BURST Face Din Contractele Inteligente O Realitate. Ce S-a Întâmplat cu Ethereum?

February 26, 2015 by in category Stiri tagged as , , with 0 and 0
Home > Blog > Stiri > BURST Face Din Contractele Inteligente O Realitate. Ce S-a Întâmplat cu Ethereum?

Una dintre cele mai promițătoare aplicații ale tehnologiei blockchain, sunt contractele inteligente. Diferite startup-uri au lucrat la lansarea contractelor inteligente, cum ar fi Ethereum, dar se pare că un mic cripto-startup i-a întrecut pe toți în această privință.

contracte-inteligenteBURST a emis prima monedă care vă permite să creați contracte inteligente direct de la portofel. Moneda folosește o dovadă a capacității (Proof of Capacity). BURST utilizează mai puține resurse, deoarece se citește numai de pe hard disk-ul dvs. o dată pe block și nu folosește cardurile grafice însetate de energie, în timpul minării.

BURST pretinde a fi o dovadă ASIC, un aspect care ar încuraja pe cei ce minează de acasă, să mineze pentru rețea fără a avea nevoie de echipamente de specialitate pentru minat. În prezent, cele mai mari fonduri comune minează mai puțin de 2% din totalul block-urilor, ceva ce BURST îmbunătățește, făcându-l profitabil atât pentru minerii la scară largă cât și pentru utilizatori de computere personale.

Despre contractele inteligente

Contractele inteligente sunt apreciate ca următoarea inovație care ar putea transforma radical modul în care lucrăm și trăim. Unii chiar prezic că acestea ar putea lăsa avocații și bancherii fără loc de muncă, în următorii câțiva ani.

contracte-inteligente-reteaua-burst

Contracte Inteligente prin reteaua BURST

Contractele inteligente sunt programe de calculator care pot executa în mod automat termenii unui contract. Oricine este familiarizat cu programele de calculator ar ști ce înseamnă if-then-else statement, unde un program execută o anumită sarcină dacă sunt îndeplinite anumite condiții, sau nu o execută, dacă condițiile nu sunt prezente. Contractele inteligente pun în aplicare acest lucru în blockchain și pot extinde asta într-un alt domeniu în curs de dezvoltare, și asta stă treaba cu internetul care aduce universul SF mai aproape de realitate.

Contractele inteligente au fost propuse pentru prima dată în 1994 de către Nick Szabo, un savant în domeniul contractelor digitale și al monedei. Între 1998 și 2005 el a dezvoltat un mecanism pentru o monedă digitală descentralizată numit ”bit gold” pe care unii o văd ca fiind un precursor direct al Bitcoin. Introducerea și adoptarea Bitcoin au stârnit un nou interes în activitățile sale cu privire la contractele inteligente, din moment ce acum se pot face plăți digitale într-un program.

Cum pune BURST în aplicare contractele inteligente

În prezent, BURST poate susține cinci tipuri de contracte inteligente cu planuri pentru încă cinci, pe mai târziu. Contractele inteligente sunt tranzacții atomice transversale în lanț, licitații, crowdfunding, transferuri de fonduri inactive și loterii.

Tranzacțiile atomice transversale în lanț (Atomic Cross Chain Transactions) permit într-adevăr tranzacționarea descentralizată între criptomonede. Acest lucru poate, de exemplu, să permită unui comerciant să schimbe BURST cu o monedă care oferă un serviciu de amestec în vederea confidențialității, și apoi să îl trimită către un nou portofel. Un alt contract inteligent pe care BURST ar putea să îl susțină, sunt licitacțiile. BURST vă permite să creați un contract de licitație inteligent. Participanții la licitație vor trimite apoi bani contractului, și oricând cineva trimite mai mulți bani decât ofertantul precedent, bani ofertantului anterior sunt rambursați în mod automat. Susține de asemenea, funcția “Buy Now”.

Și crowdfunding-ul este susținut de BURST. Dacă un cont primește suficienți bani dintr-un anumit block, fondurile proiectului sunt eliberate. Dacă nu, banii se restituie expeditorilor. BURST sprijină, de asemenea Transferul de Fonduri Inactive (Dormant Funds Transfer), care

permite unui cont să fie inactiv pe o perioadă determinată, pentru a transmite în mod automat soldul unui alt cont. Acest lucru ar putea fi util în caz de testament sau ca o rezervă pentru fonduri, în cazul în care titularul de cont pierde o parolă.

Viitoarele contracte inteligente pe care BURST intenționează să le sprijine, includ societăți autonome, jocuri de noroc, self-mixing și proprietăți inteligente. Contractele inteligente sunt considerate ca fiind o ”aplicație mortală” a industriei critpomonedei, iar cursa continuă cu dezvoltarea aplicațiilor care vor transforma radical munca și viața noastră și continuă să avanseze.

4.6/5 - (5 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.