BitPay Face Donații Către BitGive pentru Misiunea ”The Water Project”

August 6, 2014 by in category Stiri with 1 and 1
Home > Blog > Stiri > BitPay Face Donații Către BitGive pentru Misiunea ”The Water Project”

Comunitatea Bitcoin se unește în încercarea de a furniza apă potabilă și servicii adecvate de igienă în Africa sub-sahariană. Bitpay, principalul sistem de furnizare pentru Bitcoin, și-a anunțat ieri angajamentul pentru donații în BTC, pentru campania Fundației BitGive, ce aparține proiectului Water Project.

Water Project a strâns fonduri de peste două milioane de dolari pentru a construi proiecte hidrotehnice în Uganda, Rwanda, Sierra Leone, Sudanul de Sud și India, furnizând apă potabilă și servicii adecvate de salubritate. Water Project a adoptat recent donațiile cu criptomonedă, prin intermediul Fundației BitGive.

Peter Chasse, presedintele Water Project, a explicat pe blogul său, motivele sale pentru care a acceptat fonduri de la cripto-organizații:

Din păcate, astăzi, în timp ce donatorii noștri își croiesc drumul către partenerii noștri din Africa, trei schimburi au devenit mult mai costisitoare decât beneficiile organizațiilor, iar persoanele primesc finanțări de la acești arbitri ai comerțului…Pe de altă parte, criptomonedele în curs de dezvoltare sunt foarte ieftine, iar în unele cazuri, sunt aproapre gratuite pentru transfer și schimb.

Chass continuă ”Astăzi, donațiile mici sunt prea scumpe pentru a fi trimise. Donațiile mari sunt prea riscante de trimis partnererilor neverificați. Aștept cu nerăbdare transferurile mai ieftine/gratuite care ne-ar putea permite să lucrăm cu mai mulți din susținătorii mai mici, mai puțin verificați, dar promițători, ai proiectelor hidrotehnice locale.”

Donatiile prin Bitgive cu Bitcoin

Donatiile prin Bitgive cu Bitcoin

Fundația BitGive intenționează să strângă 10.000 de dolari pentru Water Project, pe care au văzut-o ca pe o organizație onorată să continue misiunea BitGive ca o platformă globală de caritate. În timp ce este scris acest articol, peste 7.369 de dolari au fost strânși pentru campania BitGive. Targetul de 10.000 de dolari va finanța întregul proiect hidrotehnic, cum ar fi contruirea sau repararea unei fântâni sau a unui baraj de nisip, pentru o comunitate din Africa sub-sahariană.

Connie Gallippi, fondatoarea BitGive a afirmat recent modul în care fundația este ”în prezent axată pe sănătate și cauze ale mediului înconjurător.”

Water Project a primit vești bune ieri, când BitPlay și-a luat angajamentul de a oferi 1BTC în donații de la comunitatea Bitcoin pentru campania BitGive. Gallippi a fost entuziasmată de sprijin: ”Suntem încântați să lansăm acest prim proiect cu BitPay și să primim sprijinul comunității Bitcoin. Iar donațiile lor vor îmbunătăți în mod direct viețile celor din Africa sub-sahariană.”

Nu este prima dată când BitPay se implică în acte de caritate. BitPay oferă serviciile lor în mod gratuit către organizațiile non-profit și sunt susținători ai BitGive, Sean’s Outpost și a altor organizații.

Atât timp cât monezile digitale maximizează baremele taxelor, consolidează încrederea cu acte de caritate, și promovează antreprenoriatul și filantropia în rândul comunităților lor, este important să ne amintim că actele de caritate se fac cu ajutorul banilor oferiți de oameni și trebuie să pășească ușor în timp ce sunt stabilite noi reglementări de monitorizare Bitcoin și altele asemenea. Oricum, este de neconceput să nu îi apreciezi pe cei care răspund nevoilor.

Site-ul campaniei BitGive și The Water Project pot fi găsite aici.

4.8/5 - (16 votes)

1 Comment

  • George D
    on September 1, 2014 Reply

    Este super aceasta initiativa, cu bitcoin nu se mai irosesc o gramada de bani pe taxe si toate donatiile sunt transparente. E chiar mai misto ca nu se poate fura, datorita blockchain-ului.

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.