Overstock Acceptă Acum Bitcoini în Peste 100 de Țări

September 22, 2014 by in category Informatii, Stiri with 1 and 2
Home > Blog > Informatii > Overstock Acceptă Acum Bitcoini în Peste 100 de Țări

Overstock a lansat în mod oficial, un sistem de verificare e-commerce actualizat, cu o nouă funcție care permite cumpărătorilor din peste 107 țări să cumpere produse cu bitcoini, prin intermediul site-ului său internațional, O.co.

overstock-accepta-bitcoin

Overstock accepta bitcoin

Anunțul marchează pentru Overstock, prima extindere a serviciilor de plată cu bitcoin, dincolo de granițele SUA, venind cu opțiunea de verificare pe marile piețe globale precum Argentina, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, Israel și Japonia. Vestea vine la aproape nouă luni după ce Overstock a început să accepte pentru prima dată bitcoini în ianuarie, printr-un parteneriat cu Coinbase.

Într-un interviu pentru CoinDesk, directorul general al Overstock, Patrick Byrne, a plănuit această extindere ca pe o cale pentru companie de a prezenta capacitățile plăților tranfrontaliere cu bitcoini, în timp ce extinde oportunitățile comerciale pentru utilizatorii monedei, pe noi piețe. Departe de a fi o valoare adăugată noului sistem de verificare internațional al companiei, bitcoin va avea un rol esențial în strategia Overstcock pentru O.co.

Byrne a declarat: ”Aceasta este strategia noastră de marketing internațional. Sperăm că entuziaștii bitcoin din întreaga lume să facă cumpărături pe O.co, deoarece știu că pot cheltui bitcoini pe mai mult de 1 milion de produse aici, care sunt livrate în toată lumea.

Byrne a arătat în continuare cel mai recent mod în care Overstock va căuta să stimuleze cumpărătorii folosind atât website-ul american cât și platforma internațională, spunând că 4% din banii clienților care folosesc bitcoini, vor fi donați în sprijinul grupurilor care promovează adoptarea bitcoin.

Camera de Comerț Digital va fi primul beneficiar al fondurilor Overstock, deși Byrne nu a putut confrima dacă grupul a primit deja fonduri.

Susținerea bitcoin în întreaga lume

Byrne a declarat că Overstock este deja pe cale să consulte organizațiile bitcoin din întreaga lume. Scopul, a spus el, este acela de a crea o listă cu grupuri care, la fel ca și Camera de Comerț Digital, să poată beneficia de banii cheltuiți pe site-ul de e-commerce.

Decât să stabilească o strategie formală de marketing pentru a promova lansarea, Byrne a zis că Overstock se va baza pe sprijinul comunității globale, care cu cheltuielile sale se va putea asigura că organizațiile non-profit ale monedei digitale pot să își continue munca.

Byrne: ”Dacă toți utilizatorii bitocoin din întreaga lume ar face cumpărăturile cu bitcoini pe O.co, numai 4% din asta ar furniza o sumă uriașă de bani care să fie dată înapoi fundațiilor bitcoin. Ăștia sunt toți banii de care ar avea nevoie. Toate fundațiile ar fi în întregime finanțate.

Președinta Camerei de Comerț Digital, Perianne Boring, a declarat că organizația sa a fost încântată de vești, spunând: ”Suntem încântați că activitatea Camerei este recunoscută și ne angajăm să folosim aceste fonduri pentru  a promova acceptarea și utilizarea monedelor digitale în rândul guvernului și al publicului larg.

Întârziere în implementare

Desigur, lansarea oficială a sistemelor internaționale de plată cu bitcoin a venit la aproape două săptămâni după lansarea prevăzută inițial pe 1 septembrie, o întârziere care a fost discutată pe larg de utilizatorii Reddit din comunitatea bitcoin.

În abordarea acestui subiect, Byrne a spus că întârzierea s-a datorat dificultăților întâmpinate de companie când a integrat noul process de verificare pe website-ul internațional. El a spus că lansarea marchează sfârșitul a șase luni de muncă asiduă în echipă, din care doar o lună a fost dedicată dezvoltării bitcoin.

Reprezentanți ai companiei au declarat pentru CoinDesk pe 2 septembrie, că procesul a fost întârziat de chestiuni neprevăzute legate de dezvoltare, și sperau să aibă site-ul internațional actualizat și în funcțiune până pe 4 septembrie.

Cu toate acestea, ambele termene au fost depășite fără alte actualizări, până astăzi.

Ambiții la nivel internațional

Bitcoin s-ar putea dovedi a fi un avantaj pentru Overstock, care în prezent vede cam 10% din traficul de peste hotare.

Prin adăugarea sprijinului bitcoin, Byrne speră să schimbe povestea, câștigând clienți care cel mai probabil vor folosi bitcoini ca prim mijloc de tranzacție. De exemplu, Byrne a declarat pentru New York Times în August că după părerea sa, adăugarea bitcoin ca opțiune internațională de plată ar putea aduce anul acesta companiei, 2 milioane de dolari venit suplimentar. Dacă vrei să-ți achizitionezi bitcoin rapid și ușor intră pe pagina noastră de vânzare bitcoin.

Mai ales că mișcarea coincide cu recent anunțata extindere la nivel internațional a Coinbase. Furnizorul de servicii bitcoin și operatorul de plată cu sediul în California, este acum disponibil în 13 țări europene.

3/5 - (4 votes)

1 Comment

  • Lari
    on September 25, 2014 Reply

    Sunt curioasa daca o sa aiba vreodata vreo cumparatura de la romani cu ajutorul bitcoin. Any insight into this?

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.