Primul Candidat Politic Bitcoin din Lume – Toată Politica Este Globală

October 6, 2014 by in category Stiri with 1 and 0
Home > Blog > Stiri > Primul Candidat Politic Bitcoin din Lume – Toată Politica Este Globală
canditat-mathias-sundin

Mathias Sundin

Toată politica se desfășoară la nivel local, a declarat Președintele Camerei Reprezentaților din SUA, Tip O’Neill. Poate avea dreptate când a spus-o, în 1935, dar nu și astăzi. Candidez pentru Parlament în ideea că toată politica se desfășoară la nivel global.

Lumea se conectează într-un mod fără precedent. Bitcoin este un simbol al acestei evoluții, și ar putea juca, de asemenea, un rol important în schimbarea modului în care funcționează lumea.

Pentru a promova răspândirea Bitcoin și pentru a crește gradul de conștientizare a noilor provocări de natură politică, eu voi fi primul candidat politic din lume care va accepta numai donații în bitcoin, pentru campanie.

Dacă doriți să sprijiniți campania mea, nu îmi puteți oferi dolari, euro sau coroane suedeze, trebuie să donați bitcoin.

Voi folosi donațiile voastre pentru a-mi finanța campania pentru alegerile parlamentare din Suedia care au loc pe 14 septembrie. Dacă voi fi ales, iata câteva puncte din agenda mea:

  • rezistență în fața reglementării automate a Bitcoin, a altor monede digitale și a inovației disruptive în general,
  • continuarea reformelor educaționale din Suedia,
  • ajutor în dezvoltarea unui sistem care promovează companiile inovatoare, aflate în creștere rapidă,
  • apărarea dreptului la intimitate.

Donează bitcoin

Trimite bitcoini pe această adresă: 11gpD8hGpDB7KndXb1NJs2ggcYmAgvEX8

mathias-sundin-bitcoin-qr-code

Cod QR

Sau scanează QR-code-ul alaturat pentru a obține adresa. Dacă nu ai mai folosit bitcoini până acum sau nu știi cum să donezi, accesează acest link.

Donații din alte țări decât Suedia sunt permise și cât se poate de bine-venite.

Suma maximă permisă pentru persoanele fizice (persoane obișnuite) este echivalentul a 20.000 SEK (aproximativ 4.70 BTC, 2900 de dolari, sau 2,150 euro).

Suma maximă permisă pentru persoanele juridice (o organizație, o companie, etc), este echivalentul a 10.000 SEK (aproximativ 2,35 BTC, 1450 de dolari, sau 1.085 euro).

Vă rog, de asemenea, să îmi trimiteți un e-mail cu privire la donația dvs. pe adresa: mathias.sundin [at] gmail.com.

Ar fi drăguț să îl întrec pe tipul cu salata de cartofi 🙂

Mai jos vă voi vorbi despre ce este Bitcoin, ce posibilități vă aduce și ce provocări de ordin politic vor trebui gestionate.

Ce este Bitcoin?

Personal, la început am văzut doar știrile negative legate de Bitcoin și am crezut că e o chestie neserioasă plină de speculații. Apoi am mai citit despre ea și am înțeles că are potențialul de a schimba lumea. (Sau, de fapt, a fost atunci când am realizat că pot comanda pizza și plăti în bitcoini).

Internetul a fost un nou mod de a transfera date. Bitcoin este un nou mod de a transfera bani”, spune Marc Andreessen, fondatorul Netscape, primul browser web popular. Ca un capitalist speculator, el investește acum milioane de dolari în companii Bitcoin. El crede că Bitcoin, sau acest tip de monedă digitală și platformă criptografică, este la fel de importantă ca și crearea calculatorului și a internetului.

Este moneda digitală bitcoin, cea care a primit toată atenția pe prima pagină a ziarelor. Dar Bitcoin, cu B mare, este o platformă pe care pot fi consolidate servicii, contracte digitale, chei digitale, asigurări digitale, stocuri digitale, și așa mai departe.

Bitcoin este un protocol de schimb de valori pe internet ce nu implică un intermediar,” scrie firma de servicii profesioanle Deloitte, într-o analiză.

Permiteți-mi să vă dau un exemplu.

Să zicem că îți cumperi o mașină de la un alt cetățean. În viitor, tu și vânzătorul veți putea semna un contract digital cu smartphone-urile voastre. După ce ați semnat amândoi, suma de bani convenită va fi transferată din contul tău în cel al vânzătorului. Apoi dovezile digitale ale dreptului de proprietate a mașinii îți vor fi transferate, odată cu cheia digitală pentru a debloca și porni mașina. Este imposibil pentru vânzător să păstreze o copie a cheii private și să pretindă că încă mai deține mașina. În cazul în care există un litigiu, este ușor să verifici contractul, transferul de bani și de proprietate.

Acest lucru rezolvă problema cu încrederea. Nu trebuie să ai încredere în vânzător. El nu poate să înhațe cecul sau teancul de bani și să fugă cu el. Nu trebuie să transferi banii mai întâi și să speri că va respecta înțelegerea până la capăt. După ce ați semnat amândoi contractul digital, restul tranzacției este gata. Și bineînțeles, vânzătorul nu trebuie să aibă încredere în cumpărător. Dacă banii nu sunt transferați după ce contractul este semnat, nu se va mai întâmpla nimic. Dreptul de propreitate nu se va transfera iar proprietarul va păstra cheia.

Bitcoin a rezolvat pentru prima dată problema cu credibilitatea în lumea digitală.

Connecting People

Până la apariția iPhone-ului, Nokia era cea mai mare companie de telefonie mobilă din lume. ”Connecting people” era sloganul lor. Nu au reușit să se adapteze la timp smartphone-urilor, iar o parte din companie a fost vândută către Microsoft. E ironic, deoarece conectarea oamenilor este exact ceea ce fac smartphone-urile.

Astăzi, una din cinci persoane din lume are un smartphone. Sunt mai mulți oameni care au un smartphone decât un PC. În doar trei ani, jumătate din populația lumii va avea un smartphone. Informațiile pe care acum 20 de ani trebuia să le obții de la bibliotecă, se vor afla în buzunarele a jumătate din populația lumii.

Un antreprenor care dezvoltă un software ar putea ajunge la toate aceste miliarde de oameni, și cu un simplu transfer de bani, precum Bitcoin, el ori ea va putea să ceară plata mai ușor.

Toată politica este globală

Când trei sau patru miliarde de oameni sunt conectați, gândiți-vă la toate ideile și perspectivele diferite care se adună la un loc. Încercați să vă imaginați toată inovația rezultată de aici.

În politica de astăzi există foarte multe discuții despre cum vom ”crea inovație”. Oamenii se îngrijorează că nu vor inova suficient. Nu asta e problema. Adevărata problemă va consta în gestionarea noii inovații. Pentru că mult din această invoație va crea dificultăți.

Industria muzicală a încercat să-și urmărească clienții cu ajutorul poliției, până a apărut Spotify.

Bitcoin are potențialul de a fi o inovație cu adevărat brizantă. Banii reprezintă astăzi cea mai mare afacere și o afacere în care guvernele sunt profund implicate, având în vedere că ele controlează producția de bani și reglementează, de asemenea, instituțiile financiare. Dacă oamenii încep să folosească o monedă necontrolată de guvern și care îndepărtează una din afacerile de bază ale lumii financiare, atunci vor exista tensiuni.

Este extrem de important să trimitem în Parlament oameni care înțeleg ce se întâmplă, și care nu vin cu reglementări automate sau cu interzicerea totală a monedelor digitale.

Dacă este nevoie de reglementare, va trebui să abordăm totul în mod echilibrat și să nu ne grăbim.

Cum funcționează Bitcoin?

M-am gândit mult la cum aș putea explica modul de funcționare Bitcoin, dar apoi mi-am dat seama că nu are importanță. Nu contează cum funcționează internetul sau smartphone-urile. Cel puțin, nu pentru majoritatea oamenilor. Ceea ce este important, e ce se poate face cu ea, adică ceea ce am încercat să relatez mai sus.

Dar dacă sunteți cu adevărat interesați, iată câteva link-uri unde se explică cum funcționează Bitcoin:

De ce toate acele știri negative?

Cauza principală din spatele titlurilor era volatilitatea bitcoin. Numărul de utilizatori este în creștere rapidă – astăzi sunt în jur de 3-5 milioane de oameni – iar valoarea tuturor bitcoinilor este în jur de 7-8 miliarde de dolari. Dar asta e puțin în comparație cu alte monede, și ca urmare, valoarea unui bitcoin a urcat și a coborât de multe ori.

De asemenea, unele dintre servicii au fost instabile și neserioase. Asta se întâmplă în cazul unei noi inovații, până când se desprinde un fel de standard sau actori mai importanți vin la bord. Asta e ceea ce vedem acum, mai ales în Silicon Valley, unde milioane de dolari sunt investiți în companii Bitcoin.

Au existat de asemenea, câțiva infractori care au folosit bitcoini pentru spălare de bani. De fapt, acest lucru va fi mai greu de realizat cu bitcoin, decât cu alte monede, deoarece bitcoin este doar semi-anonim.

Cea mai mare problemă întâmpinată de bitcoin în prezent, este încrederea. Dacă afacerile și consumatorii nu au încredere în bitcoin, nu se va putea dezvolta la întregul său potențial. Dacă negativismul preia controlul, utilizarea bitcoinilor nu se va răspândi, iar utilizarea platformei nu se va dezvolta suficient. Dar atunci, poate o altă platformă bazată pe o tehnologie similară îi va lua locul.

Cine sunt eu?

Am 36 de ani și sunt actualul vice-primar din Norrköping, care candidează pentru un loc în Parlament, reprezentând județul meu, Östergötland, pentru Folkpartiet, un partid liberal de centru-dreapta.

Am fost deputat în anul 2012, când cel din funcție s-a aflat în concediu de creștere a copilului (da, așa se face aici). Apoi am votat împotriva punerii în aplicare a legislației UE privind păstrarea datelor în Suedia, și, de asemenea, împotriva legii de supraveghere în masă.

Acestea sunt punctele de pe agenda mea ca membru în Parlament:

  • rezistență în fața reglementării automate a Bitcoin, a altor monede digitale și a inovației disruptive în general,
  • continuarea reformelor educaționale din Suedia,
  • ajutor în dezvoltarea unui sistem care promovează companiile inovatoare, aflate în creștere rapidă,
  • apărarea dreptului la intimitate.

Donează

Trimite bitcoini pe această adresă: 11gpD8hGpDB7KndXb1NJs2ggcYmAgvEX8 Sau scanează QR-code-ul de mai sus pentru a obține adresa.

Dacă dorești să cumperi bitcoin poți face asta direct pe bitcoinx.ro, sau poți verifica cât valorează bitcoin tot la noi pe site.

sursa articol

4.7/5 - (6 votes)

1 Comment

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.