Bitcoin QT Va Introduce Taxe de Tranzacționare Inteligente

August 5, 2014 by in category Stiri with 0 and 1
Home > Blog > Stiri > Bitcoin QT Va Introduce Taxe de Tranzacționare Inteligente

Codul portofelului la următoarea mare lansare a Bitcoin Core (versiunea 0.10), va fi mai inteligent în ceea ce privește taxele de tranzacție.

În locul utilizării regulilor hard-coded referitoare la comsioanele ce trebuie plătite, codul observă cât durează o tranzacție pentru a se confirma, apoi folosește datele pentru a estima taxa corectă de plată, astfel încât, tranzacția se confirmă rapid – sau decide că tranzacția are o prioritate destul de mare pentru a fi trimisă gratuit, dar tot se confirmă rapid.

Există o nouă opțiune care vă permite să controlați cât de repede doriți se vi se confirme tranzacțiile: txconfirmtarget. Valoarea implicită este 1, ceea ce înseamnă ”Aș vrea ca tranzacțiile mele să fie trimise cu o taxă suficientă sau cu prioritate, astfel încât să existe posibilitatea de a fi incluse în următorul bloc”. Setați-o la 6 și îi va lua în medie șase blocuri tranzacției, pentru prima confirmare.

Am distribuit un nod bitcoin iar înregistrarea care se evalează o dată pe zi; arată cam așa:

tranzactii-bitcoin-comision

Comisioane in functie de mărimea tranzacție in Kilobytes

Regulile taxelor hard-coded în Bitcoin Core corespund liniilor roșu-galben-verde – le ia undeva între 2 și 6 blocuri pentru confirmare. Regulile hard-coded au evoluat în timp, și sunt mult mai complicate decât ar trebui să fie. Dar, simplificat, codul portofelului Bitcoin Core de astăzi, va efectua o plată a tranzacției tipică de 250 – și ceva-byte, de 0,0001 BTC – sau în jur de 0,0004 BTC pe kilobyte.

Dacă tranzacția are multe intrări și ieșiri și este mare de 1000 bytes, codul portofelului Bitcoin Core de astăzi vă cere să plătiți 0,0001 BTC (se rotunjește până la cei mai aproape 1000 de bytes) – și i-ar putea lua 15 blocuri (peste două ore, în medie!) pentru a obține prima confirmare. Ăsta nu e un lucru bun; noul cod va prezenta un comportament mult mai previzibil. La cursul de azi aproximativ 2 lei.

Situația actuală este chiar mai gravă pentru tranzacțiile gratuite cu înaltă prioritate: constanta hard-code de ”înaltă-prioritate” este mult prea mică, prin urmare tranzacțiile trimise gratuit pot dura foarte mult timp până să se confirme.

Albastrul închis, linia confirm-in-the-next-block, este interesantă; cineva deja plătește mai mult pentru ca tranzacțiile să îi fie confirmate rapid, fie prin setarea opțiunii paytxfee de la Bitcoin Core, sau folosind o altă punere în aplicare a portofelului.

Dar ce e cu acea taxă de 10 ori mai mică?

Cu ceva timp în urmă, ”taxa minimă de transfer” hard-coded în Bitcoin Core a scăzut la 0,00001 BTC/kb, iar acest lucru a fost declarat în mod greșit ca ”dezvoltatorii Core micșorează taxele”. Taxa minimă de schimb este o măsură anti-spam, care împiedică pe cineva să inunde rețeaua cu tranzacții de 1-satoshi, pe care minerii nu le-ar include în blocuri.

Puteți trimite o tranzacție cu o taxă de 0,00001 BTC, iar aceasta va fi transmisă în întreaga rețea. Dar va dura foarte mult până va fi confirmată. Când se confirmă, este probabil din cauză că este de înaltă prioritate și nu datorită taxei (tranzacțiile de mare valoare care recheltuie bitcoini mai vechi sunt de cea mai mare prioritate, ceea ce înseamnă că orice tranzacție capătă o prioritate tot mai mare cu cât așteaptă să fie confirmată).

Puteți voi dezvoltatorii să puneți la dispoziție o taxă rezonabilă, mică și fixă?

Nu, nu putem. chiar dacă am vrea. Minerii decid ce tranzacții includ în blocurile lor, și dacă există mai multe tranzacții decât încap, preiau mai întâi tranzacțiile cu cele mai mari comisioane.

Deci ce se va întâmpla cu taxele în viitor?

Mă aștept ca tranzacțiile să crească până se va implementa o soluție bună de optimizare a propagării blocurilor în întreaga rețea, deoarece, mă aștept ca volumul tranzacțiilor să crească și nu cred că minerii vor include mai multe tranzacții în blocurile lor până când cineva repară problema ”blocurile mai mari durează mai mult pentru a fi distribuite”.

Din fericire, rezolvarea acestei probleme ar trebui să fie abordată de câțiva ingineri pricepuți care să găsească o soluție, urmată de scrierea codului, pentru a face acest lucru posibil.

Taxa actuală de tranzacționare cu bitcoin este de 0.0001 BTC, adică 0.16 RON (1 Septembrie 2014).

4.8/5 - (11 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.