Ce Poți Cumpăra cu Bitcoin?

July 23, 2014 by in category Informatii with 0 and 2
Home > Blog > Informatii > Ce Poți Cumpăra cu Bitcoin?

Anul acesta a fost ca un moment de cotitură, cu un număr de comercianți – unii din ei fiind giganți din domeniul comerțului cu amănuntul, cu venituri de miliarde de dolari – care au decis să accepte bitcoin în schimbul de bunuri și servicii. Mulți dintre aceștia reprezintă site-uri de e-comerț, dar un număr mare de magazine fizice acceptă în prezent criptomoneda.

Deși în trecut era foarte dificil să găsești un comerciant care să accepte bitcoin pentru un anumit produs, acum opțiunile sunt în creștere pentru cei care nu doresc să caute prin sute de anunțuri doar pentru a găsi produse cât de cât similare cu ceea ce vor. Șansele sunt să puteți achiziționa orice cu bitcoin, dacă nu direct, atunci prin card-uri de voucher sau prin card-uri de debit pre-platite.

Cel mai bun mod de a găsi comercianți care acceptă bitcoini este prin intermediul piețelor și a site-urilor agregator, care adună un număr mare de unități de sprijin într-un singur loc. CoinMap.org oferă de asemenea, un mod vizual de a localiza magazinele Bitcoin, în orice zonă geografică, și apar tot timpul noi domenii. Cu toate acestea, CoinDesk a rezumat cele mai notabile exemple din magazinele on-line și cele convenționale, în ghidul de mai jos.

Cum să-ți cheltui bitcoinii


cumpara-cu-bitcoin

În ghidurile anterioare, v-am relatat cum se minează bitcoinii și cum pot fi achiziționați. Totuși, ați obținut moneda digitală, în cazul în care aceasta nu este doar o investiție, și doriți să o cheltuiți la un moment dat. Deci, ce se poate cumpăra cu bitcoin?

Achiziționarea de bunuri cu bitcoin

Site-uri de comert electronic

VapeMania este singurul retailer de țigări electronice și lichid de calitate din România care accepta plata prin bitcoin.

vapemania-tigari-electronica

Magazinul VapeMania

Overstock a devenit primul mare retailer care acceptă bitcoini, odată cu anunțul său din ianuarie 2014. Compania oferă totul, de la mobilier, bijuterii, electronice etc. Prețurile sunt în dolari, dar există o opțiune de a plăti în BTC pe pagina de checkout. Asigură transportul în peste 100 de state și în unele teritorii din SUA. Pentru moment însă, achizițiile Bitcoin sunt limitate la cumpărătorii din SUA. Acest lucru se va schimba în viitorul apropiat.

Newegg, un alt gigant în domeniul retail, este o companie din Los Angeles care a înregistrat un venit anual de 2,8 miliarde de dolari în 2013. Este specializată în hardware și software, dar vinde de asemenea, o varitate de aparate și alte bunuri.

CeX, un retailer britanic din domeniul tehnologiei, a lansat inițiativa prorprie de plată exclusiv în bitcoini, în luna mai, precum și un ATM cu bitcoini în magazinul lor din Glasgow.

TigerDirect, retailerul on-line de calculatoare și produse electronice de consum, acceptă acum plăți în bitcoini. Acest lucru este util probabil, pentru minerii care pot cumpăra kit-ul cu monedele pe care le-au minat.

1-800-Flowers.com este sunt e-tailer ce vinde flori și cadouri, din New York, care a început să accepte bitcoini în iulie, printr-un parteneriat cu Coinbase. Astfel, compania devine unul din cei mai mari comercianți ce au intrat în spațiul bitcoin.

Monoprix este un importat lanț de retail francez, care și-a anunțat planurile de a începe să accepte plăți bitcoin pe site-ul său, din acest an. Compania a mai precizat că lucrează la o soluție de plată prin mobil pentru magazinele fizice, iar bitocoin ar putea fi eventual, folosit și acolo.

Bitcoinshop.us ofera de la aparate de aer condiționat la ceasuri, toate în prețuri bitcoin (iar din iulie 2014, inclusiv litecoin și digecoin), pentru cei care doresc să facă o achiziție. Singura problemă e că asigură transportul doar în Statele Unite continentale.

BitcoinStore.com vinde electronice și le transportă la nivel internațional, dar ar trebui să verificați tarifele de transport pentru țara dvs. înainte de a face o comandă.

Memory Dealers oferă o gamă de echipamente de rețea hardware și memorii de calculator. A crezut în Bitcoin de la început.

UK’s Theatre Tickets Direct a început să accepte bitcoin recent, oferind servcii de rezervare a biletelor pentru majoritatea spectacolelor din Londra, precum West End și muzicaluri.

Honest Brew este o platformă online de bere din Marea Britanie care este specializata in beri artizanale de la propriile sale fabrici de bere – inclusiv etichete neconvenționale, cum ar fi Weird Beard, BrewDog și Pressure Drop.

CoinDesk descoperă frecvent vânzători locali interesanți: Keystone Pet Place se va ocupa de toate nevoile animalului dvs. de companie, Java Nomad va livra boabe de cafea proaspătă din Bali, iar Persian Shoes vinde pantofi lucrați manual și genți din Iran. Mai mulți comercianți locali acceptă doar bitcoini, și nu acceptă bancnote fiat.

Vestea bună e că sute de mici retaileri acceptă inclusiv bitcoini. Coinmap, Spendbitcoins.com și UseBitcoins.info mențin datele actualizate ale acestor destinații de shopping.

Carduri cadou Bitcoin

magazinul-bitcoin-egifter

Magazinul Egifter

Dacă nu găsiți magazine care să accepte bitcoini pentru produsele dorite de dvs., cea mai simplă cale de vă transforma moneda digitală în bunuri și servicii, este prin intermediul cardurilor cadou. Foarte multe companii acceptă carduri cadou bitcoin, iar aceste carduri pot fi folosite la un număr surprinzător de mare de retaileri precum Walmart, Amazon, Target si Nike. Pentru clienții din SUA, companii precum Gyft, eGifter, iTradeBTC și GiftCardZen, au cea mai mare gamă de opțiuni, și există de asemenea, vânzători de carduri pentru magazine cu specific, precum GiftcardBTC (pentru carduri cadou Amazon.com).

Rețineți: multe carduri cadou sunt valabile doar în în țara lor, care e de obicei, SUA (deși în unele cazuri, clienții din străinătate pot face în continuare cumpărături cu carduri cadou de la retailerii din State). Alte state au propriile lor opțiuni: de exemplu, australienii pot vedea ce este disponibil pe Bitcoin Gift Cards. Veți plăti în mod normal un pic mai mulți bitcoini pentru cardurile cadou (aproximativ 5-10%), dar partea bună e că nu va trebui să vă mai ocupați de schimburi sau transferuri.

Unele site-uri, ca de exemplu, BitCC din Europa, va schimba bitcoini pe carduri de debit preplatite de unică folosință.

Magazine fizice care acceptă bitcoin

REEDS Jewelers, un mare lanț de bijuterii american, este unul din cei mai remarcabili comercianți care acceptă bitcoini ca formă de plată. Compania are sediul in Wilmington, Carolina de Nord, și are 64 de locații de retail din estul Statelor Unite, precum și magazin online. Retailerul, care a intrat în lumea afacerilor din 1946, permite clienților săi să plătească în bitcoini atât în magazine cât și on-line.

reeds-jewelers-bitcoin

Magazinul Reeds Jewelers

Franciza Sacramento Kings NBA acceptă bitcoini pentru produse, inclusiv tichete, tricouri, hot-dogi și bere. Echipa spune ca va accepta moneda online și la Sleep Train Arena, stadionul de acasă.

San Jose Earthquakes, un club de fotbal din California, a introdus bitcoin pe stadionul Buck Shaw al echipei, pe 25 mai. Coinbase acționează în calitate de procesor de plăți bitcoin al stadionului, beneficiind de aplicația tabletei pentru a accepta plățile. Participanții la joc pot folosi bitcoini pentru a cumpăra bilete de la casele de bilete și pentru a plăti pentru concesii în anumite locații și cumpăra produse de la magazinul de cadouri al stadionului.

Consultați CoinMap.org pentru un număr mai mare de magazine de pe tot globul, care acceptă bitcoin.

Hoteluri și proprietăți

Unul din aspirațiile comunității cryptocurrency constă în posibilitatea de a călători – în afara granițelor, poate – si să poată plăti în bitcoini. Acest lucru ar scuti drumul schimburile valutare și plata comisioanelor lor, evitând în același timp, transportul de numerar. Acum visul începe să prindă contur, cu nume notabile care urează bun venit bitcoinilor la bord.

Expedia a anunțat că va accepta în curând bitcoin pentru toate rezervările hoteliere, facând-o prima mare companie de turism care acceptă plăți în criptomonedă. Expedia a spus că bitcoin va fi inclus în opțiunile de plată pentru clienți în momentul achitării notei de plată, pe lângă metodele de plată precum PayPal și Visa. Dacă totul merge bine, compania spune ca poate extinde opțiunile de plată pentru alte domenii ale afacerii, inclusiv zboruri.

Un hotel Holiday Inn din Brooklyn, New York, acceptă acum plăți bitcoin într-un program pilot supravegheat de antreprenorul bitcoin, Charlie Shrem. Park Slope Holiday Inn Express este situat pe Union Street în Brooklyn, iar rezervările bitcoin se pot face prin telefon, online sau personal. Din nou, dacă programul decurge bine, lanțul va deschide mai multe hoteluri pentru clienții plătitori în bitcoin.

Oferind investitorilor internaționali șansa de a cumpăra proprietăți din Marea Britanie, cu o gamă largă de monede digitale, inclusiv bitcoin, Cai-Capital se consideră prima companie din Marea Britanie care oferă acest serviciu. Țintind piețe precum China, Rusia și Orientul Mijlociu, compania cu sediul în Cheltenham, care funcționează în parteneriat cu agenția imobiliară Hill-Mathieson & Partners, speră ca plațile prin criptomonedă să atragă noi clienți pentru vânzări, închirieri și servicii de administrare a proprietății.

Baruri și restaurante

Barurile și restaurantele care acceptă bitcoin rămân mai mult o excepție, decât o regulă. Din fericire, acestea sunt de obicei, locații renumite. Dacă doriți să vă cheltuiți banii digitali pe o porție de ”fish and chips”, sau pe o bere rece, există modalități ușoare de a afla unde să mergeți.

Bitcoin.Travel este un site care se respectă, oferind o hartă cu lista cazărilor, atracțiilor, barurilor și a saloanelor de înfrumusețare din întreaga lume. Coinmap denține de asemenea, o bază de date la nivel mondial.

Dacă vă aflați în Londra, Pembury Tavern este cunoscut în acest sens, la fel și pub-ul Old Fitzroy din Sydney. Dacă ajungeți în Tokyo, veți găsi clienți care iau masa plătind bitcoini, la Pink Cow.

Dacă vă este foame și vă aflați la Londra, puteți lua o gustare rapidă plătind în bitcoini sau dogecoini la standul Burger Bear, care vinde o gamă largă de burgeri și face livrări pentru petreceri și evenimente. Firma tocmai a încheiat o campanie crowdfunding pentru un sediu permanent în viitorul apropiat. Când vine vorba de alimente și băuturi, există și alte modalități de a cheltui bitcoini, chiar dacă un restaurant nu le acceptă în mod direct.

restaurant-bucuresti-la-conu-iancu

Restaurantul La Conu Iancu din Bucuresti accepta bitcoin

În București, la Conu Iancu se mănancă foarte bine și de anul acesta au început să accepte plata și cu bitcoin.

Foodler, un site care vă permite să căutați și să comandați take-out de la restaurante din întreaga lume, are peste 13.000 de restaurante in 3150 de orașe. Puteți folosi bitcoini pentru a plăti pentru ”Foofler credits”, ce pot fi folosiți în orice restaurant.

Este interesant cum începem să observăm unități bitcoin-friendly în curs de formare. De exemplu, Bitcoin-Kiez din Berlin încearcă să convingă unitățile locale de pe lângă Graefekiez să susțină bitcoin.

În mod similar, în Olanda, toate firmele (9 restaurante și o galerie de artă) situate pe două străzi de-a lungul unui canal din centrul Hagăi, au început în mod colectiv să accepte bitcoini. Neoficial, cele două străzi de-a lungul canalului – Bierkade și Groenewegje – și-au schimbat numele în ”Bitcoin Boulevard”.

Platforme de plată

Un alt progres legat de un număr mare de comercianți ce aderă en masse la spațiul bitcoin, îl reprezintă adoptarea monedei digitale de către furnizorii platformei de plată. Aceste companii oferă întreprinderilor posibilitatea de a accepta cu ușurință plăți de la clienți printr-o varietate de mijloace, cum ar fi carduri de credit/debit și PayPal. Vestea bună pentru comunitatea crypto este că acestea au început de asemenea, să lanseze servicii bitcoin. Comerciantul nu trebuie neapărat să fi adoptat deja funcționalitatea bitcoin în magazinele sale, dar mulți se vor simți obligați să o facă.

Populara platformă de e-comerț Shopify, a adăugat o opțiune de plată bitcoin pentru vânzătorii săi, la sfârșitul anului 2013. Cu 70.000 de magazine online, numărul de bunuri care pot fi achiziționate cu bitcoin, s-a extins în mod semnificativ. Ciudat e faptul că nu sunt ușor de găsit, deoarece piata Shopify.com nu mai există, dar există o listă de 75 de magazine care acceptă bitcoin pe blogul lor.

Furnizorul de soluții pentru comerțul ca serviciu, Digital River, o companie care a procesat mai mult de 30 de miliarde de dolari în tranzacții on-line în 2013, a anunțat în iunie că adaugă bitcoin ca opțiune de plată pentru comercianții online. Oferta este acum disponibilă pentru comercianții ce se folosesc de soluția companiei SWREG din Minnesota pentru întreprinderile mici și mijlocii.

În mod similar, Mollie, o platformă de plăți din regiunea Benelux a deschis peste 10.000 de puncte comerciale pentru cumpărătorii bitcoin.

Achiziționarea de servicii cu Bitcoin


Furnizorul american de servicii prin satelit, DISH Network, a anunțat că va începe să accepte plăți bitcoini în acest an. Compania cu sediul în Colorado este unul din cei mai mari furnizori de conținut din America, cu mai mult de 14 milioane de abonați. DISH spune că plățile bitcoin vor fi disponibile pentru toți clienții care doresc să facă plăți unice pe mydish.com începând din al treilea trimestru din 2014, dar nu a dezvăluit încă o dată exactă. Odată ce o va face, va deveni cea mai mare companie care acceptă bitcoin până în prezent. Anul trecut, DISH Network Corporation a raportat un venit de 13.9 miliarde de dolari. Compania are mai mult de 30.000 de angajați.

chicago-sun-times-accepta-bitcoin

Sun Times accepta bitcoin

În urma testului de succes cu furnizorul de microplăți Bitcoin BitWall din februarie, Chicago Sun-Times a anuntat ca a incheiat un parteneriat cu Coinbase pentru a accepta plăți bitcoin pentru abonamente. Anunțul face din Sun-Times primul ziar american care acceptă bitcoin ca opțiune de plată.

Furnizorul de soluții cloud parking din Carolina de Nord, PassportParking, a permis operatorilor de parcări să accepte plăți bitcoin de ceva timp. Compania a declarat că în acest sens, va fi prima companie care facilitează acceptarea de bitcoini în schimbul spațiilor de parcare măsurate. Compania lucrează pentru 75 de clienți din 35 de state americane, care au acum posibilitatea de a se înscrie în serviciu.

Un site de anunturi imobiliare din SUA oferă un discount pentru utilizatorii care fac publicitate pe site și plătesc în bitcoini. Site-ul numit RentHop oferă proprietarilor și agenților care fac reclamă proprietăților din New York, o reducere de până la 60% dacă plătesc pentru anunțuri în bitcoini. Clienții RentHop plătesc pentru anunțuri cu credite achiziționate de pe site.

Ce ar fi să plătiți în bitcoini, serviciile educaționale? Expertul în educație interactivă, Treehouse, din Orlando, Florida, acceptă acum bitcoini pentru abonamentul la cursurile de web design si web development. Firma, care a câștigat până acum 24.6 milioane de dolari în șase runde de finanțare, se mândrește cu 70.000 de cursanți care folosesc platforma pentru a prinde abilități de valoare în limbaje și software precum Android, CSS, HTML, Java, jQuery, iOS și Ruby, printre altele.

Și dacă sunteți în căutare de prieteni sau relații, site-ul de matrimoniale OKCupid, a început să accepte plăți bitcoin din aprilie 2013. Cu 4 milioane de utilizatori, OKCupid este parte a IAC, o companie de media și internet a cărei proprietăți includ Ask.com, Match.com și Vimeo. Deși OKCupid susține că este complet gratuit, oferă și un abonament premium ce poate fi plătit în criptomonedă.

Servicii web/tech

Probabil nesurprinzător pentru o mișcare care necesită puțină tehnică know-how, bitcoin a obținut mult sprijin din partea comunității de servicii on-line. Companiile de hosting în special, sunt dispuse să ofere website-ului sau serverului dvs. un loc pe internet, în schimbul unui bitcoin.

Bitcoin wiki are o listă bună. WordPress este unul dintre site-urile cele mai vizibile și populare, și vă va oferi o prezență blogging online pentru plată în criptomonedă. Puteți opta și pentru BitcoinCodes, pentru a cumpăra credite pentru Steam, Spotify, XBoxLive, PlayStation Network și AirVPN. NameCheap acceptă direct bitcoini pentru serviciile de domeniu. Dacă doriți un pic mai multă confidențialitate online, câțiva furnizori VPN (virtual private network) acceptă acum numai bitcoin după ce au fost blocați de companiile de carduri de credit și PayPal.

Site-uri de jocuri de noroc Bitcoin

Una din cele mai mari destinații ale utilizatorilor bitcoin este jocul de noroc online. Este rapid, cu câștiguri (sau pierderi) imediate, iar pariurile încep de la sume relativ mici. Când totul este făcut în mod corespunzător, este ușor să se dovedească că pariurile sunt corecte – fie prin urmărirea plății în blockchain, sau prin utilizarea dovezii externe.

SatoshiDice a fost cel mai popular site de jocuri de noroc on-line. Utilizatorii trimiteau banii unui set de adrese, și primeau plata pe baza probabilității de câștig. Mai este PeerBet – care acceptă o serie de criptomonede, altele decât bitcoin – plus Just-Dice și BetCoin Dice.

Comercianți de lingouri

Dacă preferați banii într-o formă mai solidă, Amagi Metals a tranzacționat bitcoin pentru metale prețioase din 2012. Cu sediul în Denver, compania vinde lingouri prin intermediul site-ului său de e-comerț, aproape oriunde în lume și spune că bitcoin este un instrument foarte bun de promovare a profiturilor în responsabilitatea financiară.

Piețe bitcoin online și licitații

Piețele online reprezintă un alt mod de a cheltui bitcoini. Acestea sunt efectiv case de compensare care permit oricui să vândă produse către oricine altcineva.

Totul a început cu Silk Road, o piață subterană, care a permis oamenilor să vândă bunuri și servicii ilicite cu ajutorul bitcoin. Site-ul, accesibil numai prin intermediul sistemului de navigare anonim Tor, a valorficat capacitatea monedei de a facilita tranzacții anonime (dacă știi ce faci).

Silk Road a fost închis în luna octombrie 2013 și a revenit o lună mai târziu. Există piețe bitcoin mai legitime unde puteți să vă cheltuiți monezile. Multe dintre ele sunt încă într-un stadiu incipient și au o gamă limitată de bunuri, totuși.

Bitcoin Market și Cryptothrift sunt două site-uri reprezentative, deși slab populate. Flibbr vă permite să căutați produsele enumerate pe nume. Reddit oferă un subthread numit Bitmarket care permite persoanelor să enumere bunurile ca postări Reddit.

Mai sunt și alte site-uri specializate care tot apar. BitPremier va vinde produsele dvs. de lux pentru bitcoini, folosind un serviciu escrow. Are o selecție impresionantă de liste cu mașini de lux, iahturi, apartamente, antichități și opere de artă. Există chiar și o insulă de vânzare.

Donarea de bitcoini pentru o cauză

Doriți să donați bitcoini pentru o cauză bună sau să răsplătiți un comentariu interesant? Iată Campania Sri Lanka pentru Pace și Justiție (The Sri Lanka Campaign for Peace and Justice), un ONG din Londra care militează pentru ”justiție, drepturile omului și reconciliere” în Sri Lanka, și Sean’s Outpost – un adăpost pentru oamenii străzii din Pensacola, Florida.

Puteți de asemenea, să răsplătiți persoane pentru comentarii pe reddit (ghid aici). Și aici aveți o listă cu site-urile care acceptă donații în bitcoin.

Sugerează-ne un update!


Dacă știi și alte magazine despre care ar trebui sa scriem, dă-ne un email sau comment aici și le vom lista cu cea mai mare plăcere!

4.1/5 - (7 votes)

Add comment

Powered by Bitcoin X Romania © 2014. Contact | Despre noi.