De ce Marc Andreessen Mizează Mai Mult Pe Bitcoin Și Mai Puțin Pe Apple Pay

October 23, 2014 by in category Stiri tagged as , , with 0 and 0
Home > Blog > Stiri > De ce Marc Andreessen Mizează Mai Mult Pe Bitcoin Și Mai Puțin Pe Apple Pay

mark-andreessen-bitcoin-apple-pay

Această săptămână marchează 20 de ani de când Andreessen a creat Netscape Navigator. În prezent, se află la conducerea firmei cu capital de risc, Andreessen Horowitz.

Cu gândul la aniversarea Netscape, Andreessen i-a spus lui Chang că prevede mai multă schimbare în universul plăților în următorii cinci ani, decât a avut loc în anteriorii 20 de ani, și că vor exista doi mari factori determinanți ai acestei schimbări: Apple Pay și bitcoin.

Din punctul nostru de vedere, pe termen lung, bitcoin este de departe cel mai inovativ și important lucru, a spus acesta.

Este ceva care într-adevăr va avea un mare impact peste 20 de ani, dar Apple Pay este cel care va avea un mare impact în următorii trei ani. Iar combinația celor două va produce o schimbare imensă,” a adăugat el.

Chestiunea cu oul și găina

CEO-ul Apple, Tim Cook, a lansat ApplePay luna trecută, descriind-o ca pe o ”soluție de plați cu totul nouă”. Andreessen, totuși, a afirmat în mod diplomatic că nu este decât:

Inovativ, dar într-un mod mult prea în concordanță cu status quo-ul. În orice caz, marele punct forte este că nu necesită schimbări structurale majore.

El a continuat să descrie dilema care există în actuala industrie de plăți, susținând că există o problemă a efectelor de rețea, în care nimeni nu va folosi un nou sistem de plăți, până când partea comerciantului și cea a consumatorului din cadrul industriei, îl îmbărțișează pe deplin.

Trebuie să treci de problema cu oul și găina pentru a ajunge pe partea cealaltă a adoptării universale. Apple Pay este foarte inteligent calibrată să treacă direct la asta […] Cumva se conectează direct în actualul sistem.

Bitcoin este diferit. Este exact opusul Apple Pay, conform lui Andreessen, dar din cauza aceluiași scenariu cu oul și găina, volumele de tranzacționare mai mari ar putea fi încă departe:

Bitcoin este într-adevăr fundamental, criptomoneda, în sens mai larg, este cu adevărat fundamentală, cu adevărat revoluționară, importantă în informatică, complet diferită în modul de procesare a tranzacției, un posibil înlocuitor pentru actuala situație, dar se confruntă cu provocarea oului și a găinii.

Pariind pe bitcoin

Capitalul de risc nu este o afacere ce măsoară capacitățile investitorilor, a continuat Andreessen, ci mai degrabă o afacere de măsurare a puterii. El rămâne dechis perspectivei conform căreia bitcoin ar putea să funcționeze sau nu. La fiecare 10 pariuri pe care le face pe  startup-uri, presupune că va pierde cinci – o abordare tipică unui investitor.

Nu e vorba de cât de des ai dreptate,” a spus el. ”Problema e când ai dreptate – câtă dreptate ai?

Aș plasa bitcoin exact în acest tip de pariu. Sunt foarte încântat să fac asta – ăsta este un capital de risc ce merită preluat. Oamenii care înțeleg acel risc ar trebui să și-l asume fără probleme, a mai spus Andreessen.

Andreessen Horowitz a investit aproape 50 de milioane de dolari în companiile bitcoin, până în prezent, inclusiv Coinbase și TradeBlock, și este în căutarea de noi oportunități axate pe bitcoini.

În concluzie, Andreessen și-a declarat încrederea în conceptul de criptomonedă și probabilitatea că va deveni ”extrem de importantă”.

Cred că va fi sub forma bitcoin, dar chiar dacă nu va fi bitcoin, va fi altceva. Chiar dacă nu va fi anul ăsta, va fi în cinci sau 10 ani. Va avea loc și va fi de mare importanță. Din acest punct de vedere, îmi pasă și de ce se întâmplă pe termen scurt, dar am și o încredere exraordinară în ce se va întâmpla pe termen lung, a concluzionat acesta.

4.6/5 - (5 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.