Ce Comision Au Tranzacțiile cu Bitcoin?

July 24, 2014 by in category Informatii with 0 and 0
Home > Blog > Informatii > Ce Comision Au Tranzacțiile cu Bitcoin?
comisonul-de-tranzactionare-bitcoin

Cum functioneaza o tranzactie Bitcoin

Am citit undeva că piața își va găsi echilibrul așa cum o vor face și aceste comisioane de tranzacționare.

Nu e așa. Acesta este probabil cel mai mare defect Bitcoin la ora actuală: odată ce recompensele minării se termină, nu există nici o legătură directă între cantitatea hashpower necesară pentru securizarea rețelei și stimulentul de minare.

E adevărat că există o limită blocksize, prin urmare, dacă volumul tranzacției din fereastra blocului (aproximativ 10 minute) depășește dimensiunea blocului (blocksize), vă puteți aștepta la o ”mini-licitație”, unde tranzacțiile concurează pentru spațiu în bloc, prin licitarea unui commision minim de tranzacție, necesar pentru a intra. Cu toate acestea, acest lucru nu reprezintă o ajustare cu circuit închis: blocksize-ul maxim este un număr ales în mod arbitrar, și nu există niciun motiv pentru care să credem că blcoksize-ul maxim este destul de mic pentru a garanta că comisioanele de tranzacție sunt destul de mari pentru a stimula suficient minerii în a menține sistemul sigur. Spre deosebire de dificultate și de cursul de schimb USD/BTC, nu răspune activității pieței. Are de asemenea, efectul negativ de a acoperi ratele de transfer ale tranzacțiilor Bitcoin, la nivel mondial, din moment ce alte părți ale protocolului se bazează pe ipoteza conform căreia, blocurile sunt create – pe termen lung – nu mai mult de o dată la fiecare zece minute.

Comparați acest aspect cu situația actuală a recompenselor de minare: cu cât este mai valoros un bitcoin, cu atât sunt mai multe stimulente pentru cineva care încearcă să domine ”băieții buni”, câștigând 50% + 1 hashpower (pericol de double-spend). Cu toate acestea, cu cât un bitcoin este mai valoros, cu atât vor fi mai mulți mineri la datorie! Nu e totul perfect, dar cel mai important este că cererea pentru securitate sporește motivația de a mina. Rețineți că, deși dificultatea va fi foarte mare, acest lucru pur și simplu asigură că recompensa acordată la fiecare zece minute este un număr aproape constant de BTC – numărul de terahashes/sec ce luptă pentru acea sumă de BTC este liber să răspundă schimbărilor în ceea ce privește valoarea (măsurată în toate celelalte bunuri din lume, inclusiv alte valute).

În timp ce recompensa minării este redusă, această ”cuplare directă” între nevoia de securitate a rețelei și motivația de a mina, devine din ce în ce mai diluată.

4.3/5 - (3 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.