3, 454 Trilioane $ – Un Motiv Suficient de Bun Pentru a Cumpăra Bitcoin

January 30, 2015 by in category Investitii, Stiri tagged as , , with 1 and 0
Home > Blog > Investitii > 3, 454 Trilioane $ – Un Motiv Suficient de Bun Pentru a Cumpăra Bitcoin
Datoriile SUA versus Bitcoin

Datoriile SUA versus Bitcoin

Nu este un secret faptul că Bitcoin s-a confruntat cu ceva probleme în a-și menține valoarea monetară în ultima vreme. A scăzut de la peste 1100 de dolari la începutul anului 2014, la 270 de dolari în ianuarie 2015 – ceea ce înseamnă o scădere cu 75%.

Dar în timp ce majoritatea oamenilor sunt obsedati de prețul Bitcoin în raport cu dolarul, ei nu reușesc să înțeleagă că adevărata sa valoare constă în faptul că este deconectată de la moneda ”fiat” – cunoscută de noi astăzi, ca ”bani tradiționali”.

De când SUA a decis să decupleze dolarul de la standardul de aur, în 1971, a însemnat practic că dolarul nu este decât un IOU – I owe you (îți sunt dator). Nu susține ceva, nu este susținut de ceva anume și tocmai de aceea guvernul SUA nu are o problemă în a tipări câți dolari dorește – pentru că nu sunt deținuți de vreun standard.

Lumea întreagă tipărește bucăți de hârtie

La începutul lui 2014, datoria globală era în jur de 100 de trilioane de dolari. Iată o metodă simplă de a vizualiza datoria fiecărei țări.

Acum, haideți să luăm lucrurile ca atare, te-ai gândit vreodată care este diferența între un milion, un miliard și un trilion?

Cât crezi că înseamnă un milion de secunde? O zi? O săptămână? O lună?

Un milion de secunde înseamnă 12 zile.

Acum, cât crezi că înseamnă un miliard de secunde? Un an? Zece ani? Poate mai mult?

32 de ani…

Iar un trilion de secunde – 32000 de ani.

Și ce se întâmplă când o țară nu își poate plăti datoria? Ei bine, multe se pot întâmpla. De exemplu, ce s-a întâmplat în Cipru în 2013, a dus la confiscarea conturilor bancare ale cetățenilor, de către guvern, pentru a se ”salva pe sine”. Un alt lucru care se poate intampla este ca o altă țară să vă salveze – exact cum s-a întâmplat în Rusia nu cu mult timp în urmă. Desigur, asta este un alt IOU al statului salvator, superior fostului IOU care a declanșat întregul proces de salvare.

Sistemul este conceput pentru a eșua

Prin urmare, de ce nu putem minimaliza această datorie globală? De ce nu ridicăm impozitele, reducem cheltuielile noastre și începem să ne plătim facturile?

Unii vor spune că țările din întreaga lume acționează ca adolescentii care cheltuiesc mai mult decat produc, fără a se gândi la consecințe. O altă perspectivă ar fi aceea că sistemul este special conceput să eșueze. Și când spun ”special conceput să eșueze”, mă refer la faptul că aceste țări nu vor reuși sub nicio formă să își plătească datoriile.

tony-robbins-coperta-carte-money-master

Coperta carte Money Master the Game

Vreau aici să  mulțumesc lui Tony Robbins și Iowahawk pentru că m-au inspirat în a scrie acest articol. Exemplul pe care urmează să îl dau se bazează în mare parte pe articolul lui Iowahawk din 2011, numit ”feed your family on $10 billion a day” – ”hrănește-ți familia cu 10 miliarde de dolari pe zi”. Am aflat de blogul lui Iowahawk din cartea lui Tony Robbins, ”Money: Master the Game” care vorbește exact despre acest lucru. Așa că hai să începem cu exemplul nostru:

Pot Statele Unite să supraviețuiască din punct de vedere financiar în 2015?

Chiar dacă dau SUA ca exemplu, cred că multe state pe care le veți compara, vor obține aceleași date numerice.

Costul total sau ”cheltuielile” de administrare a SUA în 2014 a fost de 3, 454 trilioane de dolari. Deci, pentru a menține SUA timp de un an costă 3,4 trilioane de dolari – care împărțiți la 365, înseamnă 9, 46 miliarde de dolari pe zi.

Tocmai am sărbătorit Anul Nou, nu-i așa? Să vedem cum vom trece de 2015 prin creșterea impozitelor, să zicem, și fără crearea unui profit pentru SUA, ci doar cu înghețarea deficitului.

1 ianuarie 2015

Să începem prin a urmări artileria grea chiar acum. Să luăm profitul total al primelor 5 companii din America în funcție de câștiguri. Mă refer la Wal-Mart, Exxon, Chevron, Berkshire Hathaway și Apple. Pur și simplu impozitați aceste companii cu 100%. Ei bine, asta ne-ar aduce 126, 531 miliarde de dolari și ne-ar lua…

14 ianuarie 2015

Doar două săptămâni? Cred că trebuie să săpăm mai adânc. Ce ziceți de profiturile tuturor celor 500 mari companii –  asta înseamnă 1, 08 trilioane! Asta ar trebui să ne ia mai mult, și ne-ar lua…

8 mai 2015

De necrezut, nu suntem nici la jumătatea anului și deja am distrus practic întreaga industrie a afacerilor din Statele Unite? Ei bine, am rămas fără banii corporațiilor, dar poate ne putem îndrepta spre industria filmului.

Să ne orientăm către primele 688 cu mari încasări din 2014 – Le vom lua și lor banii. De aici obținem 9,715 miliarde iar acum suntem în…

9 mai 2015

Ei bine, am distrus practic industria filmului și am câștigat o zi. Cred că trebuie să aducem artileria grea. Poate vom urmări cei mai bogați oameni din SUA. Să confiscăm veniturile nete ale primilor 400 din Forbes – asta ar însemna în jur de 2 miliarde de dolari. O, da! Despre asta vorbesc, acum suntem în…

10 decembrie 2015

Super, suntem aproape, mai avem încă 21 de zile. Din moment ce se apropie Crăciunul, în spiritul sărbătorilor, de ce să luăm doar de la cei bogați? Să cheltuim toți banii destinați actelor de caritate – adică 416, 5 miliarde de dolari și avem astfel timp până la Crăciun.

25 decembrie 2015

Crăciun fericit, tuturor! Încă 6 zile și 56,76 miliarde de dolari. Mă întreb spre ce ne putem îndrepta acum…De ce să nu distrugem o țară întreagă? Cred că Uruguay ar fi o variantă bună. Cu 3,3 milioane de locuitori și un PIB de 57, 11 miliarde, ajungem exact unde ne dorim, adică 1 ianuarie 2016.

Acesta este un motiv suficient de bun pentru a cumpăra Bitcoini

Ei bine, am făcut-o. Am reușit să ne descurcăm un singur an din istoria Statelor Unite, fără a crește deficitul. Între timp, am distrus întreaga industrie de afaceri, industria divertismentului, o țară întreagă, activitățile de binefacere și orice șansă de dezvoltare în viitor. Mult noroc să ne descurcăm în 2016.

Deci, după cum puteți vedea, este un joc imposibil de câștigat, chiar și rapoartele guvernamentale de-a lungul anilor arată că, deși deficitul anual este în scădere, tot mai adunăm datorii în fiecare an. Prin urmare, datoria va continua să crească până când oamenii se vor sătura, și apoi… tot iadul se poate dezlănțui. Până atunci, nu aș vrea ca banii mei să stea în bancă, așteptând ca guvernul să îi confiște.

Nu spun ar trebui să vă panicați și să începeți să ascundeți aurul în dulap. Tot ce vreau să spun e că sistemul este grav avariat iar Bitcoin mi se pare a fi un backup extrem de bine pus la punct.

Când oamenii mă întreabă dacă vând bitcoini, deobicei spun că nu – îi cumpăr pentru perioada când costurile vor fi variabile și se vor crea dezechilibre financiare. Și chiar acesta este motivul.

3.9/5 - (11 votes)

1 Comment

  • CornelM
    on February 2, 2015 Reply

    Foarte misto titul articolului, mi-a facut placere sa-l citesc.

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.