Securizează-ți Portofelul Bitcoin

July 21, 2014 by in category Informatii, Portofel with 0 and 1
Home > Blog > Informatii > Securizează-ți Portofelul Bitcoin

Ca și în viața reală, portofelul trebuie să fie bine păzit. Bitcoin face posibil transferul de valori oriunde, într-un mod foarte ușor și vă permite să aveți control asupra banilor dvs. Astfel de caracteristici deosebite vin de asemenea, cu probleme mari de securitate. În același timp, Bitcoin poate oferi niveluri foarte ridicate de securitate dacă este folosit corect.

Întotdeauna amintiți-vă că este responsabilitatea dumneavoastră să adoptați bune practici, cu scopul de a vă proteja banii.

portofel-bitcoin-securizat

Securizeaza-ti portofelul Bitcoin

Fiți precauți cu serviciile on-line

Este indicat să evitați orice serviciu creat pentru stocarea banilor on-line. Multe schimburi și portofele on-line au avut de suferit în trecut, de pe urma infracțiunilor asupra securității, iar asemenea servicii încă nu oferă suficientă securitate pentru a fi utilizate pentru depozitarea banilor, ca o bancă. În consecință, mai bine ați folosi alte tipuri de portofele Bitcoin. În caz contrar, ar trebui să alegeți cu mare atenție astfel de servicii. În plus, este recomandată autentificarea în doi pași (two-factor authentication), vezi cum funcționează google 2fa aici.

Sume mici pentru uzul zilnic

Un portofel Bitcoin este ca un portofel cu bani. Dacă nu ați ține 1000 de dolari în portofel, ar trebui să gândiți la fel și în cazul portofelului Bitcoin. În general, este bine să păstrați o sumă mică de bitcoini pe calculatorul, mobilul sau serverul dvs., pentru utilizări zilnice și să păstrați restul fondurilor într-un mediu mai sigur (cum ar fi un portofel bitcoin de hârtie).

Faceți o copie a portofelului

Păstrată într-un loc sigur, o copie a portofelului v-ar proteja împotriva defecțiunilor de calculator și a altor greșeli umane. V-ar putea permite de asemenea, să vă recuperați portofelul dacă vă este furat mobilul sau calculatorul, dacă țineți portofelul codat.

Faceți o copie pentru întreg portofelul

Unele portofele folosesc multe chei private ascunse în interior. Dacă aveți o copie doar pentru cheile private pentru adresele Bitcoin vizibile, s-ar putea să nu puteți recupera o mare parte din capital.

Criptați copiile on-line

Orice backup depozitat on-line este predispus furtului. Chiar și un calculator conectat la internet este vulnerabil în fața programelor de virusare. Ca atare, criptarea oricărei copii expuse rețelei, reprezintă o bună practică de securitate.

Folosiți mai multe locații sigure

Punctele unice de eșec sunt dăunătoare siguranței dvs. Dacă backup-ul dvs nu depinde de o singură locație, este mai puțin probabil ca orice eveniment neplăcut să vă împiedice să recuperați portofelul. Ar fi indicat de asemenea, să folosiți diferite medii, cum ar fi chei USB, documente și CD-uri.

Faceți copii periodic

Trebuie să faceți un backup pentru portofel în mod regulat, pentru a vă asigura că toate adresele Bitcoin recent schimbate și toate adresele Bitcoini nou create sunt incluse în backup. Cu toate acestea, în curând toate aplicațiile vor folosi portofele care necesită o copie de rezervă, doar o singură dată.

Criptați portofelul

Codarea portofelului sau a smartphone-ului vă permite să setați o parolă pentru oricine încearcă să retragă fonduri. Acest lucru ajută la protejarea împotriva infractorilor, cu toate că nu poate proteja împotriva keylogging-ului hardware-ului sau software-ului.

Nu uitați niciodată parola

Asigurați-vă că nu uitați niciodată parola, sau fondurile dvs. vor fi pierdute definitiv. Spre deosebire de banca dvs., în cazul Bitcoin, opțiunile de recuperare a parolei sunt limitate. De fapt, ar trebui să vă puteți aminti parola chiar și după mulți ani, fără să o fi folosit. Ați putea păstra parola pe o bucată de hârtie, ținută într-un loc sigur, cum ar fi un seif.

Utilizați o parolă puternică

Orice parolă care conține numai litere sau cuvinte cunoscute, este considerată slabă și ușor de spart. O parolă puternică trebuie să conțină litere, cifre, semne de punctuație și trebuie să conțină cel puțin 16 caractere. Parolele cele mai sigure sunt cele generate de programe concepute special pentru acest scop. Parolele puternice sunt de obicei mai dificil de reținut, astfel că va trebui să aveți grijă să o memorați.

Portofel offline pentru economii

Un portofel offline, cunoscut și ca depozitate la rece (cold storage), sigură cel mai înalt nivel de securitate pentru economii. Acesta presupune depozitarea unui portofel într-un loc securizat care nu este conectat la rețea. Creat în mod corespunzător, poate oferi o protecție foarte bună împotriva vulnerabilităților informatice. Folosirea unui portofel offline împreună cu backup-uri și criptare este, de asemenea, o bună practică. Aici este o trecere în revistă a unor abordări.

Semnarea tranzacției offline

Această abordare necesită două calculatoare care să împartă același portofel. Acesta este singurul care deține întregul portofel și este capabil să semneze tranzacții. Al doilea computer este conectat la rețea și are doar un portofel de supraveghere care poate crea doar tranzacții nesemnate. În acest fel, puteți emite în siguranță noi tranzactii respectând pașii următori:

  • 1. Creați o nouă tranzacție pe calculatorul online și salvați-o pe o cheie USB.
  • 2. Semnați tranzacția cu calculatorul offline.
  • 3. Trimiteți tranzacția semnată cu calculatorul online.

Deoarece calculatorul conectat la rețea nu poate semna tranzacții, nu poate fi folosit pentru a retrage fonduri, dacă este compromis. Armory poate fi folosit pentru a semna tranzacții offline.

Portofelele hardware

Portofelele hardware reprezintă echilibrul optim între securitatea foarte mare și ușurința în utilizare. Acestea sunt mici dispozitive concepute de la început pentru a servi ca portofele și nimic mai mult. Nu poate fi instalat niciun software pe ele, ceea ce le face foarte sigure impotriva vulnerabilităților informatice și infractorilor on-line. Deoarece acestea permit backup-ul, puteți să vă recuperați fondurile dacă pierdeți dispozitivul.

Niciun portofel hardware nu a intrat în producție, dar vor apărea în curând: Trezor și ButterflyLabs BitSafe.

Mențineți software-ul actualizat

Folosirea celei mai recente versiuni a software-ului Bitcoin vă permite o stabilitate mare și soluții de securitate. Actualizările pot preveni diferite probleme, includ noi caracteristici utile și vă ajută să mențineți portofelul în siguranță. Instalarea update-urilor pentru toate celelalte programe de pe computer sau mobil este de asemenea importantă pentru a păstra portofelul într-un mediu sigur.

Semnătura multiplă pentru protecție împotriva furtului

Bitcoin include o funcție multi-signature care permite unei tranzacții să solicite semnătură de la mai multe chei private pentru a fi cheltuite. În prezent, este accesibilă doar pentru utilizatorii tehnici, dar în viitor, se preconizează o disponibilitate mai mare. Semnătura multiplă poate, de exemplu, să permită unei organizații să ofere membrilor săi, acces la fondurile sale, permițând o retragere, dacă 3 din 5 membri semnează tranzacția. Poate permite în viitor portofelelor online, să împartă o adresă multi-signature cu utilizatorii săi, astfel încât, un infractor ar trebui să atace atât calculatorul dvs. cât și serverele online, pentru a vă fura resursele.

Gândiți-vă la testament

Bitcoinii dvs. pot fi pierduți pentru totdeauna dacă nu aveți un plan de rezervă pentru colegi și familie. Dacă locația portofelelor sau a parolelor nu este cunoscută de altcineva, când nu veți mai fi, nu există speranțe ca fondurile să fie recuperate vreodată. Ocupați-vă de acest aspect care ar putea face o mare diferență.

4.8/5 - (9 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.