Cum Să Combați Volatilitatea Criptomonedei

November 11, 2014 by in category Stiri tagged as , , , with 0 and 0
Home > Blog > Stiri > Cum Să Combați Volatilitatea Criptomonedei

Ai auzit probabil despre asta de multe ori, dacă ai făcut frecvent recomandări cu privire la cripto. ”Nu este Bitcoin volatil? Ce se întâmplă dacă prețul se prăbușește?” Până în prezent, multe sisteme POS oferă conversie gratuită în fiat, îndepărtând anumite griji, dar până nu se va aborda problema volatilității criptomonedei, majoritatea oamenilor nu vor fi dispuși să dețină vreuna. Trebuie să găsim o cale de a combate volatilitatea care este inerentă bitcoinilor.

volatilitatea-bitcoin

Grafic cu pretul bitcoin

Asta nu înseamnă neapărat că Bitcoin trebuie să se schimbe; mulți oameni preferă să folosească o monedă deflaționistă, mai ales cei care doresc să facă economii. În ciuda scepticismului multor critici altcoin, o monedă poate fi mai potrivită pentru unele aplicații decât pentru altele. Confidențialitatea financiară, de exemplu, este grozavă pentru activiștii politici, dar mai problematică când vine vorba de banii campaniei politice.

Avem nevoie de o criptomonedă stabilă concepută pentru a fi utilizată în comerț; dacă nu trăiești de la salariu la salariu, acest lucru ar fi ca o parte din averea ta, restul fiind pus deoparte ca alte monede, cum ar fi bitcoini.

Sprijinind criptomoneda

Unele dintre aceste metode necesită un pic de încredere. Folosind contracte inteligente pe platformele blockchain 2.0, dezvoltatorii pot acum construi criptomonede susținute de elemente cu valoare ”reală”. Terța parte de încredere promite să răscumpere criptomonedele pentru acele elemente, la o rată fixă în curs; cu active precum nume de domenii .bit, va fi simplu de făcut asta, în timp ce susținerea cu elemente precum produse, bunuri imobiliare sau alte bunuri, necesită interacțiunea cu părțile terțe precum sistemul juridic tradițional.

Decât să fluctueze haotic cu piața liberă, valorile acestor criptomonede sunt proporționale cu cea a activelor lor de bază. Trebuie doar să o alegi pe cea potrivită: produse precum petrol, care fluctuează în valoare pe tot parcursul anului, nu ar duce la o monedă stabilă. GENERcoin lucrează la o criptomonedă susținută de pelete de biocombustibil – 10.000 BTU de energie pe monedă. Valoarea sa va fi legată de valoarea cantității de energie electrică, minus costul procesului de generare a energiei.

Oamenii se vor gandi cu siguranta la active mai stabile, în viitor. Deocamdată, dolarul ar putea fi încă una din cele mai stabile opțiuni. Destul de interesant, criptomonedele pot fi susținute și de dolari, o idee lansată de Realcoin (care în curând se va numi Tether). Ei vor păstra o rezervă în dolari pentru audit public, nu mai mică de valoarea tuturor realcoinilor existenți, pe care compania o va da în orice moment, la schimb pentru alta.

Acest lucru este deosebit de util pentru utilizatorii FOREX, care înainte au trebuit să se bazeze pe schimburi valutare centralizate, pentru a specula pe piețe de schimb valutar; chiar dacă dolarului îi este dat să se prăbușească, se poate scoate profit din vânzarea lui, care va fi mai ieftină și mai eficientă ca și contractele inteligente de pe blockchain. Realcoin îți permite efectiv să faci asta imitând valoarea dolarului.

Invers, când Bitcoin trece prin perioade cu vânzări scăzute, poți ieși și reintra pe piață fără nicio interacțiune directă cu sistemul bancar tradițional. Realcoin ar putea fi de asemenea, folosit în tranzacții în perioade în care bitcoin devine extrem de volatil. Pe termen lung, însă, Realcoin va scădea în valoare la fel de sigur cum Bitcoin va urca, iar când dolarul inevitabil se prăbușește, vom avea nevoie de o nouă formă de monedă stabilă care nu se bazează pe controlul statului.

Coșul de monede

Înainte de a reveni la întrebarea cu privire la cum să automatizăm autoritățile în viețile noastre, merită să discutăm puțin desprea ideea de coș de monede. În esență, monedele-coș sunt asemănătoare criptomonedelor cu valoare garantată, doar că ele sunt susținute de mai mult de un element. Pot fi tranzacționate ca niste monede normale pe blockchain prin platforma 2.0; alegerea combinației corecte de elemente pentru a reprezenta monedele-coș, ar putea oferi calități interesante.

Motivul principal pentru care criticii sunt sceptici cu privire la altcoini, constă în teama de diluare a pieței criptomonedei: altcoinii obțin în prezent, cea mai mare parte a capitalului, de la bitcoinerii anteriori, nu prin aderarea altor persoane la cripto. Acesta este nefericitul rezultat al tehnologiei care avansează mai repede decât cultura de masă, și al comunei noastre ambiții de a fi primii în orice. Oricât de convenabil este din motive de branding, totuși, o nouă criptomonedă emblematică trebuie să apară.

Singura modalitate bună de a testa teoria diluării – și mai important, de a evita consecințele, dacă e corect – este un coș valutar care să conțină cele mai importante criptomonede, legate împreună prin contracte inteligente pe o platformă 2.0. O entitate inteligentă cunocută ca DApp, ar fi avut adrese pentru toate acestea, acolo unde deține suficiente monede pentru a rambursa celor care doresc să facă schimbul pentru coșurile lor cu monede. Un coș cu monede ar valora cât un număr al fiecărei criptomonede proporțional cu cota sa totală de piață, și invers proporțional cu numărul total de monede – practic, media (ponderată) fiecărei criptomonede semnificative de pe piață.

Acesta este un lucru excelent pentru cei care doresc să investească în cripto cu mai puțină speculație, mai ales după ce vom include aspecte cum ar fi echitatea în corporațiile autonome descentralizate. Cu toate acestea, dacă criptomoneda ca întreg fluctează dintr-un motiv oarecare, adopția pentru utilizarea sa în comerț va fi afectată în continuare. În acest caz, am avea nevoie de o monedă susținută de o combinație perfectă, ajustată continuu, de criptomonede deflaționiste și inflaționiste care nivelează la 0% inflația în total.

Chiar și cu coșuri generale de criptomonede, Dapps va trebui să acționeze în rezervele fracționale ale coșului, într-o mică măsură, investind cu o parte din fondurile economisite pentru deținătorii de coșuri cu monede, pentru a recupera costurile precum stocarea datelor și taxele comerciale. Programând DApps pentru a investi anume în monezi mai puțin profitabile, pentru a menține inflația de 0%, le va forța să ruleze în rezerve fracționare și mai neînsemnate, lucru care ar putea duce la ceva asemănător funcționării bancare, dacă condițiile au fost greșite.

Credem în matematică

Toate aceste complicații apar pentru că nu putem găsi o singură monedă care să mențină stabilitatea fără inflație. Fără o anumită manipulare a ofertei Bitcoin, puterile pieței vor produce mereu fluctuația haotică a valorii. Istoria ne-a arătat că oamenilor nu li se poate încredința manipularea responsabilă a resurselor monetare, dar poate folosind principiile descentralizării și blockchain-ul, putem să proiectăm o monedă inteligentă capabilă să se reglementeze în mod autonom.

Principalul mijloc prin care putem face asta este ajustarea dificultății de minare sau recompensa pe care o primesc minerii. Dolarii își diluează valoarea deoarece ei pot fi tipărți în mod arbitrar; dacă unei monezi îi scade valoarea, o soluție logică ar fi reducerea numărului de monezi generate cu fiecare bloc minat. În schimb, creșterea recompensei ar ajuta la limitarea unui val instabil în ceea ce privește valoarea, ajutând la reducerea impulsului de vânzare / cumpărare și la atingerea modificărilor de preț.

O limitare majoră poate luată în considerare: dacă recompensele blocului ajung la 0, iar monedele continuă să își sporească valoarea? Această schemă ar putea funcționa mai bine în sistemul dovezii de miză (proof-of-stake), unde controlul stoculul de bani este relativ în funcție de câte monede are cineva în rezervă. Dacă recompensa ajunge la 0, acele monede minate vor trebui să se bazeze pe comisioanele de tranzacție, care stimulează de două ori stocarea oferind monede celor care le depozitează, în timp ce îi taxează pe cei care efectuează tranzacții.

Ca orice monedă, cererea insuficientă de pe piață ar putea face instabil un astfel de sistem. Dacă suficient de mulți oameni doresc să vândă, prețul va trebui să scadă. Ar putea fi ideal să se programeze moneda pentru a menține o ușoară deflație, care să ducă spre o alternativă sigură de investiție pentru alte criptomonede.

Oricum, întotdeauna va exista o alternativă mai bună în comparație cu un depozit în bancă. Puterea executivă care reglementează moneda, ar fi o organizație non-profit autonomă descentralizată, iar blockchain-ul nu ar avea niciodată nevoie să strângă bani pentru nimic, de la învățământ de stat la războaiele dinafară. Programată corect, pur și simplu își va face datoria, spre deosebire de băncile centrale cu care avem de-a face în ziua de azi.

4.4/5 - (7 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.