Din Andorra În Zimbabwe – Bitcoin Pune Capăt Prețurilor Exagerate

February 9, 2015 by in category Stiri with 0 and 0
Home > Blog > Stiri > Din Andorra În Zimbabwe – Bitcoin Pune Capăt Prețurilor Exagerate

WAToday declară că Bitcoin reprezintă o soluție rapidă și ieftină de ”a evita să fim storși de costurile imense ale online banking-ului”, atunci când trimitem bani în străinătate.

transfera valoare prin bitcoinArticolul ilustrează un caz neobișnuit, în care Crystal Fong, o antreprenoare ce călătorea din Australia spre Tokyo, s-a confruntat cu o situație spinoasă. Ambele carduri de debit pe care le avea (de la două bănci diferite) i-au fost anulate în același timp. Ambele bănci afișau problemele cu ATM-ul, ca fiind motivul anulării cardului și i-au oferit soluții identice: trimiterea unui nou cod PIN la adresa ei din Australia, în 5-7 zile lucrătoare.

Crystal Fong

Crystal Fong

Având în vedere că mai avea doar 1000 de yeni (mai puțin de 10 dolari) într-un ”oraș incredibil de scump”, era conștientă că trebuia să găsească o soluție rapidă.

Bitcoin vine în ajutor

Fox s-a gândit la Bitcoin. Ea a ales să folosească un portofel Coinjar pentru a retrage yeni de la un BTM (bancomat Bitcoin) dintr-un bar. Comentariile clienților din jurul ei, au reflectat atât posibilitățile Bitcoin cât și posibilele dezavantaje, mai ales dacă se ia în considerare eșecul casei de schimb Mt. Gox, cu sediul în Tokyo.

În orice caz, Fox a putut să îi ofere imediat 80.000 de yeni (aproximativ 700 de dolari), declarând că:

(Bitcoin) i-a oferit acces instant la o sumă suficientă de bani fără alte piedici de ordin birocratic și la costuri reduse.

Asher Tan

Asher Tan, fondatorul CoinJar

Fong spune că adoptarea Bitcoin s-a simțit ca fiind ”foarte eliberatoare”.

Prețuri enorme ce fac abuz de plațile la nivel global

O investigație independentă asupra taxelor din ianuarie 2015, pentru transferul a 700 de dolari, relevă următoarele:

Prin Western Union:

  • 58 dolari (expeditor folosind un card de credit/primiți în câteva minute)
  • 58 dolari (expeditor folosind un cont bancar/primiți în 3 zile)
  • 25 dolari (folosind WU Pay/3 zile)
  • prin Moneygram:
  • 45 dolari (expeditor folosind un card de credit sau de debit/primiți în 10 minute)
  • 20 dolari (expeditor folosind un cont bancar/primiți în 3 zile)

În plus față de aceste taxe, mai sunt taxele de conversie și taxele de retragere.

Alege o tranzacție Bitcoin wallet-to-wallet pentru aceeași sumă iar comisionul scade până ajunge un mărunțiș (sau orice specificați pentru mineri) și este făcută în mod instant. O oră ar oferi șase confirmări prin blockchain.

Dacă utilizați un schimb Bitcoin pentru a trimite aceeași sumă, prețul variază foarte mult, dar tot este mult mai ieftin și mai rapid decât transferurile tradiționale de bani sau vechile sisteme bancare.

Articolul îl citează pe David Berger, CEO al Digital Currency Council:

Bitcoin face posibil mai mult decât economii marginale, deoarece nu implică nicio bancă sau transfer de bani plasat în mijlocul tranzacției și taxând o chirie mare pentru utilizarea rețelei – valoarea este transferată direct de la expeditor la destinatar, spune Berger, ceea ce înseamnă că aparent, Bitcoin poate submina piața.

Asher Tan, CEO la Coinjar, este de acord:

Bitcoinii pot fi încasați în peste 225 de țări, din Andorra până în Zimbabwe.

Volatilitatea Bitcoin

Este prețul Bitcoin prea volatil pentru a fi utilizat ca sistem de plată, la scară largă?

Articolul îl citează pe Tan cu privire la problema volatilității:

Toată lumea știe că Bitcoin este volatil, admite acesta, dar cazul lui Fong descrie inconvenientul ca fiind irelevant dacă totul se încheie cu depozitare și retragere rapidă.

În timp, dezvoltarea infrastructurii în lumea critpomonedei va face ca acest lucru să nu mai fie o problemă.

Dacă volatilitatea este un factor în expedierea banilor în străinătate, puteți ține monedele până când se ajunge la un curs de schimb mai convenabil, apoi retrageți banii, dacă doriți. Sau păstrați și folosiți monedele în ecosistemul Bitcoin, unde există oferte convenabile pentru cei care cumpără bunuri și servicii cu Bitcoin.

Nepoții noștri vor fi probabil amuzați și uimiți de faptul că am fost nevoiți să schimbăm bani de fiecare dată când treceam granițele.

Până când vom trece de la a folosi 193 de monede diferite pe această planetă, la a folosi doar o mână de monede, oportunitatea de a transfera bani în străinătate rapid și ieftin, este aici și acum.

4.2/5 - (5 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.