O Turnură Nefavorabilă: Bitcoin a fost Banat în Insula Man

September 22, 2014 by in category Stiri with 3 and 0
Home > Blog > Stiri > O Turnură Nefavorabilă: Bitcoin a fost Banat în Insula Man

De luna viitoare, serviciul de trezorerie din Insula Man (Capital Treasury Services – CTS) va înceta să mai lucreze cu moneda digitală. O poziție neașteptată, având în vedere sprijinul puternic pentru criptomonede oferit de guvernul insulei Man. Din păcate, se pare că există mai multe cerințe pentru un mediu prosper al criptomonedei.

bitcoin-banat-in-insula-barbatului

Bitcoin banat in Isle of Man

CTS a activat în Insula Man ca o soluție bancară pentru mai multe companii de monezi digitale. Ca o filială a Capital International Group, CTS a fost responsabil pentru deținerea de fonduri pentru o varietate de clienți care erau cu toții implicați în Bitcoin. Așa cum s-a menționat anterior, nu a existat nicio lipsă de sprijin din partea guvernului. CTS susține că a cunoscut o influență negativă din partea partenerilor bancari. Printre aceștia se numără HSBC și RBS. În aceste condiții, CTS a fost nevoit să sisteze serviciile pentru companii care lucrau cu monede digitale.

Potrivit unei declarații de la CTS, compania va închide conturile societăților afectate de această decizie pe 15 octombrie cel târziu. Declarația prevede următoarele:

Deși sprijinul guvernului este de neclintit, și am fost dornici de a susține inițiativa guvernului, putem să facem asta doar cu sprijinul larg al sectorului financiar, care din păcate, acum s-a retras.

Legat de acțiunile CTS, Simon Hamblin, director la Netagio, a declarat următoarele:

Noi înțelegem pe deplin că decizia este în afara controlului CTS, datorită angajamentului lor față de Departamentul de Dezvoltare Economică al Guvernului Insulei Man și față de comunitatea Crypto-Currency, atât cea națională, cât și cea internațională. Ei se bazeaza pe sprijinul sectorului larg de servicii financiare, iar acest sprijin a fost din păcate retras.

Netagio, fiind primul și singurul schimb valutar unde clienții de retail și investitorii instituționali pot tranzacționa aur, bitcoini și lire, este puternic implicat în industria Bitcoin din Insula Man. În ciuda veștilor proaste, ei nu își pierd speranța pe viitor.

Privind în viitor, clienții noștri sunt prioritari. Am fost abordați de un număr de furnizori cu finanțări alternative din alte jurisdicții, care doresc să lucreze cu noi, pentru a se asigura că investițiile clienților noștri nu doar că sunt protejate, dar clienții pot să investească în continuare în Bitcoin și își pot schimba pozițiile față de aur și lire, cu schimbul Netagio.

Lipsă de angajament

Asta nu înseamnă că aceste companii vor fi pe cont propriu. CTS nu va mai lua nicio companie cu monede digitale sau cu mai multe conturi apropiate. Pentru a facilita acest proces și ajuta companiile afectate, vor contribui la găsirea unor soluții pentru a se asigura că aceste companii vor exista în continuare.

Vom lucra îndeaproape cu aceste companii pentru a găsi furnizori alternativi și soluții, și mă bucur să comunic cu întreprinderile și să ofer îndrumare din experiența noastră în acest sector,” se spunea în declarație.

Chiar dacă CTS va lucra zi și noapte pentru a sprijini companiile cu criptomonede, lasă un spațiu larg de incertitudine în universul criptomonedelor din Insula Man. Ceea ce a fost odată un refugiu pentru entuziaștii Bitcoin, a devenit un alt loc în care criptomonedele sunt atacate de mediul financiar. Pentru a se asigura că Insula Man rămâne un loc atractiv pentru viitoarele întreprinderi Bitcoin, UK Digital Currency Association a emis o declarație care ar trebui liniștească pe toată lumea.

Nu ne oprim până nu găsim soluții, și credem cu tărie că noi soluții bancare vor veni în curând,” a declarat Eric Benz de la UK Digital Currency Association, pentru CoinDesk. El a subliniat, de asemenea, faptul că CTS încă mai crede în monedele digitale. CTS este doar victima partenerilor bancari, care o impiedică să lucreze în modul în care a făcut-o până acum.

Diferența față de știrile anterioare legate de Insula Man sunt uimitoare. În martie 2014, CNN a transmis că Insula Man era pe cale să devină un paradis izolat pentru întreprinderile Bitcoin. Comisia de Supraveghere Financiară (FSC) a decis că multe din legile de acordare a licențelor nu sunt în concordanță cu Bitcoin. Această abordare a non-intervenției a semnalat nașterea unei relații de prietenie între guvern și noile sisteme de plată inspirate de Bitcoin. Mulți cred că integrarea Bitcoin este încă decisă în mare măsură de guvernele locale. Se pare că sectorul financiar are suficientă putere de a trece de aceste autorități și să hotărască soarta Bitcoin. O tendință regretabilă de care mulți oameni nu sunt surprinși.

Simon Hamblin și-a încheiat declarația spunând următoarele:

Marea Britanie face declarații legate de angajamentul său față de inovație, nu în ultimul rând în zona de FinTech și totuși, din păcate, industria bancară nu pare să împărtășească același angajament. Impactul trist este că această perspectivă – despre care unii ar zice că e anti-competitivă – în cele din urmă va conduce inovația, talentul și viitoarele beneficii economice, spre alte jurisdicții.

4/5 - (1 vote)

3 Comments

 • matei
  on September 25, 2014 Reply

  Bancile si guvernele nu vor bitcoin dar noi trebuie sa-i facem sa le accepte oricum ar fi. De exemplu, insula man nu a banat bitcoin ci de abia au inceput sa accepte platile in bitcoin pentru plata taxelor si a tva-ului.

 • gabriel
  on September 26, 2014 Reply

  Matei are deprate, titlul articolului ar trebui corectat. Nu ai cum sa banezi bitcoin.

  • Alexandru
   on September 26, 2014 Reply

   Asa este, bitcoin nu poate fi banat. Doar trezoreria nu mai lucreaza cu bitcoin.

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.