Cum Să-ți Faci un Portofel de Hârtie Pentru Bitcoin?

August 1, 2014 by in category Informatii, Portofel with 1 and 4
Home > Blog > Informatii > Cum Să-ți Faci un Portofel de Hârtie Pentru Bitcoin?

Una din cele mai populare opțiuni de păstrare a bitcoinilor în condiții de siguranță, este portofelul de hârtie Bitcoin. Aici vă vom explica cum să transferați toate acele monede digitale într-un portofel în format fizic, folosind doar o imprimantă.

Rețineți că în acest ghid vom vorbi despre Bitcoin. Cu toate acestea, conceptele de bază se aplică la orice altă criptomonedă; litecoin, de exemplu.

Ce este un portofel și de ce am nevoie de unul?

Un portofel Bitcoin este format din două ”chei”. Cea cu care sunteți deja familiriaziat este cheia publică, care este adresa portofelului dvs. și reprezintă metoda prin care oamenii vă trimit bitcoini.

Cealaltă componentă a portofelului dvs. bitcoin este cheia privată. Aceasta vă permite să trimiteți bitcoini altor persoane.

Combinația dintre cheia publică a destinatarului și cheia privată, face posibilă tranzacția criptomonedei.

Este important să înțelegem că, în cazul în care altcineva obține cheia privată a portofelului dvs., acea persoană poate să retragă fondurile dvs. – de aceea este foarte important ca nimeni altcineva să nu o descopere.

Prin urmare, dacă vă păstrați monedele fie într-un portofel online, sau într-unul software pe hard-drive, sunteți predispuși atacurilor cibernetice, iar hackerii pot astfel să se logheze cu intrările de la tastatură.

Mai mult, cu un PC furat sau un hard-drive stricat, puteți să vă luați adio de la comoara dvs. digitală.

Folosit cu grijă, un portofel de hârtie vă poate proteja de astfel de incidente.

Ce este un portofel de hârtie?

portofel-de-hartie-bitcoin

Portofel de Hartie Bitcoin

Un portofel de hârtie este un document ce conține copii ale cheilor publice și private, care alcătuiesc un portofel. Adesea, acesta va conține coduri QR. pentru a putea scana rapid și adăuga chei în portofelul software, pentru a face o tranzacție.

Beneficiul unui portofel de hârtie este acela că nu păstrează nicăieri cheile digitale (adică adresa de bitcoin si parola pentru tranzacționare), și prin urmare, nu este predispus atacurilor cibernetice sau erorilor de hardware.

Dezavantajul unui portofel de hârtie constă în faptul că hârtia și cerneala se pot deteriora, iar hârtia este destul de fragilă – categoric trebuie ținut departe de foc sau apă, din motive evidente. În plus, dacă vă pierdeți portofelul de hârtie, nu veți mai avea acces la bitcoinii trimiși pe adresa lui.

Crearea unui portofel de hârtie

site-ul-bitcoin-paper-wallet

Site-ul bitcoinpaperwallet.com

Iată cum puteți crea un portofel de hârtie în 10 pași:

 1. Pentru a genera o nouă adresă bitcoin, deschideți BitAddress.org în browser (sau LiteAddress.org pentru litecoin).
 2. BitAddress (dar nu LiteAddress) vă va cere să creați ceva aleatoriu, fie prin tastarea unor caractere la întâmplare în formular sau prin mișcarea cursorului.
 3. Vă vor fi prezentate cheile publice și private și codurile QR aferente. Să nu le scanați!
 4. Faceți click pe tab-ul ”Paper wallet”.
 5. Selectați numărul de adrese pentru generare.
 6. Dacă nu doriți să păstrați opera de artă (artwork) bitcoin, dați click pe ”Hide art?”.
 7. Faceți click pe ”Generate” pentru a crea noi portofele.
 8. Odată ce portofelele sunt generate, faceți click pe ”Print” pentru a tipări o copie.
 9. Browser-ul vă va cere să selectați imprimanta. Dacă aveți Google Chrome, puteți salva pagina ca PDF.
 10. Notați-vă adresa publică sau scanați adresa publică a codului QR pe aplicația bitcoin (sau litecoin) și începeți să depuneți fonduri.

Pentru utilizatorii site-ului Blockchain.info există de asemenea o opțiune a portofelului de hârtie. Click pe ”Import/Export” și uitați-vă după linkul ”Paper wallet” din meniul din stânga.

O opțiune mult mai sofisticată a portofelului de hârtie se găsește pe Bitcoinpaperwallet.com. Acest site oferă un design ce face portofelul de hârtie intangibil. Se pot de asemenea, comanda etichete holografice pentru a demonstra că portofelul nu a fost falsificat. Acesta furnizează de asemenea, un CD Ubuntu cu software-ul portofelului de hârtie preinstalat.

Probleme de securitate

securitatea-portofelului-de-hartie-bitcoin

Securitatea Portofelului de Hartie Bitcoin

Date fiind implicațiile și riscurile depozitării sumelor mari de bani, ar trebui să fiți foarte precauți atunci când alegeți modul de creare a unui portofel de hârtie și stocarea lui ulterioară.

 • Nu lăsați pe nimeni să vadă cum creați portofelul.
 • BitAddress și LiteAddress susțin criptarea cheilor private prin algoritmul BIP38. Acest lucru oferă o autentifcare cu doi factori pentru portofelul dvs. de hârtie; de exemplu: ceva ce aveți (portofelul de hârtie) și ceva ce știți (fraza de autentificare). Rețineți de asemenea, că va trebui să folosiți același website în viitor pentru a decripta cheia privată.
 • Pentru a evita riscul unei monitorizări spyware a activității dvs., ar trebui să folosiți un sistem de operare de abia instalat. În acest caz, cel mai bine ar fi creați o unitate USB sau un DVD cu distribuție Linux ”LiveCD”, cum ar fi Ubuntu.
 • Mai mult, odată ce portofelul a fost creat prin intermediul unui website, codul website-ului ar trebui să fie offline. Prin urmare, înainte de a crea cheile publice și private, să aveți computerul offline înainte de a genera cheile.
 • Pentru securitate maximă, tipăriți portofelul de hârtie la o imprimantă care nu este conectată la o rețea.

Sfaturi pentru a vă păstra portofelul de hârtie în siguranță

 • imprimanta-paper-wallet

  Imprimanta

  Țineți portofelul într-o pungă sigilată de plastic pentru a-l proteja de apă sau umezeală.

 • Dacă portofelul nu este împăturit, îl puteți lamina pentru a fi mai rezistent, mai ales la apă.
 • Dacă aveți un seif, țineți portofelul acolo pentur a-l feri de hoți și de foc.
 • Ați putea încredința portofelul unui jurisconsult. De exemplu, persoana care ține testamentul dvs.
 • Pentru orice eventualitate, puteți păstra un portofel în mai multe locuri. Unii bitcoineri apeleză la membrii familiei, alții folosesc casete de depozitare.

Exportarea cheilor private de la portofele altcoin

Dacă doriți că creați un portofel de hârtie pentru o monedă mai puțin folosită, care nu are website generator de adresă, există totuși o cale de a realiza acest lucru. Ceea ce deține altă criptomonedă, este variația aplicației portofelului Bitcoin-Qt.

 • Mergeți la tab-ul ”Receive” unde aveți enumerate adresele portofelului.
 • Click dreapta pe adresa pe care doriți să o salvați, apoi copiați adresa pe clipboard.
 • Faceți click pe meniul ”Help” și selectați ”Debug
 • În tab-ul ”Console”, introduceți comanda ”dumpprivkey” și treceți după adresa de bitcoin pentru care doriți sa aflați cheia privată.

Consola va afișa apoi cheia privată a respectivului portofel.

Aveți apoi cheile publice și private ale portofelului. Le puteți tipări așa cum sunt, sau puteți genera coduri QR pentru a le imprima.

Totuși, detaliile legate de portofel vor rămâne în computerul dvs. Singura cale de a le elimina este să deschideți fișierul explorer din folderul

C:\Users\[YourUsername]\AppData\Roaming\[Wallet App Name]\

și să ștergeți fișierul

wallet.dat

NOTĂ: acest lucru va șterge toate adresele din portofelul software, și ar trebui să vă asigurați că nu aveți fonduri rămase pe alte adrese pe care le veți șterge.

Acum ar trebui să fiți mândrul posesor al unui portofel de hârtie intangibil pentru hackeri, pentru moneda dvs. digitală. Dacă portofelul de hârtie nu este pe gustul dvs., puteți să vă folosiți propriile idei cu un brain wallet.

1 Comment

 • Denisa S
  on September 9, 2014 Reply

  Eu mi-am stocat peste 90% pe un portofel de hartie pe care-l car mereu cu mine si asa nu ma mai doare capul. Si de fiecare data cand am niste btc in plus decat ii trimit acolo la pastrare.

  Ma gandesc sa nu-i scot pana cand nu face piciul 10 ani ( acum are 2:) )

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.