Blocarea Site-urilor În Rusia Declarată Ilegală De Către O Instanță Locală

July 7, 2015 by in category Stiri tagged as , with 0 and 7
Home > Blog > Stiri > Blocarea Site-urilor În Rusia Declarată Ilegală De Către O Instanță Locală

Site-urile Bitcoin blocate de autoritatea rusă Roskomnadzor, în ianuarie, sunt din nou active în țară. Tribunalul regional a Sverdlovsk Oblast, situată în Nevyansk, a considerat ilegală blocarea site-urilor care conțin informații referitoare la criptomodenă.

Decizia inițială, de a reduce orice acces către site-uri, a fost implementată la începutul acestui an de către aceeași instanță, fiind urmată de decizia Roskomnadzor de a bloca platformele.

La momentul respectiv, supraveghetorul mass-mediei rusești, a declarat că intenționează să oprească răspândirea criptomonedei în țară, din cauza ”contribuției sale la dezvoltarea economiei subterane”.

Site-urile afectate au fost Bitcoin.org, Bitcoin.it, BTCsec.com (în prezent Bits.media), Indacoin și Coinspot.ru. Potrivit echipei Coinspot.ru, compania nu a primit o notificare prin care să se explice decizia instanței de a bloca site-urile din 13 ianuarie.

Sverdlovsk-OblastDar proprietarii site-urilor au decis să riposteze. La sfârșitul lunii aprilie, reprezentați ai BTCsec.com și Bitcoinconf.ru, au participat la o sesiune inaugurală la tribunalul din Sverdlovsk Oblast, care a demarat procesul pentru a stabili dacă blocada a fost legală.

”Întregul proces a implicat defecte evidente. Ar trebui amintit că criptomonedele nu sunt interzise în Rusia de acum, și nicio informație referitoare la acestea nu poate fi interzisă pentru transmitere, în Federația Rusă. Cred că avem șanse de câștig,” a declarat Ivan Tihonov, fondatorul Bits.media, după ancheta preliminară.

Aștept ca decizia de blocare a BTCsec.com să fie anulată, deoarece o consider ilicită,” a adăugat acesta. Și avea dreptate.

Site-ul rusesc de știri, Floklog.net, informează că a doua și ultima sesiune a cazului de la tribunalul Sverdlovsk Oblast ce a avut loc pe 15 mai, a avut un rezultat de succes. Completul de judecată adunat pentru a investiga decizia Roskomnadzor, a eliberat hotărârea judecătorească și a declarat blocada ilicită.

Un raport complet care explică decizia, va fi disponibil saptamana viitoare.

Asta înseamnă că cele 5 site-uri blocate vor fi în curând din nou disponibile pentru utilizatorii ruși.

Personal, sunt foarte fericit de rezultat”, a declarat Tihonov după sesiune. ”Sper că aceste schimbări pozitive în cunoașterea tehnologiilor criptomonedei vor continua. După părerea mea,  cu cât oamenii înțeleg mai bine ce înseamnă asta, cu atât mai bună va fi atitudinea lor. Va exista mai puțină teamă și mai multă informație legată de tehnologii. Le-ar putea aplica, acolo unde acestea pot fi utile oamenilor.

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.