Bitcoin nu Este Pregătit Pentru o Utilizare la Nivel Mondial (CEO-ul Western Union)

August 6, 2014 by in category Stiri with 2 and 1
Home > Blog > Stiri > Bitcoin nu Este Pregătit Pentru o Utilizare la Nivel Mondial (CEO-ul Western Union)

CEO-ul Western Union, Hikmet Ersek, a criticat puternic Bitcoin și alte monede virtuale, numind metodele de plată ”caracteristice statelor dezvoltate” și insinuând că acestea nu au în prezent utilizări practice pentru consumatorii din statele subdezvoltate. Vezi și cum coinsend.ph face tocmai contrariul, și anume oferă servicii de trasmitere de bani cu taxe foarte mici.

western-union-despre-bitcoin

Western Union este o metodă ok dar scumpă pentru a cumpăra Bitcoin

Declarațiile sunt ecoul preocupărilor anterioare lansate anul trecut, de gigantul serviciu de transfer monetar din Colorado, declarând la început, că monedele digitale nu sunt încă pregătite să treacă la transfer de bani internațional.

În respectiva publicație, prima din ceea ce va fi o serie în trei părți pentru Fortune, Ersek și-a expus părerea, explicând de ce bitcoin și alte monede digitale ar trebui să se zbată pentru a pune stăpânire pe piața trasferurilor monetare, alegând să pună accent pe problema legată de posibilitatea destinatarilor de a-și folosi fondurile.

Ersek: ”Până în acest punct, discuția legată de monda digitală nu a abordat aspectele practice legate de partea destinatarului.

Ersek a sugerat, că deși Bitcoin s-a dovedit a fi mai practic ca mijloc de plată în statele dezvoltate, adoptarea sa va trebui să fie mai extinsă acolo, înainte ca statele cu consumatori mai puțin pasionați de tehnologie să fie încurajate să dezvolte o infrastructură.

Întrebări fără răspuns

Ersek a mai enumerat trei întrebări majore la care consideră că comunitatea monedei digitale trebuie să răspundă, când vine vorba de utilizarea tehnologiei în plățile transfontaliere.

Printre acestea, se numără preocupări cum ar fi, dacă persoanele care primesc moneda digitală din afara unui stat dezvoltat, ar fi capabile să o folosească, dacă companiile destinatare mici și mijlocii din aceste zone ar fi dotate corespunzător pentru a cheltui sau transfera moneda, și dacă companiile și consumatorii nu ar prefera o altă variantă, chiar dacă bitcoin a fost utilizat în acest scop.

În cele din urmă, Ersek a declarat că posibilitatea industriei de a adopta și respecta cele mai bune practici de protecție a consumatorilor, va fi factorul decisiv.

Fără îmbunătățiri permanente de asigurare a protecției consumatorului, care până la urmă se traduc prin fiabilitate sporită, cred că companiile și consumatorii vor continua să se îndrepte spre numerar, conturi bancare și carduri.

Potențial neexploatat

În ciuda acestor chestiuni, Ersek a spus că urmărește evoluțiile monedei digitale cu ”mare interes”, un fapt evidențiat de analiza sa asupra subiectului, ca parte a unui studiu mai amplu.

Beneficiile monedelor digitale compensează aceste obstacole, spune Ersek, făcându-le demne de luat în considerare. El a remarcat în special, capacitatea lor de a transforma modelele de afaceri și de a promova incluziunea financiară.

Totuși, chiar și cu soluționarea chestiunilor legate de adoptarea de către consumatori, Ersek este de părere că reglementarea și consimțământul vor rămâne probabil obstacole semnificative, chiar și în cazul utilizării lor în statele dezvoltate, făcând probabil aluzie la viitoare articole.

5/5 - (2 votes)

2 Comments

  • Iustin (Pitesti)
    on September 9, 2014 Reply

    mie imi trimite varu meu bani din spania in bitcoin decat sa trimita prin wu si eu ii schimb la un baiat, iesim amandoi mult mai bine decat daca am folosi western…

  • Aurel Marec
    on September 12, 2014 Reply

    Este si logic, decat sa dai banii aiurea la toti jepcarii, normal ca-i mai usor sa-i trimiti bitcoin.

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.