Noile Plăți Facebook Messenger P2P FB Ar Putea Reprezenta Bitcoin

October 10, 2014 by in category Stiri tagged as , , , with 0 and 1
Home > Blog > Stiri > Noile Plăți Facebook Messenger P2P FB Ar Putea Reprezenta Bitcoin

noile-plati-facebook-messenger
 
De curând, Andrew Aude, student la Standford Computer Science, a postat pe twitter, poze cu funcționalitatea noilor ”Plăți FB” (FB Payments) P2P (peer-to-peer) ale Facebook Messenger. Aude și alți comentatori au asemănat noul sistem de plată Facebook cu SquareCash sau Venmo. FB Payments au fost în curs de realizare pentru mult timp și recent au fost revizuite odată cu angajarea la Facebook a lui David Marcus, fostul președinte PayPal.

andrew-aude

Andrew Aude – Twitter

David Marcus este un recunoscut susținător Bitcoin și probabil a jucat un rol esențial în introducerea către PayPal a Bitcoin, Litecoin și Dogecoin prin Braintree. De la angajarea lui Marcus, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a confirmat pentru Business Insider că plățile p2p vor reprezenta o foarte mare parte a Facebook Messenger. Deși imaginile furnizate nu sugerează că Bitcoin va fi prezent la lansarea încă neanunțată a Plăților P2P FB ale Facebook Messenger, probabil Facebook are planuri pentru Bitcoin și alte monede digitale, în viitor, odată ce rețeaua de plăți P2P ia amploare.

Citiți și: Paypal Acceptă Tranzacții cu Bitcoini pentru Comercianții de Produse Digitale

Facebook Messenger este administrat de David Marcus, care sustine Bitcoin

Bank Innovation informează că David Marcus a fost împotriva colaborării dintre PayPal și Samsung, o afacere care probabil a stins parteneriatul dintre ApplePay și PayPal. Probabil acest lucru și alte confruntări cu CEO-ul John Donahoe l-au determinat pe David Marcus să lase PayPal pentru Facebook. Potrivit unui interviu dat de John Donahoe pentru USA Today, divizarea mai mare între eBay și PayPala avut loc pentru a crește flexibilitatea ambelor companii. Mai exact, Donahoe a recunoscut că noua libertate PayPal ar fi permis chiar mai multe parteneriate îndrăznețe, poate cu Amazon sau Alibaba. Evident, plățile PayPal și Facebook au deja un parteneriat: unul care s-a dovedit (dacă etichetele reprezintă vreun semn) a fi pus în aplicare în plățile P2P ale Facebook Messenger.

Anul trecut, David Marcus, stând de vorbă cu cei de la CNET, a destăinuit părerea sa despre Bitcoin. Într-o conferință anterioară, el a spus că i-a plăcut și a cumpărat bitcoini. La începutul acestui an, David Marcus a investit în startup-ul Bitcoin, XAPO, cât încă mai era director la PayPal. PayPal a mers mai departe cu integrarea monedei digitale fără David Marcus la conducere; acum, la o nouă companie, influneța pozitivă a lui David va fi resimțită de Facebook. S-a confirmat că FB Payments vor începe doar cu PayPal și sprijinul cardurilor de debit; totuși, Bitcoin ar putea fi chiar dincolo de orizont.

Lansarea Plăților FB Messenger Friend-to-Friend

Mai multe informații de la Aude, legate de descoperirea sa, au fost publicate pe TechCrunch. Aude a folosit un instrument de dezvoltare numit cycript, pentru a se uita la aplicația FB Messenger pe iPhone-ul său jail-broken. Mark Zuckerberg a lăsat la început să se înțeleagă  că FB Messenger va avea în cele din urmă plăți, la începutul acestui an. Zuckerberg nu a promis o anumită perioadă de timp pentru această funcționalitate, spunând: ”avem multe planuri de pus la punct”. Aude a dezvăluit că funcția FB Payment în FB Messenger nu va publica tranzacția către public, cum se întâmplă cu potențialul concurent, Venmo.

Facebook nu a făcut comentarii legate de imaginile publicate către niciun trust media, în ciuda numeroaselor cereri.

5/5 - (1 vote)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.