul ordin de vânzare al lui BearWhale pare să se fi încheiat, iar prețul bitcoin a urcat la aproximativ 340 de dolari.) Iată cum arăta peretele, cu unele ilustrații adăugate de un utilizator Reddit:

caricatura-bearwhale-pret-bitcoin

Caricatura BearWhale – Pret Bitcoin

Împătimiții Bitcoin au început să se agite (Reddit) și să facă speculații. Mulți au fost de acord că BearWhale a fost doar un nătâng norocos care a dar de prosperitatea Bitcoin și s-a hotărât să ia totul deodată.

Pentru mine e destul de clară treaba. Un adoptator abia inițiat, s-a gândit că 300 de dolari reprezintă punctul critic. A vrut să încaseze cei 9 milioane de dolari până nu rata această șansă. Nu are experiență în gestionarea acestei sume de bani pentru că nu a fost vreodată înstărit; pur și simplu au avut noroc.

Dar unii s-au întrebat dacă nu cumva, BearWhale a fost un pion al unei scheme infame de a face ca prețul Bitcoin să scadă, în scopul de a cumpăra mai mult.

Cred că această balenă este pro Bitcoin. Vinde 30.000 la prețul de 300 de dolari și apoi impune un prag de cumpărare de 290. Salvează piața și ceilalți bitcoini ai săi, probează niște fonduri bancare sau de hedging, realizând un joc important. Acesta nu este un ”bearwhale” care dorește să se retragă.”

Toată lumea ar trebui să învețe ceva de la această balenă. Privind cum moare, cu speranțele sale de a deveni miliardar, spulberate pentru totdeauna. Of, of.

În această dimineață, ”peretele de vânzare” al lui BearWhale a fost deființat – ceea ce înseamnă că s-a cumpărat întreaga sumă de 30.000 de bitcoini și a permis prețurilor să varieze în mod normal. Și bitcoinerii au sărbătorit. ”Tocmai l-am prins în laț pe nenorocit!” a scris cineva. ”Deși piețele bursiere s-au închis, am avut un week-end plin de zâmbete și lacrimi. Cine nu vrea să facă parte din asta? Trăiască piața liberă 24/7!” a scris un altul.

Chiar și la 340 de dolari, prețul bitcoin este încă departe de recordul său de 1.100 de dolari. Valoarea Bitcoin a scăzut cu mai mult de jumătate în ultimele trei luni. Prin urmare, poate BearWhale a mai avut un motiv: să înveselească bitcoinerii perdanți, oferindu-le un subiect de discuție.

3.1/5 - (7 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.