Goana După Bitcoin ia Sfârșit Odată ce Investitorii Se Plictisesc de Criptomonedă

October 10, 2014 by in category Stiri tagged as , , , with 0 and 0
Home > Blog > Stiri > Goana După Bitcoin ia Sfârșit Odată ce Investitorii Se Plictisesc de Criptomonedă

goana-dupa-bitcoin

Începe lumea să se plictisească de bitcoin? Popularul și controversatul preț al criptomonedei a crescut încet luni, după o scădere la minumul celor 11 luni, în week-end.

Experții spun că scăderea prețurilor este un semn că investitorii aflați în căutarea unui profit rapid, își pierd interesul, dar asta nu ar fi neapărat un lucru rău pentru bitcoin. Scăderea prețului – moneda a pierdut mai mult de 18% din valoare, duminică – a stopat după ce un vânzator a scos bitcoin în valoare de 7,8 milioane de dolari pe care i-a vândut cu 300 de dolari fiecare, la schimbul Bitstamp, luni dimineață, conform Reddit.

Toți cei care sunt aici pentru a câștiga bani pe termen scurt, se plictisesc. Își pierd răbdarea cu bitcoin, ceea ce e un lucru bun pentru cei care vor să o vadă ca pe o monedă,” a spus Lars Holdgaard, dezvoltator de software și fost director al Fundației Daneze Bitcoin.

bitcoin-bearwhale

Bitcoin BearWhale sau Ursul Balena, denumirea data de comunitate pentru cel care a manipulat pretul

Agitația din jurul bitcoin a stârnit interesul investitorilor și al mass-mediei, anul trecut, ducând prețul monedei digitale la peste 1.100 de dolari bucata, în noiembrie, și din nou în decembrie. CEO-ul Ebay, John Donahoe, a numit-o ”viitorul plăților online” înainte de a anunța că serviciul de tranzacții mobile al companiei, PayPal Here, va permite utilizatorilor să cheltuie bitcoini la comercianții participanți din septembrie.

Implicarea PayPal a oferit bitcoinilor un scurt impuls, dar a continuat să scadă în valoare de la sfârșitul anului trecut. Piața mondială încă încearcă să afle care ar trebui să fie valoarea bitcoin, iar pentru că unii investitori vând sume mari, ”minerii” bitcoin folosesc echipamente de calculatoare puternice pentru a elibera mai mult on-line.

Merită să amintim că moneda se înmulțește, și va continua să facă asta mulți ani de acum încolo. Deci noile monede care vin în mod constant pe piață trebuie să fie absorbite de noi cereri,” a declarat Mike Hearn, programator și fost inginer Google, care spune că în prezent își dedică cea mai mare parte a timpului pentru bitcoin. Volatilitatea, a adăugat el, ”a fost ceva normal pentru bitcoin până acum – prețuri de vârf cauzate de ciclurile de presă, urmate de perioade mai liniștite când prețul scade ușor până când se stabilizează.

În ciuda volatilității prețului, bitcoin a devenit popular pentru asiaticii care caută metode de a evita taxele și comisioanele – cum ar fi cei 10% percepuți de Western Union pentru transferurile de bani. Bitcoin se confruntă, de asemenea, cu un obstacol major în ceea ce privește reglementarea sa: Rusia intenționează să interzică utilizarea bitcoin pentru plăți, așa cum a făcut China, prevenind  instituțiile financiare de a mai avea de-a face cu moneda, pe teritoriul continental. Reglementările stricte ar putea opri dezvoltarea bitcoin, a spus Holdgaard, dar dacă am învățat ceva din istorie, acel lucru e că ”de obicei, tehnologia predomină.

Roger Ver: Pentru cei care se plâng de actualul preț al bitcoinilor, amintiți-vă că a făcut mai mult decât să își dubleze valoarea în ultimele 12 luni (Twitter).

Și deși unii investitori pe termen scurt și-ar putea pierde interesul, investitorul angel din Tokyo, Roger Ver, a spus că cel mai mic preț bitcoin de duminică a fost mai mult decât valoarea sa dublă de acum un an. Deși interdicțiile din partea guvernelor și volatilitatea prețului sunt unele din cele mai mari obstacole ale bitcoin, ”încă este cea mai ieftină și rapidă cale de a trimite și primi bani, indiferent de preț,” a spus acesta, luni dimineață, pe Twitter.

4.4/5 - (5 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.