Case – Un Portofel Hardware Extrem De Sigur

June 19, 2015 by in category Portofel tagged as , with 0 and 7
Home > Blog > Portofel > Case – Un Portofel Hardware Extrem De Sigur
case-portofel-bitcoin

Case, Portofelul de Bitcoin

Nu ar trebui să îndredințezi nimănui bitcoinii tăi, iar Case este conștient de acest lucru. În ultimii ani, Mt.Gox, Bitstamp și nenumărate alte servicii centralizate au suferit încălcări serioase ale securității. Dar Case este pe cale de a pune capăt tuturor acestor lucruri, deoarece startup-ul său a construit unul din cele mai sigure portofele hardware pentru bitcoin (vezi de asemenea și recenzia la Bitcoin Trezor). Startup-ul se inaugurează astăzi la Disrupt NY.

Nu există nici o modalitate ușoară și sigură de a utiliza bitcoini. Fie ai parte de securitate, fie îi  folosești mai ușor”, a spus co-fondatorul și CEO-ul Melanie Shapiro. Case vrea să le ofere pe amândouă – securitate și ușurință în utilizare.

Case este un mic dispozitiv în formă de card, cu un ecran mic, un senzor de amprentă, un aparat de fotografiat, un cip GSM încorporat și câteva butoane. În orice moment doriți să faceți o tranzacție Bitcoin, apăsați butonul Bitcoin, scanați codul QR cu camera, treceți repede cu degetul și ați încheiat. Totul are loc pe device: nu trebuie să vă conectați cu o parolă complicată sau să folosiți o aplicație smartphone. Puteți chiar să cumpărați sau să vindeți bitcoini de pe acest dispozitiv.

Din culise, Case oferă un portofel cu multy-sig, foarte securizat. Aveți nevoie de două semnături pentru a face o tranzacție. Când porniți prima dată device-ul Case, generați o cheie privată pe device, iar această cheie va rămâne pe dispozitiv pentru totdeauna.

Noi nu generăm acea cheie privată – device-ul nu vine cu o cheie privată presabilită,” a spus Shapiro.

Case stochează, de asemenea, o cheie în baza sa de date criptată, on-line. Tranzacțiile sunt semnate numai de către server, dacă scanarea amprentelor digitale corespunde datelor biometrice. Micul dispozitiv comunică cu aceste servere folosind cipul GSM încorporat. Case funcționează ca un Kindle cu conectivitate 3G, ceea ce înseamnă că puteți utiliza device-ul în mai mult de o sută de țări din întreaga lume, fără a fi nevoie să plătiți pentru un abonament.

Dar dacă pierdeți portofelul Case? Având în vedere că aveți nevoie de două semnături pentru a trimite bitcoini cu Case, nu veți putea să recuperați bitcoinii. Dar, din fericire, startup-ul are un plan de rezervă. Stochează de asemenea, o a treia cheie într-un seif offline. Poți prelua această cheie dacă vă dovediți identitatea.

Case va costa 199 dolari și va fi livrat vara asta, după mai mult de un an de munca asiduă. Compania a început acum să ia comenzi anticipate.

Am văzut o mulțime de probleme în materie de hardware,” a spus Shapiro. “Am vrut să fie capabil de a construi întregul produs –  software-ul, firmware-ul, hardware-ul. Ne aflăm într-un moment în care suntem încrezători să acceptăm comenzi anticipate.

Întrebări și Răspunsuri

Juriu: Noah Lichtenstein (Cowboy Ventures), Jessica Livingston (Y Combinator), Shana Fisher (Highline Venture Partners) și Heidi Messer (Collective[i]).

Noah Lichtenstein: Cât costă?

  • R: Costă 199 dolari

Heidi Messer: Prețul hardware-ului nu va face imposibilă obținerea unui beneficiu pentru piețele emergente?

  • R: În acest moment, vindem consumatorilor și prezentăm mai mult interes în SUA. Dar, urmărim deasemenea, parteneriate instituționale. Prețul pentru un dispozitiv de securitate este acum, unul corect. Cu toate acestea, motivul principal pentru care ne-am implicat în Bitcoin îl reprezintă impactul social.

Jessica Livingston: Mi-ar plăcea să aud mai multe despre originile ideei. Cum de ați crezut că asta vreau să fac?

  • R: Am fost victimă a hackerilor cu bitcoin. Și am auzit prima dată de bitcoini, în timpul studiilor doctorale, în comportamentul consumatorilor. Multe dintre conversațiile purtate erau axate pe această chestie numită bitcoin. Am vrut să construiesc ceva care să nu sperie clienții. Ce se întâmplă dacă construiești un device care arată ca un card bancar? Am făcut din cardul meu bancar, modelul meu de design. Ar trebui să arate ca un card, ar trebui să fie ușor de folosit, ca un card. Deci, am început de acolo.

Shana Fisher: Ce părere aveți despre portofelele mai bine finanțate, pe viitor, care implică stocarea la rece deconectată de la internet?

  • R: Beneficiul dispozitivului nostru, față de tradiționalele portofele web, este securitatea. Dispozitivele noastre sunt integrate. Tot ceea ce am scris se află pe firmware. Nu trebuie să ai încredere în vreo aplicație. E un portofel cu multi-semnătură și există trei chei. Fiind în posesia uneia dintre chei, înseamnă mult, îți aparține, o simți. Acest lucru este extrem de mobilizator.

Jason Kincaid: Poți pătrunde în firmware și să iei token-ul în format fizic?

  • R: Dacă device-ul este compromis și dintr-un anumit motiv, cheia este extrasă din device, este doar una din cele trei chei și nu poți cheltui nimic.

Jason Kincaid: Ai construit acest firmware de una singură. De unde știu că este mai sigur decât alte soluții. De ce să am încredere în tine?

  • R: Îl construim de la bază și poți avea încredere în noi. De asemenea, oferim software open-source mai aproape de data expedierii. Încheiem procesul de audit.

Heidi Messer: Veți aproba și alte monede?

  • R: Categoric, avem în vedere acest aspect.

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.