Plățile VP: Un Singur Lucru Împiedică Adoptarea În Masă A Monedei Bitcoin

May 10, 2015 by in category Stiri tagged as , , with 0 and 6
Home > Blog > Stiri > Plățile VP: Un Singur Lucru Împiedică Adoptarea În Masă A Monedei Bitcoin

Toată lumea crede ca Bitcoin este moneda infractorilor”. Potrivit lui Alasdair Rambaud, vicepreșetinte al furnizorului de soluții de plată, CardinalCommerce și utilizator Bitcoin, acesta este singurul factor care împedică adoptarea în masă a monedei bitcoin.

Alasdair-Rambaud-cardinalcommerce

Alasdair Rambaud, VP CardinalCommerce

Rambaud consideră că “majoritatea marilor comercianți” din SUA intenționează în prezent să accepte bitcoin ca plată și că motivele sunt mult mai consistente decât publicitatea ce poate fi obținută.

Nu văd alte bariere în calea adoptării în masă, în afară de imagine. Este ușor de folosit, super transparent și nu trebuie să îți asumi niciun risc ca și comerciant, a declarat Rambaud.

Veteranul CardinalCommerce explică faptul că acest beneficiu, a fost ceea ce a încurajat compania sa să colaboreze cu procesorul bitcoin, Bitnet, pe 25 martie. Acordul permite oricărui comerciant CardinalCommerce să adauge o opțiune de plată în bitcoini prin integrarea sa deja existentă, cu serviciul său OneConnection.

Deși Cardinal se poziționează în fruntea tendințelor alternative de plată, mișcarea a urmat ceea ce Rambaud descrie ca fiind 24 de luni de cereri din partea comercianților.

Am început o anchetă și întrebăm și alți comercianți. Feedback-ul a fost cu siguranta unul pozitiv. Ei au spus că ceva este cu siguranță interesant, a continuat Rambaud.

Concurența de astăzi

Deși entuziasmul din cadrul comunității de afaceri Bitcoin pentru comerțul electronic, ar putea scădea, dată fiind utilizarea presantă a tehnologiei, Rambaud a oferit o abordare diferită.

Mai exact, a prezentat Bitcoin ca o opțiune atrăgătoare de e-comerț internațional, una care ar permite marilor comercianți să-și sporească afacerile.

Comercianții, în special cei internaționali, dacă au o comandă din Nigeria cu cardul de credit, probabil nu îl vor accepta,” a explicat Rambaud. ”Dar cu Bitcoin, strategia poate fi diferită, deoarece este o plată garantată.

Rambaud a subliniat, de asemenea, faptul că marii comercianți au un stimulent pentru reducerea taxelor ridicate pe care le suportă în prezent, pentru acceparea sistemului de plată, sugerând că orice soluție care atacă această problemă, este de natură să stârnească interesul.

Comercianții se uită la modul in care pot reduce costul lor de acceptare a plăților și văd în Bitcoin o modalitate de a reduce acest cost“, a adăugat acesta.

Un sistem de plată revoluționar

În ciuda numărului de plăți alternative care a apărut în ultimii ani, Rambaud a spus că Bitcoin se detașează de respectivele sisteme, ajutând comercianții să evite comisioanele cardurilor și eliminând necesitatea de conversie monetară.

Dacă te uiți la Google Wallet, MasterPass, toate astea noi sunt cam la fel și nu schimbă costurile pentru comerciant,” a spus Rambaud. ”Toate acele plăți alternative nu schimbă modelul de afaceri.

Rambaud a dat de înțeles că ușurința în utilizare promisă de produse, nu a fost suficient dovedită pentru a depăși similitudinea acestor metode de plată, mai multor opțiuni tradiționale.

Mai mult, el a explicat că unul din principalele motive pentru care folosește bitcoin, se datorează comisioanelor mari ale cardurilor de credit pe care obișnuia să le plătească în desele sale călătorii în Europa și SUA.

Sunt cetățean francez și american, deci folosesc în mod constant euro și dolari,” a spus Rambaud. ”Am constatat folosind metode tradiționale de plată, că aceste comisioane sunt destul de bine ascunse, dar din fericire, am cunoștințe în domeniul finanțelor așa că am putut să le localizez și nu am fost prea încântat de ceea ce am văzut.”

Astăzi, Rambaud are două portofele Bitcoin – unul conectat la un cont bancar din SUA, celălalt la cont bancar din Europa.

Implicarea comercianților

Soluția pentru reducerea acestor costuri generale, va consta în stimularea din partea comercianților, a utilizării bitcoinilor, ceva ce Bitnet, partener Rakuten, a făcut recent la lansarea sa Bitcoin.

Rambaud a afirmat că aceste reduceri pot fi o modalitate eficientă de a crea ceea ce el a numit o situație “win-win” pentru comercianți și consumatori, chiar și pentru cei care în prezent cred că punctele bonus ale cardurilor reprezintă cea mai convingătoare ofertă.

Ai puncte bonus, dar dacă ai un comision de 2% pe tranzacție și obții doar 100 de puncte, și altcineva spune că îți oferă 2% dacă utilizezi bitcoin, cred că ai parte de un adevărat beneficiu. Cei 2% e care îi vei da lor, sunt mai buni decât răsplata pe care o vor primi,” a afirmat Rambaud.

Desigur, promovarea acestei activități ca cel mai bun curs de acțiune pentru comercianții Bitcoin, va fi lăsată pe mâna noului partener al lui Cardinal, Bitnet.

Acum că avem Bitnet ca partener, ei pot explica beneficiul. Putem să menținem interesul, iar ei pot veni cu studii de caz ce aparțin altor comercianți pe care îi au,” a adăugat el.

Cu toate acestea, de acum, Rimbaud a dat de înțeles că industria Bitcoin ar trebui să aibă un obiectiv general în minte, concluzionând:

Oricine lucrează cu Bitcoin, trebuie să lucreze la imaginea Bitcoin.

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.