De Ce Este Irelevantă Valoarea Bitcoin Față de Dolar?

October 7, 2014 by in category Investitii, Stiri tagged as , , , with 1 and 1
Home > Blog > Investitii > De Ce Este Irelevantă Valoarea Bitcoin Față de Dolar?

valoarea-bitcoin-dolar

Astăzi voi detalia trei motive principale pentru care valoarea Bitcoin în comparație cu ”atotputernicul dolar” contează prea puțin, și ar putea fi total irelevantă, atât în ​​prezent, cât și în viitor.

Un motiv poate fi desprins din lecțiile învățate din istoria noastră, a rețelelor descentralizate comparativ cu alte rețele centralizate. Una se poate concepe prin  actualul peisaj, iar una privește spre viitorul banilor așa cum știm și noi. Deci, haideți să începem cu capacitatea noastră de a învăța din istorie.

În urmă cu douăzeci de ani, când internetul începea să ia amploare, se afla într-o situație asemnănătoare de dezvoltare cu cea a actualului Bitcoin. ”Web”-ul a înlocuit metodele vechi de comunicare precum mașinile de scris și serviciile poștale clasice, într-un ritm lent dar în creștere constantă. Acestea nu vor fi înlocuite imediat, dar într-o zi vor deveni irelevante. Cu cât am înaintat în timp, iar secolul 21 s-a abătut asupra noastră, trusturile mari de știri precum CNN și Washington Post s-au alăturat ”Revoluției online.” Asta a dus al diminuarea ziarelor ca număr și cereri.

În timp ce internetul se dezvolta în domeniul său de aplicare, a fost vreodată comparat în mod direct cu New York Times sau Time Magazine în ceea ce privește relevanța sa?

Așa cum lumea se întreabă astăzi, ”Ce este Bitcoin?”, în 1994, lumea se întreba ”Ce este e-mail-ul?”, și ”Ce este internetul?”. Bitcoin o ia pe urmele internetului, construindu-și propria tehonologie a blockchain-ului deasupra blockchain-ului virtual existent al internetului, dacă vreți. Influența tot mai mare a Bitcoin asupra sistemelor monetare și comerțului global, are loc pentru a fi similară cu capacitatea inerentă a internetului de a schimba modul în care noi comunicăm la nivel mondial. Bitcoin nu reinventează roata, deși ar putea să o facă în piețele valutare, cât pune la punct roata internetului într-o nouă direcție intersantă. Acestui potențial îi va mai lua câțiva ani să realizeze pe deplin, cât de departe poarte merge valoarea Bitcoin, dar se mișcă în sus și înainte, iar lumea începe să observe.

Bitcoin și valoarea sa au speriat câteva guverne într-atât încât acestea le-au interzis pur și simplu, în practică, sau prin controale de capital. Atacurile bancare din China și titularii de cont au ajutat la spargerea pieței BTC de la începutul acestui an. A trecut prin eșecul Mt. Gox, unde programele bot trebuiau să ridice prețul BTC, la valoarea bulei speculative a pieței. Și luând în considerare Silk Road, controversata New York State Licensing și IPO a lui Alibaba, valoarea Bitcoin depășește încă 200% valoarea dolarului, ca anul trecut pe vremea asta.

Acea valoare Bitcoin nu numai că a supraviețuit la nivel global pentru mai mult de cinci ani, dar a prosperat și a atras unii din ce mai mari comercianți din întreaga lume (PayPal, Dell Computers, Dish Network, etc). Acest lucru este mult mai relevant decât orice comparație cu o monedă care este ea însăși pe cale să își piardă relevanța. Dacă asta nu dovedește puterea inerentă a valorii Bitcoin, nimic nu o va face. Ce altceva a mai câștigat 200% sau mai mult în aceste condiții de piață?

istoric-valoarea-bitcoin-in-dolar

Istoric valoarea BTC – Dolar

A compara valoarea Bitcoin cu cea a dolarului, e ca și cum ai compara o scrisoare cu un e-mail.

Ambele pot transmite informații sau valoare, dar în acel punct ar trebui să se termine comparația. Astăzi, doar din disperare, valoarea Bitcoin este comparată cu moneda de rezervă mondială, cea mai lichidă, distribuită și stabilită monedă a tuturor timpurilor, dolarul american. Comparăm valoarea Bitcoin cu cea a dolarului pentru că ambele sunt văzute ca monezi, dar valoarea Bitcoin e mai mult de atât. Moneda e doar prima ”aplicație” a Bitcoin. Este apreciată în intervalul 2-400% pe an, și asta într-un an mai puțin prosper, cum e acesta. Poți trimite 1000 de biți de informație în Bitcoin. Poți trimite milionimi dintr-un Bitcoin pentru cineva, ca plată. Cantitatea de bitcoini produși este limitată de piață. Distribuția bitcoinilor este complet descentralizată și nu este limitată de niciun teritoriu.

puterea-de-cumparare-a-dolarului

Puterea de cumparare a Dolarului,

”Atotputernicul dolar”, pe de altă parte, este un fel de Jack Nicholson, Bill Clinton, fostul Joan Rivers, sau orice alt superstar al generațiilor trecute. Au avut momentul lor de glorie, când au fost lideri în domeniul lor pe piață, și acum se pierd în istorie. Valoarea dolarului se găsește în acest moment doar în lichidități, în istoria sa și în capacitatea Statelor Unite de a constrânge țările mici să o folosească până la ultimele consecințe. Întrebați-l pe Muammar Gaddafi.

Dolarul american este gata de un colaps de proporții, conform multor experți. ”Marea Recesiune” din 2008-2009 a fost doar un preludiu. Statusul unei monezi ca ”Moneda Rezervei Mondiale”, durează undeva între 65-70 de ani, în medie, iar dolarul american ”ocupă această funcție” de peste 70 de ani. Sfera de influență a armatei americane la nivel mondial, cu peste 100 de state ocupate de baze militare, este principalul lucru care menține dolarul în picioare acum. Dar vremurile se schimbă.

Banca de Dezvoltare a BRICS reprezintă un pas important în avansarea înlăturării dolarului ca monedă internațională relevantă. Statele BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) controlează 40% din rezervele monetare ale lumii. Când efectiv au sfidat dolarul american în iulie, și au declarat că vor lucra direct una cu cealaltă și fără actuala monedă a rezervei mondiale, SUA, a fost neașteptat de tăcută. Aceste țări sunt implicate în ”acorduri comerciale bilaterale” (acorduri comerciale internaționale fără a schimba moneda lor în dolari americani) de mulți ani. Deci această nouă bancă mondială a comerțului a reprezentat următorul pas logic.

Ele au făcut asta pentru că dolarul este de mică valoare intrinsecă, iar Rezerva Federală nu face nimic în sensul ăsta. Oficialii Rezervei Federale nu au reușit să scadă ratele dobânzilor de frica unui colaps economic. Ei merg pe versiunea monetară de menținere a funcțiilor vitale. Guvernul american poate trata numerele și schimba măsurătorile, dar țările din lumea întreagă întorc spatele activului depreciat cunoscut ca dolarul american, și oficialii știu asta. Principala lor sarcină este de a vă asigura că nu știți asta. Știți ce se spune – ingnoranța înseamnă fericire. Și de aceea mass-media transmite doar scăderile în valoare ale bitcoinilor, nu creșterea obișnuită în valoare a acestora.

Multi experți financiari, cum ar fi Peter Schiff, Jeff Berwick, Mike Maloney, Ron Paul, și Robert Kiyosaki, prevăd mama tuturor prăbușirilor economice când dolarul scade în mod inevitabil. În fostele mele afaceri de pe Wall Street ca bancher de investiții, trebuie să fiu de acord. Chiar și legendarul super-investitor, George Soros, spune că dolarul a murit în 2008. Americanii sunt cu adevărat ignoranți în ceea ce privește prăbușirea economică, deoarece ei nu au trăit-o cu adevărat. Ce s-a întâmplat în 2008 a fost un mic atac de cord, care e preludiul viitorului vostru declin, dacă nu vă îmbunătățiți căile. A făcut SUA asta, vă întreb? E destul spus. E doar o chestiune de timp.

”În cele din urmă, dolarul va ajunge ceea ce merită. Zero. Deci voi deponenților (de dolari) de pretutindeni, veți avea mult de pierdut!” – Robert Kiyosaki, autorul ”Tată bogat, tată sărac”.

Asta înseamnă că nu vom folosi doarul în SUA? Nu. Încă mai folosim mașini de scris și servicii poștale. Încă mai citim ziare.

dolari

Peste 95% din toate tranzactiile cu dolari au loc in mediul virtual. De ce sa nu folosim alternativa virtuala, bitcoin?

Într-un fel. Nu chiar. Dar când, nu dacă, dolarul se va prăbuși în cele din urmă, și se va îndrepta către adevărata sa valoare intrinsecă, valoarea Bitcoin va avea o relație inversă de piață. Va exploda la culmi de neimaginat, cel puțin împotriva ”dolarului muribund.” Pe măsură ce dolarul continuă să alunece, Bitcoin va înainta în viitor. După cum văd eu lucrurile, singurul lucru care poate opri Bitcoin de a rezista în fața dolarului pe scena mondială, este ca Bitcoin să se învingă pe sine însuși. Guvernele care atacă Bitcoin de teama capacităților sale, vor provoca ”Efectul Streisand”, ce ar urma să fie activat în rândul populațiilor.

Prin urmare, valoarea Bitcoin față de dolar este irelevantă, din moment ce Bitcoin nu intenționează să înlocuiască ”moneda rezervei mondiale”. Întrebați liderii industriei Bitcoin, precum Andreas Antonopoulos și Cameron Winklevoss, și vă vor spune că prețul nu contează. Cum a spus Andreas odată pe Joe Rogan Podcast, valoarea internetului nu se măsoară în capacitatea sa de a înlocui numărul de faxuri. Deci, de ce s-ar măsura Bitcoin în dolari? Sunt ecosisteme total diferite. Este exact ca o comparație între mere și portocale.

Bitcoin s-a descurcat foarte bine în fața marilor adversari, în ultimii cinci ani. Va rezista dolarul, la vârsta sa înaintată de 70 de ani la nivel mondial, în următorii cinci ani? Cu o comunitate internațională împotrivă-i, cu supraproducția Rezervei Federale și cu Bitcoin învingând prin uzură și tehnologie superioară? Nu paria pe asta. Șansele ca dolarul să ajungă la valoarea 0 în cinci ani sunt cel puțin egale în comparație cu valoarea Bitcoin. S-ar putea să ajungi să pariezi ultimul dolar pe asta, mai devreme decât crezi.

1 Comment

  • Alexandra
    on October 8, 2014 Reply

    Este irelevanta ca pe termen lung conteaza doar faptul ca revolutioneaza personal banking. Asta e cea mai tare chestie, sa poti sa fii propriul bancher si sa nu mai platesi o gramada de bani pe taxe aiurea la banci.

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.