Despre Fundația Bitcoin

July 28, 2014 by in category Informatii with 0 and 0
Home > Blog > Informatii > Despre Fundația Bitcoin
fundatia-bitcoin

Fundația Bitcoin

Acest articol este tradus din paginile oficiale ale Fundației Bitcoin pentru a facilita accesul românilor de pretutindeni la aceste informații.

Misiunea Fundației Bitcoin

Misiunea Fundației este aceea de a ajuta oamenii să facă schimb de resurse și idei într-un mod mai liber.

Abordăm misiunea noastră considerând tehnologia și comunitatea Bitcoin ca fiind obiectivul nostru. Există un potențial imens în Bitcoin – de la oportunități pe care le crează pentru antreprenori, la puterea de cumpărare pe care o produce pentru cetățenii statelor mari și mici. Scopul nostru este de a ajuta Bitcoin să investeacă în acel potențial.

Fundația Bitcoin a ales trei obiective fundamentale pentru îndeplinirea misiunii sale. Noi credem că aceste activități vor aduce cel mai mare beneficiu comunității Bitcoin:

Standardizarea Bitcoin

Ca o sumă de bani non-politică, Bitcoin este susținută exclusiv de cod. Acest lucru înseamnă că, în cele din urmă, este la fel de bun ca design-ul software-ului. Prin finanțarea infrastructurii Bitcoin, incluzând o echipă de dezvoltare, putem face Bitcoin mai respectat, de încredere și util pentru oamenii din intreaga lume.

Protejarea Bitcoin

Criptografia este cheia succesului Bitcoin. Este motivul pentru care nimeni nu poate cheltui la dublu, falsifica sau să fura bitcoini. Dacă Bitcoin se dorește a fi o monedă viabilă pentru utilizatorii actuali și viitori, trebuie să menținem, să îmbunătățim și să protejăm în mod legal integritatea protocolului.

Promovarea Bitcoin

În contextul neînțelegerilor publice, a intepretărilor greșite și a afirmațiilor false, Bitcoin trebuie să fie mai concis în legătură cu scopul și tehnologia sa. Permițând comunității să vorbească prin vocea unei singure surse, se va permite îmbunătățirea reputației Bitcoin.

De ce este nevoie de o fundație

Toți suntem influențați de această tehnologie.

În calitate de membri ai comunității Bitcoin, suntem cu toții legați la această rețea în felul nostru. Fie datorită faptului că am construit o afacere în jurul Bitcoin, necesară pentru a face tranferuri internaționale, sau pur și simplu fiind implicați în speculații, dorind cu toții ca această tehnologie să aibă succes.

Pe măsură ce economia Bitcoin a evoluat, am observat cu toții barierele ce stau în calea adoptării monedei – botnet-uri care încearcă să submineze rețeaua, hackeri care amenință portofelele și o reputație nemeritată indusă de ignoranță și informații false.

Pentru noi, a devenit clar că ceva trebuia făcut. Vedem această fundație esențială pentru a aduce legitimitate monedei Bitcoin. Numai atunci vom putea stimula adoptarea sa și impactul pozitiv asupra finanțelor lumii.

Viziunea noastră: o organizație Peer-to-Peer (de la egal la egal)

Suntem hotărâți să menținem Bitcoin ferm în principiile sale de bază: economie non-politică, deschidere și independență. În timp ce ne propunem să avansăm standardele și securitatea, rămânem susținători puternici ai puterii eliberatoare a banilor descentralizați. Scopul nostru este să acționăm ca un organism organizatoric pentru Bitcoin și să îmbrățișăm în același timp, comunitatea Bitcoin, în general. Numai atunci va reuși misiunea noastră.

Scrisoare din partea directorului executiv

Jon Matonis: De ce am acceptat să ocup poziția de director executiv al Fundației

Sunt mândru să fiu asociat cu Fundația Bitcoinm încă de la lansarea sa de acum nouă luni. O organizație non-profit pentru Bitcoin poate contribui cu mult discursului politic și economic pentru libertatea monetară și banii criptografici. Ca director executiv, salut noua provocare.

Fundația nu a pretins niciodată să reprezinte tot ce ține de Bitcoin și nici pe utilizatorii acesteia, deoarece asta ar fi imposibil pentru organizație. Fundația a încercat în schimb, să umple un gol acolo unde stimulentele de piață nu ar fi produs același rezultat, cum ar fi domeniile de subvenții specializate și transparența compensărilor pentru devoltatorii volutariatului, precum și provocările legale legate de utilizarea bitcoinilor și sponsorizarea apărării juridice agresive.

De exemplu, ne-am făcut propria corespondență ”cease and desist” cu statul California, disponibilă în mod public, care poate asista schimburile bitcoin și alte organizații bitcoin în viitor. De asemenea, ne propunem să stabilim un amicus curiae în cazurile de natură juridică legate de Bitcoin și să oferim apărare juridică pro bono, după caz. În următorii 30 de ani, ne-am propus să înaintăm comentarii către ghidul FinCEN și să cerem feed-back în elaborarea reglementărilor. Acest lucru va fi făcut de asemenea, public.

Fundația nu este pro-reglementare, așa cum au susținut unii, ci este pro-educație. Susțin pe deplin toate domeniile educative Bitcoin pentru entitățile legislative și de reglementare. O educație adecvată nu este anti-piață, iar eu sunt de acord cu economistul Peter Šurda, care a declarat că activitatea de lobbying în numele Bitcoin nu este neapărat anti-piață. Cu toate acestea, construirea barierelor la intrările pieței și implicarea în anumite rezultate de reglementare al capitalismului de cumetrie, este anti-piață. Mă voi opune cu fermitate unei direcții a capitalismului de cumetrie pentru Fundația Bitcoin.

Unul dintre obiectivele mele principale pe termen scurt, pentru Fundatie, este să devină mai incluzivă în diferitele circumscripții din cadrul comunității globale Bitcoin. Acest lucru va presupune să fie mai receptivă și comunicativă în raport cu cererile membrilor. Va presupune de asemenea, să fie mai deschisă către internaționalizare. În prezent, 60% din membrii Fundației sunt din afara SUA, iar noi trebuie să facem o treabă mai bună și să ne comportăm ca o organizație globală. În acest sens, vom organiza următoarea conferință Bitcoin în afara Statelor Unite și ne vom înscrie în filialele locale ale Fundației, în mai multe state unde părțile interesate au început extinderea principiilor Bitcoin în regiunea lor.

Explozia tehnologiei Bitcoin în acest moment al istoriei, nu este o simplă coincidență. Este o reacție la trei evoluții epocale separate, care provin în mare parte din economiile dezvoltate:

  • 1. autoritate monetară centralizată și opresivă;
  • 2. un sistem bancar dominant și
  • 3. eliminarea intimității financiare.

Generațiile viitoare nu vor fi foarte conciliante, dacă Fundația nu îndeplinește misiunea de a standardiza și proteja Bitcoin la nivel mondial. Tinerii de astăzi, inclusiv tinerii din clasele legislative și de guvernământ, înțeleg cu siguranță această mișcare, iar datele demografice confirmă în mod clar acest lucru. Alegerea monedei reprezintă discursul liber al comerțului.

La fel ca și cei împotriva partajării de fișiere și tehnologia BitTorrent, suntem pe partea greșită a istoriei, deci la fel sunt și puterile instituționale care se opun dezvoltării Bitcoin. Marea provocare și datorie din vremurile noastre, este să îi încurajăm să vadă lucrurile în felul ăsta. Vă invităm alături de noi.

4.7/5 - (11 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.