Primul Politician Din UK Care Acceptă Bitcoin

February 12, 2015 by in category Stiri with 0 and 0
Home > Blog > Stiri > Primul Politician Din UK Care Acceptă Bitcoin

O eco-activistă din Londra a devenit primul candidat politic care acceptă bitcoini în Marea Britanie.gulnar-hasnain

Gulnar Hasnain, care candidează din partea Partidului Verde, pentru districtul Vauxhall, a inițiat o campanie de crowdfunding pentru candidatura sa, înainte de alegerile generale din Marea Britanie din luna mai.

Într-un interviu pentru CoinDesk, Hasnain a spus ca speră să atragă atenția asupra aspectelor pozitive ale tehnologiei blockchain și ale potențialului acestuia din urmă de a ”transforma democrația în întreaga lume”.

”În mod surprinzător, Partidul Verde este axat pe aceleași probleme ca și mișcarea Bitcoin – mai multă putere descentralizată, guvern mai restrâns, nevoia de schimbare în concentrația puterii din sistemul bancar și o societate mai incluzivă,” a adăugat aceasta.

În locul donațiilor corporatiste, cele 1000 de lire pe care Hasnain speră să le strângă, vor proveni de la persoane care utilizează Onename și instrumentul de donații ChangeTip, alături de contribuțiile fiat prin intermediul site-ului Crowdfunder.

La momentul publicării interviului, ea deja a primit primul bitcoin de la liderul Coinjar din Marea Britanie, Lúí Smyth.

Evoluția Verzilor

Verzii au avut parte de reacții mixte din partea mass-mediei britanice, cu privire la politicile lor legate de localism, durabilitate și reforma bunăstării. Totuși, partidul lui Hasnain – în prezent, al patrulea din Marea Britanie – este în creștere rapidă, în special în Londra, unde locuiește o cincime din cei 50.000 de membri.

Hasnain va încerca probabil să acceseze acest sprijin descoperit recent, pentru a învinge pe deputata laburistă, Kate Hoey, care reprezintă Vauxhall în Camera Comunelor din 1989.

Înainte de campanie, Hasnain a fost șef pe partea de mediu și strategie pentru sustenabilitate, pentru Agenția de Dezvoltare Economică a primarului Boris Johnson, din Londra, concentrându-se pe regenerare urbană și tehnologii nepoluante. Recent, ea a organizat seriile de conferințe Coinsummit alături de Pamir Gelenbe.

Deși există ”zone de interes” în moneda digitală, în rândul Verzilor, decizia lui Hasnain de a accepta Bitcoin a fost un rezultat al experienței sale cu conferința, a spus ea, care a concectat investitorii și startup-urile.

Tehnologie pentru schimbare

Cultura startup este ceva ce Hasnain speră să recreeze în viitoarea ei circumscripție, a declarat ea, invocând creativitatea și unitatea populației tinere. ”Aș putea lua în considerare mulți tineri antreprenori ai monedei digitale, care se dezvoltă în zonă,” a adăugat aceasta.

Totuși, Vauxhall, pe care Hasnain l-a descris ca fiind una dintre cele mai ”interesante, variate și vibrante” zone din capitală, are partea sa de hibe: ”atracții celebre, cum ar fi London Eye … stau alături de unele dintre cele mai defavorizate zone din Londra.

Potrivit lui Hasnain, Bitcoin are capacitatea de a schimba acest lucru, prin combaterea excluziunii bancare și a comisioanelor mari, ca o modalitate mult mai eficientă de a stoca și transfera bani.

Aplicațiile tehnologiie cu privire la expedierea banilor, o fac foarte atractivă inclusiv pentru diversele comunități ale districtului, a adăugat ea.

Bitcoin în Westminster

În urma anunțului făcut de George Osborne, în care spunea că guvernul ar încerca să evalueze potențialul monedei digitale, în august, anul trecut, un mic grup de deputați britanici a ieșit în față pentru a aduce comentarii legate de tehnologia emergentă.

În timp ce membrul  Treasury Select Committee, Steve Baker, insistă că Bitcoin nu are nevoie de o nouă legislație, alții, inclusiv Chi Onwurah, spun că protecția consumatorilor din zonă, este în prezent inadecvată.

În ceea ce privește reglementarea, Hasnain spune ca este preocupată de faptul că o mână de fier poate să frâneze inovația, dar este de acord că industria trebuie să facă mai mult pentru a educa noii utilizatori.

”Eu cred că această industrie are responsabilitatea de a-i face pe consumatori conștienți de riscurile implicate de utilizarea Bitcoin și de schimburile Bitcoin. Cred că sectorul și Fundația Bitcoin au avut un început bun, dar acum trebuie să continăm să creștem gradul de conștientizare în rândul unei populații mai mari.”

4/5 - (3 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.