În Prezent China Controlează Bitcoin (Și Acesta E Doar Începutul)

April 29, 2015 by in category Featured, Stiri tagged as , with 1 and 1
Home > Blog > Featured > În Prezent China Controlează Bitcoin (Și Acesta E Doar Începutul)

Americanii au dus-o bine o bună perioadă de timp. După sfârșitul celui de-al doilea război mondial, să fii american era un privilegiu. De când SUA au preluat Rezerva Monetară Globală (Global Reserve Currency) de la Marea Britanie în 1944 la Bretton Woods, viața nu putea fi mai bună pentru un american. Când ai o licență de tipărit bani pe care  toți ceilalți din lume trebuie să o folosească, poți să faci o mulțime de lucruri pe care restul lumii nu le poate face.

Poți crea cea mai mare și mai tare armată din istorie. Cultura ta poate înflori cu cea mai recentă tehnologie în automobile, calculatoare, sport, mass-media și Hollywood. Poți crea, în esență, cel mai dominant imperiu din lume, de la romani încoace. Pentru americani, ăsta e, în general, un lucru bun. Neștiind cum este de fapt adevărata inflație (restul lumii înțelege asta), sau să aibă o bază militară străină în orașele tale, pentru că imperiul american asta vrea. Acestea sunt lucruri pe care un american privilegiat nu a avut nevoie să le știe. Din păcate, toate lucrurile bune trebuie să aibă un sfârșit. Un nou imperiu global se dezvoltă. A schimbat treptat lumea în ultimii 50 de ani. Iar acum, este gata să schimbe totul pentru totdeauna.

Începe era Dragonului Roșu

Până în urmă cu aproximativ 50 de ani, China a fost un jucător neînsemnat la scară globală. A avut războaie legendare cu Japonia, dar nu a avut o adevărată influență asupra piețelor de comerț globale. Pe scurt, capacitatea lor de a fabrica bunuri de înaltă calitate la prețuri mici, drepturi aproape exclusive asupra terenurilor, pentru a exploata mineralele critice (ingredientele secrete care îți fac telefonul sau laptopul atât de grozave) și crearea economiilor de scară în producția de alimente și de fabricație, au început să dea roade. China este acum cea mai mare economie din lume, și având în vedere că populația lor este de patru ori mai mare decât a SUA, lucrurile vor avansa.

era-dragonului-rosuBitcoin este în mare măsură o invenție americană. Deși nimeni nu știe cine este Satoshi Nakamoto, se presupune că prima dată, Satoshi a vorbit despre Bitcoin și a lucrat la acest proiect în engleză, locuind pe coasta de vest și și-a finisat protocolul alături de regretatul Hal Finney, acum mai bine de opt ani. În urmă cu doar 18 luni, China a început să guste din minunile Bitcoin, și a scandalizat piața, urcând prețurile la peste 1100 de dolari, în termen de câteva luni. Bitcoin nu a avut niciodată acel nivel de fervoare ca nouă monedă/investiție în SUA, pentru că americanii au fost atât de privilegiați încât moneda globală de rezervă era moneda lor națională. Bitcoin este doar o mică investiție speculativă pentru americani. Pentru oricine din afara SUA, poate reprezenta mult mai mult. Investitorul chinez de rând, a observat rapid moneda descentralizată care nu e manipulată de Banca Populară a Chinei, ca pe un lucru minunat și a acționat. Americanul de rând ar trebui să fie la fel de impresionat de invenția libertății economice, dar, din nou, revenim la educația privilegiată.

Guvernul chinez a aflat de schimbarea financiară de pe piețe și a contracarat, făcând din Bitcoin, persona non grata, dacă ne referim la banking și autoritatea de reglementare. De asemenea, au cenzurat manifestațiile și conferințele Bitcoin, pentru a pune capac publicității Bitcoin și nivelului de interes la nivel național. Toate astea, plus colapsul Mt. Gox, au declanșat o cădere a pieței financiare, din care abia acum Bitcoin începe să își revină. Aceasta este doar o parte din puterea pe care China o poate exercita pe orice piață financiară, în doar câteva luni.

În mod ciudat, restricțiile fie au navigat în jurul valorii, fie s-au diminuat, iar Bitcoin nu este văzut ca o amenințare insurgentă asupra monedei lor naționale, ci ca un produs online ce poate fi tranzacționat. Pe toată perioada anului 2014 și până astăzi, China a dezvoltat și menținut o cotă de piață masivă în Bitcoin. Potrivit gigantului financiar, Goldman Sachs, în prezent, aproximativ 80% din totalul Bitcoin este tranzacționat în Yuani chinezi. China a menținut mai mult de 50% din piața mondială Bitcoin, încă din ultimul trimestru al anului 2013, când prețurile Bitcoin au explodat aproape peste noapte. Parcă s-a aprins un beculeț. Bitcoin a fost văzut ca fiind disponibil pentru achiziționări, și ca un element incomod care ar fi intimidat hyper-market-ul Wal-Mart de Black Friday. Poți vedea mai jos cum Bitcoin a fost aproape exclusiv o investiție în dolari americani de la început, dar dolarul american s-a stins rapid de când chinezii au flat de el.

Tranzactii in Yuan

Tranzactii in Yuan

Este acest nivel de interes și dominare un lucru bun pentru Bitcoin? Poți spune că da, potrivit următoarei părți despre care trebuie să discutăm pe scurt. Și a avea un miliard de oameni care gravitează în jurul Bitcoin e mai bine decât să fii dominat de o țară care e un sfert din a ta. Sau poți spune că nu, din moment ce China reprezintă un regim totalitar extrem de restrictiv și bine stabilit care ar face ca ”Statul Polițienesc” din SUA să arate ca o întâlnire a micilor cercetași. Se poate sesiza un dezavantaj, deoarece Banca Populară a Chinei, direct administrată de guvernul chinez, a acționat abuziv față de investitorii și proprietarii Bitcoin înainte. O pot face din nou. Cel puțin, în SUA guvernul a adoptat o abordare  “laissez-faire” față de Bitcoin, datorită interesului exprimat de corporații, și o nevoie de venituri fiscale de către guvern. Lăcomia americană și fascismul au parcurs un drum lung în protejarea Bitcoin în Occident.

De asemenea, legislația americană a apărat bine moneda Bitcoin. ”Citizens United Case” a făcut precedentul legal al banilor ca o o formă de exprimare și de informare, care are ramificatii imense pentru Bitcoin. În cazul în care guvernul SUA vrea să interzică Bitcoin, acesta riscă să creeze un puternic precedent legal care ar susține că bitcoinii sunt bani și că Bitcoin reprezintă o formă legală de informare și exprimare, în conformitate cu legislația constituțională și construcțiile legale în vigoare. Nu este un drum spre care vreun guvern birocrat ar vrea sa se îndrepte. În plus, Bitcoin este utilizat în acele donații de 10% ale grupărilor religioase, și există multe legi americane care protejează libertatea religioasă. Și politicienii au, de asemenea, un interes scăzut în a ataca Bitcoin, deoarece ei pot primi acum donații în Bitcoin printr-o hotărâre dată de Comisia Electorală Federală, prin urmare, de ce să să anulezi o sursă de venit pe termen lung? Politicienilor le place să fie susținuți financiar, deci Bitcoin se află pe un teren legal destul de solid în 50 de state.

Bitcoin și Metalele Critice sunt doar începutul pentru China

Deci, de fapt, China și-a asumat un rol de lider mondial, oarecum liniștit, în multe industrii. Producția de alimente (mai ales orez și tăiței), industria prelucrătoare (în mai multe domenii), exploatarea mineralelor critice (aproape 90% din capacitatea mondială), primul loc în economia globală, un cumpărător principal pe piața globală a multor resurse de top, cum ar fi petrol, oțel și beton, și acum Bitcoin. Este un adevărat salt de-a lungul a câteva generații, iar ăsta e doar preludiul. Asta înseamnă China, potrivit unui articol scris de Tyler Durden pe Zerohedge.com.

rbm-noua-moneda-valutara

După cum lesne poți observa, Renminbi este promovat de către Banca Populară Chineză, care este deținută în mare parte de către guvernul chinez, ca viitoarea ”monedă globală”. Asta înseamnă că dolarul american este în pericol să piardă prețiosul statut de Monedă Globală de Rezervă? Nu neapărat, deoarece China trebuie să creeze o cerere și o intrastructură pentru RNB, pentru a deveni monedă ”globală”. În prezent, este pe locul 5 în lume, în topul celor mai tranzacționate monede, iar acum cinci ani nu era nici în top 10. China a încheiat cu succes afaceri în Toronto, Canada, Marea Britanie, Japonia și în alte centre financiare internaționale pentru a pune RMB în mișcare, la nivel global. Și având în vedere ce forță economică este China în acest moment, puține țări îi vor sta în cale pentru a trece dincolo de piețele financiare. Toată lumea are nevoie de China pentru ceva, în acest moment. China chiar are nevoie în acest moment de acest lucru, pentru a-și reuni forțele.

Pentru a deveni Moneda Globală de Rezervă, au nevoie de o altă infrastructură, cum ar fi Banca de Dezvoltare BRICS, pe care au creat-o cu Rusia, India, Brazilia și Africa de Sud, anul trecut. Acest lucru va deveni o alternativă eficienta la hegemonia FMI-ului și a Băncii Mondiale. De asemenea, are nevoie de un sistem internațional de transfer bancar, prin urmare, creează Sistemul Chinez de Plată Internațional (CIPS), care va fi pe deplin funcțional până la sfârșitul anului. Gândiți-vă la asta ca la un PayPal pentru sistemul bancar central. Multe țări sunt în căutarea unei modalități de detașare față de monopolul SWIFT condus de Occident, și odată ce apare o opțiune, mulți vor fugi către primul concurent global legitim. Marele partener al Chinei, Rusia, pune bazele unui sistem “Double Eagle” similar, pentru a contracara sancțiunile economice înaintate de SUA și Marea Britanie împotriva lor, deci SWIFT este sub atac pe mai multe fronturi.

Prin urmare, China, cu pași nu prea înceți dar siguri, intenționează să domine lumea din punct de vedere economic, iar reușita sa este doar o chestiune de timp. Le dau doi ani înainte de a putea răsturna monopolul dolarului american asupra puterii economice globale. Când, nu dacă, dolarul va cădea, viața în Occident nu va mai fi atât de privilegiată. Proasta gestionare americană a monedei este cel mai important factor. Aroganța și lipsa de anticipare a ramificațiilor acțiunilor lor, este factorul principal în aceste schimbări viitoare care vor afecta Bitcoin, moneda fiat, inflația, sistemul bancar și contul tău de pensionare.

Tot ce este legat de economie în această lume, se va schimba până la sfârșitul deceniului. Dolarul american și fiecare cont bancar din SUA vor suferi pentru toți anii de “trai luxos”. Numește-l șoc economic. Bitcoin este o parte a acestei schimbări. Bitcoin a fost creat pentru a descentraliza puterea economică a dolarului american.

În încheiere, lumea nu va sta cu mâinile în sân în timp ce America o calcă în picioare după bunul plac, de generații. Dragonul Roșu s-a trezit și a decis că e destul. Dezvoltarea Chinei într-o superputere economică a fost doar o chestiune de timp. Aspirațiile și ambiția lor va da roade. Statutul mondei globale de rezervă durează aproximativ 65-70 de ani, în medie. Dolarul american se apropie de 71. I-a expirat timpul. Toate lucrurile bune trebuie să aibă un sfârșit. De asemenea, culegi ceea ce semeni. Aceste schimbări sunt pe cale să apară și întreaga lume este cu ochii pe ele și le așteaptă.

Bitcoin a fost proiectat pentru a fi o parte din viitorul banilor. Iar acum China este cu siguranță o parte a viitorului Bitcoin. Doar timpul va spune dacă va fi mai bine sau mai rău.

3.7/5 - (4 votes)

1 Comment

  • Zugrav U
    on June 8, 2015 Reply

    Faptul ca ar controla China bitcoin e doar teoretic, din ce am mai citit ei ar manipula piata, volumul care se vede pe exchange-urile lor de bitcoin fiind unul inflat artificial.

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.