Cum Funcționează Minatul Bitcoin în Cloud?

August 1, 2014 by in category Informatii, Investitii with 3 and 3
Home > Blog > Informatii > Cum Funcționează Minatul Bitcoin în Cloud?

Dacă doriți să investiți în minatul bitcoinilor fără să vă complicați cu gestionarea propriului hardware, există o alternativă. Puteți utiliza servicii de cloud pentru a dobândi monede.

minat-in-cloud-hashop

Minatul in Cloud cu HashOP

Mai simplu spus, minatul cloud înseamnă folosirea (în general) puterii de prelucrare distrubuite, administrată de la centrele de date de la distanță. Este nevoie doar de un calculator pentru comunicații, portofele bitcoin locale opționale și așa mai departe.

Avantaje

Iată câteva motive pentru care ați dori să luați în considerare minatul în cloud

 • un spațiu liniștit și răcoros – fără ventilatoarele zgomotoase;
 • fără cheltuieli adiționale de electricitate ;
 • fără echipament de vânzare când minatul încetează să mai fie profitabil;
 • fără probleme de ventilație cu echipamentul supraîncălzit;
 • fără probleme legate de erori de hardware;
 • configurare practic instantanee: fără construirea unui sistem sau configurarea unui software.
 • șanse reduse de a fi dezamăgit de furnizorii de echipamente de minare.

Dezavantaje

Iată de ce nu ați dori probabil, să luați în considerare minatul în cloud:

 • mai puțin distractiv (dacă ești un tocilar căruia îi place să construiască sisteme);
 • căștiguri mai mici – operatorii trebuie să-și acopere costurile, până la urmă;
 • lipsă de control și flexibilitate.

Tipuri de minare în cloud

În general, există trei forme de minare de la distanță, disponibile în acest moment.

 1. Minare găzduită (hosted). Închirierea unui dispozitiv de minare care este găzduit de către furnizor.
 2. Minare virtuală găzduită. Crearea unui server virtual privat și instalarea propriului software de minare.
 3. Putere hash închiriată. Închiriearea unei cantități de putere hash, fără a avea un calculator real sau virtual special conceput. (Aceasta este cea mai populară metodă de cloud mining).

Minarea bitcoin găzduită

Bitcoin ASIC Mining

Clienții plătesc rate lunare de închiriere pentru o gamă largă de sisteme de minare ASIC Bitcoin, și pot închiria un dispozitiv specific pentru unica lor utilizare.

Mulți producători lucrează la propriile facilități de minare găzduite. KnCMiner a anunțat recent că dezvoltă o astfel de schemă în Suedia, care utilizează energie regenerabilă.

Minarea virtuală găzduită

Platforma EC2 de pe Amazon

Platforma Elastic Cloud Computing (EC2), de la Amazon, a fost cândva o metodă populară de minare a monedelor scrypt, precum litecoin, feathercoin și dogecoin. Amazon vine cu costuri suplimentare, fie sub forma unei plăți în avans pentru un serviciu de un an sau modelul “pay-as-you-go”.

Cu toate acestea, un model mai economic probabil, este ”spot instance”, prin care utilizatorii pot face o ofertă pentru timpul de calcul la prețul pe care doresc să îl plătească. Când Amazon are capacitate de rezervă (spare capacity), va oferi putere de calcul celui mai bun ofertant. Cu toate acestea, dacă suma licitată este prea mică, sistemul de minare ar putea să nu ajungă niciodată online. În plus, puteți selecta cazuri din diferite regiuni geografice, care pot avea un efect asupra prețului.

Cel mai bun model de dispozitiv virtual de minare EC2 va avea carduri grafice virtuale. Dar, sunt mai greu de accesat în ”spot instance”.

La un moment dar, era profitabilă minarea litecoin în acest mod, dar nu și în prezent.

Digital Ocean

Acest serviciu VPS oferă un serviciu foarte simplu “pay-as-you-go”, care a devenit popular în primele zile ale apariției primecoin. Totuși, cele mai ieftine scheme oferă doar putere de calcul modestă. De exemplu, tariful de 5 dolari/lună are un singur nucleu și oferă kilohashes dintr-o singură cifră pe secundă pentru monedele scrypt. Trebuie remarcat totuși, acest lucru ar putea fi convenabil ca și costuri pentru noile monede.

Restul

În principiu, minatul se poate efectua pe orice tip de serviciu virtual găzduit. Totuși, trebuie să fiți atenți la capacitatea de calcul a ofertei. Deși teoretic, puteți instala software de minare pe un server web, nu ar fi prea avantajos.

Au existat probleme cu botnet-urile controlate de hackeri, care au direcționat o valoare mare de putere de calcul la minarea criptomonedelor, sau prin dezvoltarea diferitelor tipuri de programe malware de contaminare a mai multor dispozitive.

Putere hash de închiriat

Iată câteva opțiuni:

Cloud Hashing

Cu acest serviciu, clienții pot menționa cantitatea de putere hash pe care o doresc, în baza unui contract pe un an. Sunt disponibile contracte de 30Gh/s-350Gh/s.

Hash Rack

Clienții plătesc o singură dată pe o perioadă nedeterminată (practic, pănă pică hardware-ul). Un procent poate fi reinvestit pentru a crește puterea hash, iar utilizatorii pot mișca ” Hashpack-uri” între minerii lor.

E-Pickaxe

Oferă contracte pe un an sau pe perioadă nedeterminată, cu plata în bitcoini. Valoarea GH pentru fiecare contract nu este fixă deoarece, așa cum spun ei: ”cu cât adăugăm mai mult hardware, contractele voastre au și ele acces la acestea, ceea ce înseamnă că în timp ce creștem și investim în mai mult hardware, beneficiați de acest lucru pe întreaga durată a contractului”.

Bit-Miner

Oferă minare colectivă, un preț competitiv GH/sec și chirii împărțite. Există diferite active (echipamente) la ofertă, de exemplu, Ant Miner (6×180 GH/sec) este împărțit în 10.000 de părți, cu un preț de 5,50 dolari per parte.

Cex.io

Spre deosebire de celelalte servicii la ofertă, clienții pot schimba GH/sec și mina folosind Cex.io. Puteți opta pentru a obține venit din cloud mining, sau să vindeți pe variația de preț GH/sec. Chiar dacă aveți o comandă de vanzare pe GH/sec, continuă să mineze în cloud până este vândut. Câștigurile sunt împărțite folosindu-se schema PPLNS (plata pe ultimele N acțiuni) și toate hash-ratele sunt garantate.

Nimbus Mining

Nimbus Mining oferă contracte de 12 luni cu difertie puteri hash, folosind hardware-ul ”off-the-shelf” de la diferiți producători.

Bit of Glory

Această companie oferă contracte pe 12 luni la 100 GH/sec, 500GH/sec și 1TH/sec.

Contracte eBay

Pentru cei care doresc să se ocupe de contracte de minare, mulți utilizatori eBay oferă acum contracte de minare valabile 24 de ore pentru infima sumă de o liră (1, 67 dolari). Aceste contracte sunt adesea duse la bun sfârșit de vechiul USB Block Erupter, prin urmare, puterea hash va fi limitată. Totuși, nimeni nu este împiedicat să ofere un contract cu minare mai puternică în viitor.

Cum se determină profitabilitatea

calcularea-profitabilitatii-minatului-bitcoin

Calculul profitabilitatii

Am menționat anterior metodele de calcul ale profitabilității minatului. Totuși, serviciile web oferite sunt concepute pentru a funcționa în parametrii hardware-ului dvs., nu în funcție de paramentrii cloud-mining.

Chiar și așa, puteți utiliza în continuare aceste calculatoare dar gândiți-vă bine la costurile incluse. Calculatoarele profitabilității (The Genesis Block, de exemplu) vă cer costurile de energie electrică, și uneori, investiția inițială în hardware. Vi se cer efectiv, detalii despre cheltuielile ce vor urma și despre investițiile one-off.

Prin urmare, din moment ce nu dvs., ci furnizorul plătește facturile la energie electrică, puteți introduce factura lunară de minare în locul cheltuielilor de electricitate.

Procesul de conversie nu este chiar atât de simplu, totuși. În cazul minerilor hardware, puteți calcula cheltuielile lunare, prin înmulțirea costurilor de energie electrică (de exemplu: n dolari pe KWh) cu consumul de energie al unității și cu un factor de conversie de 0.744 (procentul secundelor pe lună la jouli de energie pe KWh).

Însă, pentru calculele cloud mining, trebuie să procedați invers, deoarece furnizorul vă oferă un cost (efectiv) de funcționare lunar. Prin urmare, trebuie să calculați un cost echivalent pe kilowatoră pentru a alimenta calcualtorul de minare. Acest lucru se face prin împărțirea (nu înmulțirea) costurilor lunare de funcționare cu factorul de conversie 0,744, menționat mai sus.

De exemplu, când introduceți aceste numere în calculatorul de minare bitcoin pe website-ul Genesis Block, ar trebui să introduceți ”0” pentru constul hardware-ului, al transportului și costuri diverse, și ”1” pentru consumul de energie, apoi introduceți costul de energie electrică echivalent în câmpul pentru costurile de electricitate. Rețineți că puteți schimba valorile de utilizare a energiei și costurile electricității și nu ar fi nicio diferență pentru calculator.

Acest tip de calcul nu se aplică tuturor domeniilor de cloud mining, deoarece unele au structurile costurilor foarte diferite. Hash Rack sau Cex.io, de exemplu, nu ar fi compatibile pentru calculele menționate aici.

Risc vs. recompensă

Atunci când vă implicați în orice tip de minare a criptomonedei, există riscuri, dar există și profit dacă faceți alegerile corecte. În acest articol, v-am oferit câteva indicii cu privire la cum puteți decide calea pe care doriți să o urmați.

risc-versus-recompensa

Risc versus Recompensa

În calculele de test, veți vedea probabil că unele servicii de cloud mining vor fi profitabile pentru câteva luni, dar cu cât crește nivelul de dificultate bitcoin, veți începe să mergeți în pierdere în patru până la șase lun și mai mult.

O posibilă soluție pentru această situație este să reinvestiți ce ați câștigat pentru menținerea unui hash rate competitiv, dar acest lucru este extrem de speculativ.

Disclaimer: Acest articol nu ar trebui să fie privit ca o aprobare a serviciilor menționate. Vă rugăm să efectuați propriile cercetări înainte de a vă hotărî să investiți orice resurse prin intermediul acestor servicii.

3 Comments

 • andreiux
  on September 9, 2014 Reply

  eu am incercat minatul anul trecut, cand inca se mai putea face ceva si am reusit sa fac cativa btc, dar in ziua de astazi chiar nu mai merita. cel mai simplu este sa-ti cumperi bitcoin si sa astepti sa creasca valoarea, e mult mai sigur decat sa cheltui o tona de bani pe minerit.

 • marius
  on July 16, 2015 Reply

  Eu tot nu inteleg ce inseamna “cloud mining” si “mining pools”. Pe langa asta, pe cex.io, stiu ca poti cumpara putere de minare “gh/s”, dar nu stiu cum se foloseste, daca se poate, putin ajutor.
  Multumesc!

  • Author
   Alexandru
   on July 17, 2015 Reply

   Inseamna ca iti cumperi niste GHZ virtuali intr-un datacenter care mineaza. In functie de cat ai cumparat rezulta mai multe chestii:
   1. un fee pe care-l platesti pentru curentul consumat de catre share-ul pe care-i ai la minerit
   2. procentaj din castigul minerului in functie de cati GHZ ai

   La unele companii ai posibilitatea de a vinde dupa share-ul pe care-i ai din miner (adica GHZ pe care i-ai achizitionat) pe marketul lor intern sau chiar sa cumperi de la cei care vor sa renunte la contractele lor de minat.

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.