Bitcoin În Primul Trimestru Al Anului 2015: Recordul De Investiții Menține Ecosistemul

May 7, 2015 by in category Stiri tagged as with 0 and 0
Home > Blog > Stiri > Bitcoin În Primul Trimestru Al Anului 2015: Recordul De Investiții Menține Ecosistemul

Avem plăcerea de a anunța cel mai recent raport al statusului Bitcoin (State of Bitcoin). Acest articol trasează unele constatări cheie din noul raport, care se axează pe evenimentele din ecosistemul Bitcoin, de la începutul anului 2015.

Cel mai vechi startup cu investiții în Bitcoin a atins 676 milioane de dolari.

Primul trimestru al anului 2015 a cunoscut o sumă record de capital de risc (Venture Capital – VC) investit în startup-uri Bitcoin: 229 milioane de dolari.


Activitatea de afaceri din primul trimestru a fost condusă de 21 Inc și Coinbase, companii care au primit 116, respectiv 75 de milioane de dolari. Acestea sunt cele mai mari runde de investiții bitcoin desfășurate până în prezent.

Cu o finanțare totală de 121 milioane de dolari, 21 Inc a depasit acum Coinbase, fiind cel mai valorificat startup bitcoin. Cu toate acestea, foarte puține informații sunt disponibile despre firmă, dincolo de confirmarea sa că îndeplinește criteriile unei companii Bitcoin universale.

Din 2012,  a fost investit un total de 676 milioane de dolari (Slide 29) în startup-urile bitcoin, cu o creștere de 51% de la sfârșitul anului 2014.

statusul-bitcoin-2015

Numărul de țări care a primit investiții VC, a crescut, de asemenea, de la 18 la 22, în primul trimestru al anului 2015.

Cele patru țări noi sunt Barbados, Franța, Kenya și Elveția. Platforma de transferuri BitPesa a devenit de asemenea, primul startup Bitcoin cu sediul în Africa care a primit finanțare VC.

Încă de la începutul rapoartelor noastre legate de statusul Bitcoin, am urmărit să cuantificăm vechea vorbă conform căreia ”bitcoin este precum internetul din perioada apariției sale”, comparând nivelurile de interes ale VC, între cele două.

Ultimul nostru raport a arătat că investițiile VC totale pentru companiile Bitcoin din 2014, au depășit cei 250 de milioane de dolari investiți în startup-urile ce vizau internetul în 1995.

Privind în perspectivă (Slide 30), investiția VC totală de anul acesta, în startup-urile bitcoin, este în prezent proiectată pentru a depăși cei 638 de milioane de dolari investiți în startup-urile ce vizau internetul în 1996.

Prețul Bitcoin se stabilizează după startul greoi

În general, ecosistemul Bitcoin a înregistrat o mare creștere la începutul anului 2015, în ciuda scăderii de preț din prima jumătate a lunii ianuarie. Prețul Bitcoin a surprins pe mulți, ajungând sub 200 de dolari, considerat a fi un important marker psihologic.

Pe 14 ianuarie, CoinDesk BPI a scăzut la 177 dolari și e mai jos cu 24% în 2015 (Slide 11).

pretul-bitcoin-q1-2015

Deși Bitcoin a cunoscut un declin semnificativ la începutul anului 2015, prețul său s-a stabilizat de atunci, ajungând la o valoare de aproximativ 250 de dolari. La rândul său, trendul ascendent al volumului de tranzacționare lunar nu a fost afectat în mod negativ de scăderea prețului bitcoin (Slide 12).

Acest lucru ar putea fi o reflectare a posibilităților extinse de tranzacționare atât pe volatilitatea ridicată cât și pe cea scăzută a bitcoin.

volumul-trading-bitcoin

Cotația prețului Bitcoin pare să atragă mai puțină atenție. De exemplu, numărul informațiilor legate de preț din primele 10 cele mai populare articole de pe CoinDesk, a scăzut în mod semnificativ, de la șapte în trimestrul al treilea din 2014, la doar două în acest trimestru (Slide 21).

Bitcoin se străduie să câștige teren în fața consumatorilor

Rata de creștere a numărului de comercianți care acceptă Bitcoin a continuat să se diminueze în acest trimestru (Slide 47). Discuțiile legate de adoptarea lentă din partea comercianților sugerează faptul că problema principală nu o reprezintă lipsa de interes  a comercianților, ci lipsa de adoptare a monedei din partea consumatorilor.

În primul trimestru erau 1 milion de portofele create, reprezentând o creștere de 14%  de la trimestru la trimestru. Numărul total de portofele Blockchain a depășit trei milioane în februarie.

Ritmul de creștere al portofelelor a fost aproape constant pe parcursul anului trecut, ceea ce duce la o oarecare îngrijorare cu privire la credibilitatea acestor numere și la întrebări cu privire la cât de multe portofele sunt utilizate în mod activ pentru tranzacții bona fide.

CoinDesk preconizează un total de 12 milioane de portofele Bitcoin până la sfârșitul anului 2015 (Slide 53).

Tehnologia

Tehnologia ce stă la baza Bitcoin începe să fie utilizată în multe aplicații non-monetare, cum ar fi drepturi de proprietate, contracte inteligente, servicii notariale și vot.

Companii din interiorul și din afara industriei caută să înțeleagă modul în care proprietățile blockchain-ului ar putea ajuta la remodelarea acestor servicii și îmbunătăți eficiența (Slide 61).

Un nou update pentru Bitcoin Core Protocol a fost lansat cu succes în acest trimestru, cu noi caracteristici de creștere a eficienței, cum ar fi o bibliotecă universală și o sincronizare a antetelor (Slide 72).

Semne bune de pe Wall Street și din partea autorităților de reglementare

Interesul Wall Street în Bitcoin s-a extins în acest trimestru, având în vedere că mulți directori de servicii financiare s-au mutat la startup-uri bitcoin (Slide 77).

directori-bitcoins

Instituții financiare de top, precum Citi și UBS, demarează programe pentru a explora utilizarea tehnologiei blockchain. Aceste evoluții pot securiza parteneriatele companiilor bitcoin cu finanțare tradițională.

Cea mai recentă revizuire a reglementărilor New York BitLicense a fost lansată în luna februarie (Slide 80). Deși au existat unele evoluții pozitive, unele dintre cerințe sunt încă privite ca “redundante și repetitive”.

Trezoreria din Marea Britanie a anunțat, de asemenea, un nou cadru de reglementare a criptomonedei, în acest trimestru. Propunerea este, în general, văzută ca un lucru pozitiv și în conformitate cu abordarea britanică emblematică ”light touch” (atingere ușoară) a reglementării financiare.

4/5 - (4 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.