John Carmack a Convins Partidul din Texas să Accepte Donații în Bitcoin

October 20, 2014 by in category Stiri tagged as , , , with 0 and 1
Home > Blog > Stiri > John Carmack a Convins Partidul din Texas să Accepte Donații în Bitcoin

Cunoscutul dezvoltator al Virtual Reality (VR) – Realitatea Virtuală, John Carmack, a scris pe Twitter: ” Sunt destul de încantat de faptul ca Partidul Libertarian din Texas a inceput sa accepte donații în bitcoini, la recomandarea mea”, pentru cei peste 160 de mii de followeri.

John Carmack este considerat un fel de guru în VR și în lumea jocurilor video. După ce a co-înființat id Software și a gestionat dezvoltarea jocurilor video Doom și Quake, Carmack a devenit lider al Oculus VR, creatorii setului de căști Oculus Rift, care este pe cale să revoluționeze VR-ul și captivantul gaming.

john-carmack-pe-scena

John Carmack pe scena

La începutul acestui an, Oculus VR a fost achiziționat de Facebook pentru 2 miliarde de dolari cash și acțiuni Facebook, lucru ce a dus la speculații conform cărora Facebook ar lansa curând aplicații VR și lumi virtuale. Carmack este și el pasionat de spațiul cosmic, fondator și inginerul-șef al Armadillo Aerospace.

Da, poți face mai mult decât face Guvernul

Carmack este un libertarian convins, care a sprijinit campania prezidențială din 2012 a republicanului Ron Paul. În 2010, el a scris:

Teza mea principală este că guvernul federal oferă puțină valoare pentru resursele pe care le consumă, iar societatea ca întreg s-ar descurca mai bine cu un guvern mai puțin ambițios. Asta nu înseamnă că nu oferă multe servicii valoroase și chiar esențiale, dar prețul plătit pentru a le furniza este mult mai mare decât v-ați permite de la o companie sau persoană cu care alegeți să faceți afaceri. Pentru aproape orice sarcină, instrumentul este slab.

Nu e greu să arunci o privire asupra lumii și să găsești ceva care crezi că trebuie reparat. Lumea ajunge să fie un loc mai bun dacă este formată din oameni care iau măsuri pentru a îmbunătăți lucrurile.

Nu e de mirare că Carmack este interesat de Bitcoin, care ține în totalitate de oameni care iau măsuri directe pentru a îmbunătăți lucrurile într-un mod descentralizat, prima dată sistemul de transfer învechit, apoi restul societății. Acum câteva luni, când i s-a cerut părerea despre Bitcoin, pe Reddit, a spus că a fost ”încântat într-un mod precaut”. Mai devreme, în decembrie 2013, a scris pe Twitter că a citit documentele lui Satoshi Nakamoto și a dorit să fi avut mai mult timp să studieze codul sursă al Bitcoin.

Se pare că cercetările lui Carmack l-au făcut un mare susținător Bitcoin, judecând după ultimele postări pe Twitter. Acest lucru poate avea un impact pozitiv important, având în vedere statutul lui Carmack în rândul libertarienilor și a pasionaților de jocuri VR, cu toții deja predispuși ”în mod firesc” să susțină criptoeconomia bazată pe blockchain, ce se află în curs de dezvoltare.

4.5/5 - (4 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.