29.656 Bitcoins Scoși la Licitație de Către US Marshals Service

August 7, 2014 by in category Stiri with 0 and 1
Home > Blog > Stiri > 29.656 Bitcoins Scoși la Licitație de Către US Marshals Service

U.S. Marshals Service a scos la licitație, un tezaur de ”monede” în valoare de 15 milioane de dolari, ce nu pot fi atinse, gustate, mirosite sau văzute. Această misterioasă ”monedă virtuală” cunoscută ca bitcoin, există doar în calculator, dar fanii săi spun că într-o zi ar putea deveni o provocare pentru dolar.

Calculatoarele minează bitcoini printr-un calcul matematic complex ce se defășoară luni și zile în șir. Fiecare bitcoin obținut prin acest proces valorează exact cât utilizatorii experți în tehnologie sunt dispuși să plătească pentru el. În prezent, valorează în jur de 580 de dolari, dar este o sumă ce fluctuează foarte mult. Acum un an, un bitcoin valora 100 de dolari, iar acu doi ani, 7 dolari. A valorat și 1000 de dolari. Speculația în valutele digitale nu este pentru cei slabi de inimă.

us-marshals-bitcoin-auction

US Marshals scoate la licitație Bitcoinii confiscați

Conservatorii care sunt în favoarea monedelor susținute de produse, privesc cu scepticism o monedă nesusținută de ceva, nici măcar de o bucățică de hârtie. Cei ce preferă banii lichizi, insistă că o monedă bazată pe piață, trebuie să se bazeze pe un produs apreciat pentru uzul său non-monetar, cum ar fi aur sau argint. Ei așteaptă cu nerăbdare ziua în care Bitcoin va dispărea.

Lor le scapă cea mai interesantă caracteristică a Bitcoin. În esența sa, bitcoin este mai mult o rețea de plată decât o monedă. Un bitcoin este intrarea în registrul universal, numit blockchain, care ține evidența activelor, fără a fi necesare părți terțe centralizate precum bănci sau guverne. Fiecare furnizor bitcoin are o copie a registrului său, care este deschis publicului.

Descentralizarea rețelei înseamnă că posesorii de bitcoin știu că bunul lor nu poate fi atins de niciun guvern. Încă din vremurile antice ale împăraților romani, baterea monedei fost o invitație la devalorizarea monetară. Puțin câte puțin, împăratul Nero a ”ras” în jur de 15% din conținutul de argint al dinarului, făcându-l mai puțin costisitor pentru plata datoriei imperiale. Rezultatul a fost inflația.

În plus, pentru a evita această problemă, Bitcoin are o valoare dată de rolul său de furnizare a serviciului global de tranzacție. La începutul acestui an, magazinul online Overstock.com a devenit unul dintre cei mai mari comercianți care acceptă bitcoin. De atunci, furnizorul de televiziune prin satelit, Dish și serviciul de turism Expedia.com, au spus că vor accepta moneda digitală.

Interesul public pentru bitcoin a atras controlul federal. IRS spune că bitcoin va fi tratat ca bun în scopuri fiscale, ceea ce îl face obiectul impozitelor din câștiguri de capital. Decizia dovedește că moneda digitală câștigă acceptabilitate comercială.

Marshals Service a scos la licitație 29.656 de monede confiscate din serverele calculatoarelor, care au făcut parte din website-ul ilegal ”Silk Road”, care accepta bitcoin pentru diverse activități ilicite.

Așa cum a fost și cu internetul înainte, bitcoin a trecut prin faza de suspiciune, iar utilizările legitime sunt mai frecvente decât cele suspecte. Internetul a supraviețuit previziunilor experților legate de prăbușirea sa apropiată. Poate Bitcoin va avea aceeași putere de a rămâne, dar Marshals Service nu mizează pe asta. Guvernul va accepta numai transferul bancar în dolari americani, de la bănci din SUA. Deviza ”arată ca un dolar” nu se aplică încă în cazul Bitcoin.

4.8/5 - (5 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.