O Companie Permite Diasporei Africane Să Expedieze Bitcoini

October 27, 2014 by in category Stiri tagged as , , , with 0 and 1
Home > Blog > Stiri > O Companie Permite Diasporei Africane Să Expedieze Bitcoini
remitente-in-africa-prin-beam

Beam – Remitente in Africa

Startup-ul Bitcoin, Beam, cu sediul în Accra, capitala Ghanei, a creat un produs care va permite comunităților nigeriene și ghaneze din diaspora, stabilite în Marea Britanie, să trimită în mod instant și convenabil, bani acasă. În fiecare an, aproape 100.000 de ghanezi din Marea Britanie trimit circa 23 de milioane de dolari acasă. Nigerienii din Marea Britanie care sunt în jur de jumătate de milion, trimit 3,8 miliarde de dolari acasă.

Potrivit unui raport aprobat de Citizens International și publicat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), principalele motive pentru care se trimit bani, constau în asigurarea nevoilor de bază, cum ar fi hrana, adăpostul și hainele pentru părinți.

Piața transferurilor de bani a fost dominată până acum de companiile de transferuri precum Western Union și MoneyGram. Folosind metodele actuale, acele comunități din diaspora se pot aștepta să cheltuie și 10% din taxele de tranzacție.

Utilizarea tot mai mare a bitcoinilor pe continentul african va face mult mai ieftină expedierea banilor acasă. Și se pare că există cerere pentru așa ceva. Falk Benke, Directorul Tehnic al Beam, spune că cererea reprezintă rezultatul unui nivel scăzut de sofisticărie în sistemele de plată. În plus, 70% din ghanezi nu au cont bancar, ceea ce face ca introducerea Beam pe piață să fie una oportună.

Cum funcționează Beam

Un client trimite bitcoini din portofelul său către portofelul bitcoin al Beam. Odată ce Beam primește confirmarea că bitcoinii au fost transferați, compania trimite apoi banii la destinatar. Sistemul permite utilizatorilor de smartphone să scaneze codurile QR și să trimită banii.

În prezent, produsul este in faza beta. Întreaga tranzacție durează 10 minute, dar compania speră că odată cu automatizarea completă, întregul proces va dura mai puțin de un minut. Acest lucru poate fi foarte bine comparat cu actualele metode care pot dura până la trei zile până când banii să fie primiți în numerar sau să apară în contul bancar al unei persoane. Expeditorii care folosesc serviciul, plătesc o taxă fixă de 1 liră (1,60 dolari) la fiecare tranzacție, indiferent de sumă. În plus, firma percepe un adaos de 3% pe cursul de schimb. Având în vedere taxele reduse, Beam poate de asemena, să trimită economiile către clienții săi.

Platforma Beam are încorporat un sistem de anti-spălare a banilor și cerințe ”know your costumer”. Reglementarea bitcoin la nivel mondial este încă în fază incipientă, și multe jurisdicții precum SUA și Marea Britanie, nu au emis încă linii directoare clare legate de modul de abordare a bitcoin.

Despre Beam

Beam a fost co-fondată de Nirunj Handa, împreună cu Falk Benke. Înainte de a înființa compania, ambii au studiat dezvoltare software la Meltwater Entrepreneurial School of Technology. Ei au început startup-ul în cadrul programului de incubare Meltwater, care le-a furnizat ceva capital de pornire.

În Ghana și Nigeria, Beam face echipă cu băncile care sunt autorizate să se ocupe de transferuri penru a asigura conformitatea. În Marea Britanie, a spus Handa, firma se va strădui pe viitor să se conformeze liniilor directoare furnizate de Departamentul de Taxe Vamale şi Accize al Maiestăţii Sale și de Autoritatea de Conduită Financiară.

Folosirea bitcoinilor pentru expedierea banilor de către diaspora ar putea, cu stimulentele adecvate, să se dezvolte în ceva mai mult decât asigurarea nevoilor de subzistență. În raportul USAID menționat mai devreme, doar 11% din transferurile diasporei sunt folosite în afaceri. Asta s-ar putea datora costurilor mari de tranzacție și blocajelor uriașe de până acum. Expedierea banilor din diaspora ar putea fi valorificată pentru a crea oportunități de natură economică care să ajute la dezvoltarea cetățenilor din țările africane.

4.3/5 - (6 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.